2015 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

Kalėdos atkeliaus už 12 dienų nuo šiandien: vienakąsniai rūkytos antienos filė suktinukai su džiovintomis slyvomis ir ožkos pieno sūriu

Jau net pati negaliu suskaičiuoti, kiek kartų kalėdiniams vakarėliams gaminau šiuos suktinukus - patikėkite, čia tai užkandis, oi, neblogi... tikrai neblogi jie! O kaip - kitaip, kai kiekvienam šaukšteliui turtingo ožkos sūrio tenka apskrudęs bei traškus rūkytos antienos griežinėlis ir salsva minkšta slyva. Paragavus šis derinys idealiai padaro savo darbą ir siūlosi būti išbandytas dar ir dar kartą. Taigi, taip, nurodytą porciją iš karto galite padvigubinti ar patrigubinti, nes suktinukai labai greitai pradingsta valgytojų burnelėse. Kaip gerai, kad juos susukti galima dieną prieš vakarėlį, o prireikus ištraukti iš šaldytuvo, pašauti į gerai įkaitintą orkaitę ir iškepti, kol kaista karštas vynas, nes jie prašyte prašosi karšto vyno - mirkt. Tikri vyniniai vienakąsniai - gal todėl taip dera prie Kalėdų


1. She & Him - Have Yourself A Merry Little Christmas
2. Sarah McLachlan - I'll be Home for Christmas
3. She & Him - The Christmas Song 
5. Ella Fitzgerald - I've Got My Love to Keep Me Warm
6. Eva Celia - Santa Claus Is Coming To Town 
7. Jason Mraz - Winter Wonderland 
8. Lady Antebellum - Have Yourself a Merry Little Christmas 
9. Florence & The Machine - Last Christmas 
10. Over The Rhine - All I Ever Get For Christmas Is Blue



8 vienakąsniams suktinukams reikės:
8 minkštų džiovintų slyvų (arba minkštų džiovintų abrikosų, arba minkštų džiovintų datulių)
40 g ožkos pieno sūrio
virtos rūkytos "Kitchen Me" antienos filė griežinėlių arba rūkytos šoninės juostelių

Vienakąsniai rūkytos antienos filė suktinukai su džiovintomis slyvomis ir ožkos pieno sūriu

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
2. Slyvas išilgai, bet ne iki galo, įpjaukite, kad būtų galima į kiekvieną slyvą įkrėsti šaukštelį nuostabiojo ožkos pieno sūrio.
3. Atsargiai šaukšteliu į slyvą įdėkite ožkos pieno sūrio ir užspauskite slyvos puseles, kaip kad sumuštinį.
4. Įdarytą slyvą apvyniokite antienos filė griežinėliu, per vidurį tokį suktinuką perverkite mediniu smeigtuku. Taip paruoškite visas slyvas.
5. Sudėkite suktinukus į kepimo skardelę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 5 - 6 minutes. Skaniausi dar šilti! 

Komentarų nėra: