Man patinka, kad pavasariai atneša naujų dalykų: trumpus ir ilgus pasivaikščiojimus basomis žole ir smėliu, žiedlapių lietų, kuris išmuša iš pusiausvyros, kitokį mažą - didelį Mukatano gyvenimą, gėlėtas sukneles ir negirdėtą muziką.
Pasaulis atrodo šviesesnis, teisingesnis, kai užmiegi ir pabundi prie atvirų langų.Tik pavasariais taip einu iš proto, iš savęs, taip noriu šokti, taip kažko ilgiuosi ir taip kažkur
noriu atsidurti, kur dar nebuvau. Man patinka, kad pavasariais viduje
tiek noro būti, o išorėje išsidraikę plaukai, su kuriais niekaip
nesusitvarkau, nebent užklumpa lietus. Tada sugrįžtu ir susidėlioju į
lentynėles visus nutrūkimų nuo tvarkingo gyvenimo prisiminimus, o plaukai dailiai priglunda prie ausų ir skruostų. Būna tiek laimės, kad noriu suktis ratu, o po to apkabinti visus, į kurių rankas įpuolu.
Būna tiek laimės, jog tikiu, kad viskas įmanoma. Netgi išeiti iš užburto rato, kuriame patogiausia slėptis, bet tik ne prieš save. Keista, kai viskas verčiasi aukštyn kojomis, kai išmoksti savęs negailėti, o priimti viską kaip nepakatojamą gyvenimo istoriją. Kai sunkumai užaugina. Kai nestatai sienų. Kai apkabini savo sielos draugą, kuris įkvepia skraidyti, nejaučiant po kojomis žemės. Juk visas mūsų gyvenimas veda į susitikimą su juo, kurį, atrodo, pažinojai visuose savo gyvenimuose prieš šį ir sutiksi visuose savo gyvenimuose po šio. Pavasariais. Visad pavasariais.
O mano galvoje, širdyje, sieloje, namuose skamba... labai daug laisvės ir oro, jei oras gali skambėti:
1.Talvin Singh - Butterfly2.Estas Tone - Cosmic Fairytale
3.Ludovico - Fly
4.Rhye - The Fall
5.Imany - Take Care
Maždaug puodeliui dilgėlių pesto reikės:
40 g dilgėlių lapelių
1/4 puodelio (puodelio talpa 250 ml) kedrinių pinijų arba anakardžio riešutų
1 didelės česnako skiltelės
1/4 puodelio (puodelio talpa 250 ml)tarkuoto parmezano
1/3 puodelio paprasto alyvuogių aliejaus
Druskos ir žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Dilgėlių pesto
1.Dilgėlių
lapelius užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite 2-3 minutes, po to nukoškite ir nuliekite šaltu vandeniu. Pinijas paskrudinkite keptuvėje be
riebalų, taip sustiprės jų skonis. Parmezaną smulkiai sutarkuokite.
Česnako skiltelę nulupkite ir šiek tiek susmulkinkite.
2.Į
elektrinį smulkintuvą suberkite atvėsusias pinijas, žiupsnelį druskos
ir sutrinkite iki smulkių trupinių. Suberkite gerai nupurtytus, nusausintus dilgėlių lapelius, sudėkite česnaką ir susmulkinkite, kol
gausite trupiniuotą masę. Suberkite sūrį ir susmulkinkite.
3.
Dalimis įmaišykite alyvuogių aliejų. Maišykite atsargiai - pulsais -
kad padažas liktų šiek tiek grumzdėtas, rupus. Padažą pagardinkite
druska ir pipirais pagal skonį.