Vakar įsidienojant, kai už buto sienų
stūgavo vėjas ir purškė smulkus lietus, mano virtuvė kvepėjo šiluma. Aš tikrai esu anksčiau rašiusi, kad lašų
barbenimas į stiklą man yra pati gražiausia muzika ir manęs nei kiek neliūdina.
Daugelis
aplinkinių mane vis moko, kad neturėčiau džiaugtis blogu oru, o kai papasakoju,
kad buvau išėjusi pasivaikščioti į lietų be skėčio, jie klausia, kam man to
reikia. Kiti kraipydami galvas, teigia, kad blogas oras – tikra nelaimė ir nėra
normalu mėgautis asfalto spalvos
dangumi. Prisipažinsiu, kad kartais aš bijau, jog įsisprausiu į standartinius
rėmus ir taip pat imsiu keiksnoti amžiną lietų. Tikriausiai tik baimė pilnai
neišmylėti gyvenimo yra tokia pat didelė kaip ši.
Šis sugebėjimas prisijaukinti orą
nereiškia, jog neigiu blogo oro sukeliamus nusivylimus: šlapius batus, nušalusią
nosį, perštinčią gerklę ir t.t. Veikiau, tai reiškia, kad džiaugsmą stengiuosi
atrasti net ir sunkumuose, nereikalaudama, kad kiekvieną akimirką virš mano galvos
šviestų saulė. Savo saulę stengiuosi kurti pati.
Kiekvienas tai galim. Pavyzdžiui,
vakar dieną man užteko to, kad orkaitėje kepė omletas. Namai taip gardžiai kvepėjo.
Kvepėjo lietumi. Ir keptais kiaušiniais, pomidorais, ožkų sūriu, kedrinėmis pinijomis
ir šonine. Ir akimirką aš pasijutau tarsi būčiau Italijoje. Jauku ir šilta.
Kalbant apie omletus, geras omletas turi būti neriebus, minkštas ir purus su apskrudusią apačia. Kaip kad šis, kuris yra toks paprastas, kad pusryčiams jį galite pasiruošti, net vis dar tingiai žiovaudami ir trindami užmiegotas akis. O iš tikrųjų šis nuostabiai turtingas omletas gerai skanaujasi bet kuriuo paros metu.
4 pusryčiautojams reikės:
1 saujos "Arimex" kedrinių pinijų5 juostelių šaltai rūkytos šoninės
Poros pomidoriukų šakelių
12 - 14 alyvuogių (be kauliukų)
6 arbatinių šaukštelių šviežio ožkos pieno sūrio
6 didelių kiaušinių
2-3 valgomųjų šaukštų sviesto
6 valgomųjų šaukštų pieno
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Orkaitėje keptas omletas su pomidorais, ožkos pieno sūriu ir kedrinėmis pinijomis
1. Keptuvėje (kurią galima naudoti ir orkaitėje) ištirpinkite ant
mažesnės nei vidutinė ugnies sviestą.
2. Dubeny iki vientisos masės išplakite kiaušinius su pienu, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir žiupsniu pipirų.
3. Kiaušinių plakinį užpilkite
į keptuvę ant ištirpusio sviesto ir išmaišykite, ant viršaus išdėliokite rūkytos šoninės juosteles, pomidoriukų šakeles, alyvuoges, ožkos pieno sūrį, pabarstykite maltais juodaisiais
pipirais ir kedrinimės pinijomis.
4. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pašaukite 15-20 minučių į
orkaitę, įkaitintą iki 190 C,kol omletas šiek tiek apskrus.