Mano vasara pilna maudynių, naktibaldžiavimų ir žemuogių. Vasara pilna debesų, net John Lubbock rašė: "Poilsis nėra tinginiavimas. Vasarą gulėti žolėje, besiklausant vandens
čiurlenimo, ar stebėti plaukiančius debesis visai nėra laiko švaistymas".
Viduje lengvumas, panašiausias į pienės pūką - mano širdis pilna drungnų vakarų, o galva - veikimų, kas užeina, bei meilės žodžių. Kartais užuot važiavusi, vaikštau miesto gatvėmis ir plečiasi lengvumo jausmas, regint tuštėjantį miestą.
Ir, žinoma, truputis muzikos:
1. Daft Punk - Get Lucky
2. Lana Del Rey - Summertime Sadness
3. St. Vincent - The Strangers
4. Matthew Ryan - Follow The Leader
5. Ryan Adams - Desire
Dabar geriu prie atidaro lango šaltą mėtų arbatą ir pro jį matau, kaip medžiose karstosi kiemo vaikai. Kažkada labai norėjau turėti namelį medy. Iš tiesų, norėčiau ir dabar - virš upės miške. Sėdėčiau sau aukštai, pavargusi nuo žemuogių rinkimo, po manim plauktų ir plauktų upės vandenys, o mano žmogus užneštų keletą glėbių malkų vakaro židiniui. Aš iškepčiau pačių skaniausių varškės blynelių, kuriuos išmokau gaminti iš Viktorijos.
Daugiau nei pažįstamos su Viktorija pasidarėm, kai ji vieną vėlyvą praėjusių metų
birželio popietę pakvietė mane į Aistės Smilgevičiūtės ir grupės
"Skylė" koncertą Kauno pilies prieigose. Po keturių darbo dienų - mažąjį
savaitgalį, man kaip tik norėjosi ištrūkti iš užsisukusio rutinos rato. Todėl net nedvejodama sutikau. O kad su Viktorija susidraugausime,
supratau, kai prieš koncertą gaminome baklažanų suktinukus, įdarytus
varške, agurkais ir lašiša. Atrodė, kad tai esame darę šimtus kartų. Dabar, praėjus metams nuo tos dienos, galiu pasakyti, jog mūsų draugystės stiprybė glūdi meilėje naminiam maistui ir laisvėje, teikia tokį atlygį, kurio neįvertinsi jokiais pinigais ir yra lengvabūdiškai aplaistyta ne vienu buteliu vyno. Ir, taip, joje labai svarbų vaidmenį vaidina varškės blyneliai.
Šie blyneliai - stebuklingai lengvi, minkštučiai, tokie tikrai vasariški ir labai labai skanūs. Juos galima valgyti vienus ar su trintomis uogomis ir šlakeliu kondensuoto pieno. Aš jau dabar jų pasiilgau...
2 pusryčiautojams reikės
250 g pusriebės varškės (aš dažniausiai naudoju Rokiškio naminę varškę)
3 valgomųjų šaukštų cukraus
2 didelių kiaušinių
Nedidelio žiupsnelio druskos
1/3 puodelio jogurtinės grietinės (puodelio talpa 250 ml)
90 g miltų
Augalinio aliejaus kepimui
Varškės blyneliai
1. Varškę ištrinkite šakute. Įmaišykite į varškę cukrų ir druską. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į varškės masę įmaišykite trynius.
2. Kai gerai įmaišysite trynius, supilkite grietinę ir išmaišykite.
3. Suberkite miltus, maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų.
4. Baltymus išplakite iki putų, atsargiai įmaišykite į tešlą. Leiskite tešlai pastovėti 5-10 minučių, tada įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus kepkite blynelius ant vidutinės ugnies.