1. Šilti, mieli megztiniai ir mezginiai
2. Didelė ir ryški mėnulio pilnatis
3. Obuolių rinkimas ir obuolių pyragai su cinamonu
4. Lėti pasivaikščiojimai su širdžiai itin brangiais žmonėmis
5. Po tokių pasivaikščiojimų viduje likęs ramumo jausmas
6. Pakankamai vėsus oras gerti arbatai, kakavai, karštam vynui
7. Vilnoniai apklotai, vilnonės kojinės ir viskas, kas iš vilnos
8. Rytai, apgaubti rūko
9. Miegas "bobų vasarą" prie atidaryto lango
10. Laužų kūrenimas ir kaimynų talkos grėbiant lapus
11. "Karštų" ledų valgymas lauko kavinėje
12. Dideli rasos lašai voratinkliuose
Feist - So Sorry
Ane Burn - My Lover Will Go
Aidan Knight - The Sun
The Lumineers - Elouise
Merival - A Better Deal
14. Lapų šiurenimas po kojomis
15. Ilgi paltai ir ilgi batai ir ilgi šalikai ir ilgi pokalbiai
16. Knygų skaitymas lovoje ir užmigimas su jomis rankose
17. Žvakės kvepiančios keptais obuoliais
18. Saulėgrąžos
19. Karšta sriuba termose
20. Susimąstymai ir susimatymai su "šimtą metų nematytais" žmonėmis, kurie vis dar kaip savi
Žinoma, rudenį dar man patinka kepti. Labai gera, kai nuo orkaitės įšyla virtuvė ir po namus pasklinda saldus kepinių aromatas.
Kadangi gavau komentarų, jog nepavyksta iškepti medaus kekso, nusprendžiau jo gaminimo procesą įamžinti pažingsniui, o rezultatą nuvežti draugei ir padovanoti gimtadienio proga. Šiaip šį keksą kepu su figomis, bet prekybos centre jos atrodė ne itin viliojančiai, todėl pagriebiau keletą didžiulių slyvų.
Taigi, reikės 3 kiaušinių, 3 valgomųjų šaukštų cukraus, 3 valgomųjų šaukštų skysto medaus, 200 g miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 130 ml pieno, 100 ml aliejaus, 3 didelių slyvų ir 1 banano.
1. Į indą, kuriame maišysime tešlą, sudedame kiaušinius, cukrų ir medų. Jei medus kietas, būtina jį truputį pašildyti, kad suskystėtų.
2. Kiaušinius, medų ir cukrų gerai išmaišome, kol cukrus ištirpsta ir kiaušiniai truputį suputoja. Tai užtrunka apie 3 minutes.
3. Į kiaušinių ir medaus masę suberiame miltus ir kepimo miltelius. Maišome tik tol, kol nelieka sausų miltų.
4. Prikaistuvyje pakaitiname pieną su aliejumi, kol pieno paviršius tampa nebelygus, su mažais burbuliukais.
5. Karštą pieno ir aliejaus mišinį dalimis įmaišome į miltų ir kiaušinių masę.
6. Bananą supjaustome riekelėmis, o slyvas skiltelėmis ir įmaišome į tešlą.
7. Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą. Kepame apie 1 val. - 1 val ir 10 minučių, tai priklauso nuo orkaitės. Jei norite patikrinti ar keksas iškepęs, į vidurį įsmeikite medinę lazdelę. Jei lazdelė švari, keksas iškepęs, jei truputį aplipusi, dar palikite kepti. Atidarinėjant orkaitės dureles ir tikrinant kepinį, išleidžiate šilumą, todėl dureles darinėkite, tik kai būtina.
8. Skanaujame arba dovanojame, kaip šį sykį padarysiu aš:) Būtina pjaustyti dar karštą, kitaip bus ne minkštas, o drėgnas pyragas. Taigi, ištraukus iš orkaitės, po kokių 10-15 minučių ir nieko nelaukus ragaujam ;)