Vasara jau visai čia pat ir tai įkvepia sumedžioti kuo daugiau nuotykių, būti nepagydomai romantiška, kasdien nors po truputį rizikuoti, prisiminti ritualus - dar kart perskaityti Mažąjį Princą, išsitiesti ant šieno ar su draugais išsikepti bananų ant grotelių.
Kiekvieną dieną:
1. Rašyti dėkingumo dienoraštį;
2. Nueiti pėstute bent 3 km;
3. Valgyti kuo daugiau vaisių, uogų ir daržovių;
4. Išgerti bent 2 litrus vandens;
5. Pildyti vasaros playlist'ą.
Per savaitę:
1. Vieną dieną valgyti tik 100 proc. raw maistą;
2. Bent vieną kartą paplaukioti/pabraidžioti ežere ar upėje;
3. Perskaityti knygą;
4. Pažiūrėti filmą;
5. Parašyti popierinį laišką/padovanoti mažą dovanėlę/padaryti staigmeną;
6. Bent kartą parsinešti namo gėlių.
Per vasarą:
1. Pasivaikščioti po pievą, mišką, parką, botanikos sodą ir pan.;
2. Būti užkluptai lietaus;
3. Išsivirti uogienių, užsimarinuoti daržovių;
4. Užsiauginti ką nors;
5. Surengti iškylą;
6. Pūsti dailius muilo burbulus;
7. Praleisti savaitgalį prie jūros;
8. Kur nors užkopti: į pastatą, kalną ir pan;
9. Nueiti į spektaklį, koncertą, parodą ir pan.;
10.Pasigrožėti saulėlydžiu, paskui tekančiu mėnuliu ir įsižiebiančiomis žvaigždėmis;
11. Nueiti į koncertą gryname ore;
12. Paieškoti keturlapio dobilo/penkialapio alyvos žiedelio;
13. Pasivaikščioti basomis rasota žole;
14. Užkurti laužą ir ant jo išvirti sriubos;
15. Prisiminti, kaip lankstyti japoniškas gerves;
16. Pasisupus karuselėse, valgyti cukraus vatą;
17. Pastatyti mažytę slėptuvę svetainėje/sode;
18. Truputį pakeliauti;
19. Pradėti Pirmųjų kartų knygą;
20. Tiesiog gyventi.
Kai pirmą kartą paragavau lietinių blynelių, įdarytų špinatais ir varške, supratau, kad tai - tikrai ne paskutis kartas, kai juos valgau. Labai skanu. Turėdama daugiau laisvo laiko, kurį galiu praleisti virtuvėje, šiuos blynelius, paguldytus į pomidorų padažą, užkepu po mocarela ir parmezanu. Rezultatas - tikrai vertas nuodėmės ir, suvalgius pora blynelių, imti ir suvalgyti dar pora. Parmezaną galite pakeisti kitu kietuoju ar puskiečiu sūriu.
4 valgytojams reikia:
Blynelių tešlai reikia:2 kiaušinių
6 valgomųjų šaukštų miltų
250 ml pieno
Žiupsnelio druskos ir žiupsnelio cukraus
Aliejaus
Pomidorų padažui reikia:
1 svogūno
3 česnako skiltelių
1 valgomojo šaukšto aliejaus
240 g konservuotų smulkintų pomidorų
Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Įdarui reikia:
210 g špinatų
2/3 arbatinio šaukštelio druskos
100 g parmezano
250 g varškės
100 g mocarelos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio čiobrelių
Mocarela užkepti blyneliai su špinatais ir varške
1. Blyneliams suplakite kiaušinius su miltais ir druska bei cukrumi, po to dalimis įmaišykite pieną. Tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų, kol paruošite pomidorų padažą.
2. Pomidorų padažui nulupkite svogūną, česnako skilteles ir smulkiai supjaustykite. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite svogūnus ir česnaką, kol šie suminkštės. Į prikaistuvį sudėkite pomidorus, džiovinto raudonėlio pagal skonį, maišant, virkite ant stiprios ugnies 7-8 minutes, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Pomidorų padažą supilkite į kepimo formą.
3. Aliejuje išteptoje gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite 8 blynelius. Nepamiškite keptuvės vis patepti aliejumi.
4. Įdarui špinatus nupilkite verdančiu vandeniu, kad sukristų, tada pakiškite po lediniu vandeniu, gerai nusunkite, pasmulkinkite. Susmulkintus špinatus sumaišykite su pertrinta varške ir puse parmezano. Pagardinkite įdarą druska ir maltais juodaisiais pipirais. Blynelius išdėliokite ant stalo, ant jų uždėkite įdaro, susukite, sudėkite į kepimo formą ant pomidorų padažo.
5. Mocarelą supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite ant blynelių. Ant viršaus užbarstykite likusį parmezaną ir čiobrelius. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 C maždaug 20-30 minučių, kol sūris išsilydys ir apskrus.