Puslapiai

2016 m. balandžio 26 d., antradienis

Orkaitėje keptas omletas su pomidorais, ožkos pieno sūriu ir kedrinėmis pinijomis

Vakar įsidienojant, kai už buto sienų stūgavo vėjas ir purškė smulkus lietus, mano virtuvė kvepėjo šiluma.  Aš tikrai esu anksčiau rašiusi, kad lašų barbenimas į stiklą man yra pati gražiausia muzika ir manęs nei kiek neliūdina.



Daugelis aplinkinių mane vis moko, kad neturėčiau džiaugtis blogu oru, o kai papasakoju, kad buvau išėjusi pasivaikščioti į lietų be skėčio, jie klausia, kam man to reikia. Kiti kraipydami galvas, teigia, kad blogas oras – tikra nelaimė ir nėra normalu mėgautis asfalto spalvos dangumi. Prisipažinsiu, kad kartais aš bijau, jog įsisprausiu į standartinius rėmus ir taip pat imsiu keiksnoti amžiną lietų. Tikriausiai tik baimė pilnai neišmylėti gyvenimo yra tokia pat didelė kaip ši.


Šis sugebėjimas prisijaukinti orą nereiškia, jog neigiu blogo oro sukeliamus nusivylimus: šlapius batus, nušalusią nosį, perštinčią gerklę ir t.t. Veikiau, tai reiškia, kad džiaugsmą stengiuosi atrasti net ir sunkumuose, nereikalaudama, kad kiekvieną akimirką virš mano galvos šviestų saulė. Savo saulę stengiuosi kurti pati.

Kiekvienas tai galim. Pavyzdžiui, vakar dieną man užteko to, kad orkaitėje kepė omletas. Namai taip gardžiai kvepėjo. Kvepėjo lietumi. Ir keptais kiaušiniais, pomidorais, ožkų sūriu, kedrinėmis pinijomis ir šonine. Ir akimirką aš pasijutau tarsi būčiau Italijoje. Jauku ir šilta. 


Kalbant apie omletus, geras omletas turi būti neriebus, minkštas ir purus su apskrudusią apačia. Kaip kad šis, kuris yra toks paprastas, kad pusryčiams jį galite pasiruošti, net vis dar tingiai žiovaudami ir trindami užmiegotas akis. O iš tikrųjų šis nuostabiai turtingas omletas gerai skanaujasi bet kuriuo paros metu.

4 pusryčiautojams reikės:
1 saujos "Arimex" kedrinių pini
5 juostelių šaltai rūkytos šoninės
Poros pomidoriukų šakelių
12 - 14 alyvuogių (be kauliukų)
6 arbatinių šaukštelių šviežio ožkos pieno sūrio
6 didelių kiaušinių
2-3 valgomųjų šaukštų sviesto
6 valgomųjų šaukštų pieno
Druskos ir maltų juodųjų pipirų 

Orkaitėje keptas omletas su pomidorais, ožkos pieno sūriu ir kedrinėmis pinijomis

1. Keptuvėje (kurią galima naudoti ir orkaitėje) ištirpinkite ant mažesnės nei vidutinė ugnies sviestą.
2. Dubeny iki vientisos masės išplakite kiaušinius su pienu, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir žiupsniu pipirų.
3. Kiaušinių plakinį užpilkite į keptuvę ant ištirpusio sviesto ir išmaišykite, ant viršaus išdėliokite rūkytos šoninės juosteles, pomidoriukų šakeles, alyvuoges, ožkos pieno sūrį, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir kedrinimės pinijomis.
4. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pašaukite 15-20 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 190 C,kol omletas šiek tiek apskrus. 

2016 m. balandžio 22 d., penktadienis

Orkaitėje kepti kiaušiniai su ančių kepenėlių paštetu

Praeitą savaitę net du kartus orkaitėje kepiau kiaušinius su ančių kepenėlių paštetu. Du kartus, nes taip paruošti kiaušiniai yra visiškai nerealus gėris. Gaminimas iš tiesų labai nesudėtingas, baisiai greitas, o rezultatas tikrai skanus: į vienos porcijos dydžio indelius įkrečiam po gerą šaukštą grietinės ir pašteto, padruskinam bei papipirinam, ant viršaus įmušam po kiaušinį, užbarstom krapų bei dar šiek tiek pipirų ir kišam „vandens vonelę“ su indeliais į orkaitę 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai iškepa, o tryniai lieka dar tiršti. Traškiems duonos skrebučiams arba saulėje džiovintiems pomidorams dažyti.


Ir visai nesvarbu, kiek krapštymosi užima maisto paruošimas ir kiek prireikia ingredientų, kartais skaniausia yra tai, kas visai paprasta. Kad ir traškaus duonos skrebučio mirkymas į tobulai iškeptą naminį kiaušinį su šiltu ir skystu tryniu, po kuriuo slepiasi neprėskas, minkštas, šilkinis ir tiesiog tirpstantis burnoje grietinės ir kepenėlių derinys. Tokiais momentais, aš labiau nei įprastai tikiu, kad genialumas slypi paprastume. Kad nežymiais ir paprastais dalykais, kurių dažnai net nepastebime ir kuriuos nuvertiname, įvykdomi dideli ir reikšmingi dalykai.



Paprasčiausios idėjos gali suteikti galių būti laimingam. Tiesiog dažniau paragaukite to, ko dar nesate ragavę, darykite tai, ką labiausiai mėgstate, nužingsniuokite keletą kilometrų ar kitaip pajudėkite, paskambinkite mylimiems žmonėms be svarbaus reikalo. Tai padeda veikti, užsuka motyvacijos varikliuką galvoje ir širdyje, o kiekviena diena tampa magiška. Verta šypsenos.



Juk gyvename tik kartą, tad, kodėl nepasistengus kiekvienos akimirkos patirti kuo nuoširdžiau. Kurių galų stengtis dėl daiktų, pareigų, darbų, jeigu viduje viskas susidrumstę. Kurių galų visą laiką dirbti, siekti kuo daugiau pinigų, jei už juos galima nusipirkti tik naują automobolį, naują sofą, bet ne jautimąsi ir meilę. Kitaip sakant, aš vis kartoju ir dar sykį pasikartosiu: reikia pajusti paprastų dalykų, mažmožių vertę ir taip grąžinti gyvenimui tikrąją prasmę.



Ši maža idėja gali pakeisti visą jūsų gyvenimą. Pabandykite tuojau pat sustoti, įsiklausyti, ką kužda širdis, nebesigailėti savęs, smalsiomis akimis pažvelgti į aplinką ir imtis rūpestingai tvarkyti akimirkas. Su meile. Dėkingumu. Be skubėjimo. Tai nėra lengva, bet atlygis - didelis. Pažadu.



4 valgytojams reikės:
4 didelių šviežių kiaušinių
4 valgomųjų šaukštų "Lapino puota" ančių kepenėlių pašteto
4 valgomųjų šaukštų grietinės
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Krapų

Orkaitėje kepti kiaušiniai su ančių kepenėlių paštetu

1. Užvirkite apie 1 litrą vandens. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
2. Į keturis karščiui atsparius dubenėlius padalinkite paštetą ir grietinę. Lengvai pasūdykite ir gausiai pabarstykite pipirais. 
3. Į kiekvieną dubenėlį ant grietinės ir pašteto viršaus įmuškite po kiaušinį, nepažeisdami trynio. Dar šiek tiek padruskinkite, papipirinkite ir apibarstykite dailiai susmulkintais krapais.
4. Indelius sudėkite į gilų kepimui skirtą indą, į jį pripilkite karšto vandens, kad indeliai maždaug iki pusės būtų apsemti.
5. Indą su dubenėliais pašaukite į įkaitintą orkaitę, stenkitės, kad į dubenėlius nepribėgtų vandens.
6. Kepkite 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai iškeps, o tryniai liks dar skysti.
7. Atsargiai traukite iš orkaitės. Dar atsargiau dubenėlius ištraukite iš vandens, nusausinkite ir patiekite su duonos skrebučiais ir saulėje džiovintais pomidorais. 
Dubenėlius sudėti į gilų kepimui skirtą indą, į jį pripilti karšto vandens, kad dubenėliai maždaug iki pusės būtų pasinėrę į vandenį. Indą su dubenėliais atsargiai pašauti į karštą orkaitę, stengiantis, kad į dubenėlius nepribėgtų vandens. Kepti 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai sukeps, o tryniai dar bus minkšti ir šiek tiek skystoki.
Traukti iš orkaitės. Dubenėlius išimti iš vandens, nusausinti ir tuojau pat nešti į stalą. Tiekti su sviestu apteptais skrudintais duonos skebučiais.
- See more at: http://vaikaivanile.com/post-412-Kiauiniai-en-cocotte#sthash.6XtcVdsJ.dpuf
Dubenėlius sudėti į gilų kepimui skirtą indą, į jį pripilti karšto vandens, kad dubenėliai maždaug iki pusės būtų pasinėrę į vandenį. Indą su dubenėliais atsargiai pašauti į karštą orkaitę, stengiantis, kad į dubenėlius nepribėgtų vandens. Kepti 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai sukeps, o tryniai dar bus minkšti ir šiek tiek skystoki.
Traukti iš orkaitės. Dubenėlius išimti iš vandens, nusausinti ir tuojau pat nešti į stalą. Tiekti su sviestu apteptais skrudintais duonos skebučiais.
- See more at: http://vaikaivanile.com/post-412-Kiauiniai-en-cocotte#sthash.6XtcVdsJ.dpuf

2016 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Kiniški virtiniai su antiena

Kas mane pažįsta, žino, kad kartais vieną ir tą patį patiekalą galiu valgyti nors ir kasdien, taip yra ir su šiais virtiniais. Žinoma, taip būna ne visada, bet pasitaiko. Pirmą kartą panašių virtinių paragavau pas draugę - į mėsos faršo įdarą įmaišytas kopūstas, imbieras ir maltas anyžius buvo tikras netikėtumas. Dar keletą dienų galvojau ir kalbėjau apie tai.



Po poros mėnesių, bevartydama Gordon Ramsay knygą "Pasaulio virtuvės", aptikau kiniškų virtinių su kiauliena ir krevetėmis bei svogūnų laiškais ir sezamų aliejumi receptą, tada supratau, kad turiu kiniškų virtinių pasigaminti namie. Mano receptas visiškai skiriasi nuo draugės ar Gordon Ramsay receptų, bet jiems abiems esu itin dėkinga už įkvėpimą. Taigi, kiniškų virtinių su antiena receptas. Reikalaujantis nemažai darbo ir pastangų, bet žavus. Šiek tiek netgi egzotiškas.   


Pradžiai paminėsiu, kad antiena turi labai daug puikių bruožų. Pirma – joje gausu nepakeičiamų omega 3 riebalų rūgščių. Nepakeičiamos jos, todėl, kad mūsų organizmai patys šių riebalų rūgščių negamina – jas galima gauti tik su maistu. Omega-3 riebalų rūgčių trūkumas skatina širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi, regėjimo problemas bei depresinę nuotaiką. Antra - šioje mėsoje yra daug vitamino D, kuris gerina imunitetą. Kalbant apie antienos maistines savybes, kitas svarbus dalykas yra tai, kad antienoje yra ir vitamino E, B grupės vitaminų, taip pat cinko, kalio ir kalcio.



Nepaisant visų šių gėrių, antieną tikriausiai įsigyjate ne taip ir dažnai. Nežinau, ar tai dėl įpročių, ar tai, kad ši mėsa gana kaloringa ir brangi, ar nelabai žinote, ką su antiena veikti. Antienos paruošimo būdų yra daug ir įvairių – ją galima valgyti netgi žalią, žinoma, dažniausiai ji kepama, troškinama, naudojama įvairiems įdarams, kaip kad kiniškų virtinių. Tokiu būdu sutaupoma ir pinigų, ir kalorijų. Šis įdaras gaunasi sultingas ir kvapnus. Įdarui naudosime antienos filė, nuėmę odą. Odų jokiu būdu neišmeskite, įdėkite į sausą keptuvę ir prisitirpdykite taukų. Jų gausis tikrai nemažai - galėsite panaudoti, kai kepsite bulves ar kugelį.  


Paprastai šiuos virtinius ruošiu iš vakaro, kitos dienos pietums dalį išgarinu, o likusius užšaldau. Taigi, kitą kartą labai greitai juos paruošiu valgymui, todėl tikrai verta vienu kartu jų pasidaryti kuo daugiau. Nors jie skanūs ir tik su sojos padažu, bet aš jiems visad užmaišau neapsakomo gražumo ir gerumo mirkalą. Valgytojai jį paprastai įvertina kaip "Topų topą". Tik atkreipkite dėmesį, visais atvejais svarbiausia pasirinkti kokybišką sojų padažą.    


32 virtiniams reikės:
Įdarui reikės:
300 g "Lapino puota" antienos filė (nuėmus odos, jos nereikės)
4 česnako skiltelių
30 g imbiero šaknies
120 g rudųjų pievagrybių
120 g mėlynojo kopūsto
6 svogūnų laiškų
3 valgomųjų šaukštų sojų padažo
2 arbatinių šaukštelių sezamų aliejaus
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonųjų aitriųjų paprikų dribsnių
1/8 arbatinio šaukštelio malto anyžiaus
1/4 arbatinio šaukštelio malto cinamono

Tešlai reikės: 4 puodelių šviesų spelta miltų
1 ir 1/2 puodelio verdančio vandens
1 arbatinio šauštelio druskos
4 valgomųjų šaukštų aliejaus

Padažui reikės: 3 valgomojų šaukštų sojos padažo
2 arbatinių šaukštelių sezamų aliejaus
2 nedidelių raudonųjų aitriųjų čiliukų
2 česnako skiltelių
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
10 svogūnų laiškų

Kiniški virtiniai su antiena

1. Tešlai dubenyje šakute sumaišykite miltus su druska ir aliejumi. Tada supilkite verdantį vandenį ir maišykite šaukštu, kad viskas suliptų. Kai šiek tiek praauš, minkykite tešlą apie 5 minutes, kol ji taps vienalytė ir elastinga. Jei tešla gaunasi labai lipni, minkant šiek tiek pabarstykite miltais, bet nepersistenkite. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir atidėkite į šalį.
2. Įdarui antienos filė supjaustykite gabalėliais ir sumalkite, česnako skilteles bei imbierą sutarkuokite, pievagrybius, kopūstą ir svogūnų laiškus itin kruopšiai susmulkinkite. Tai padarykite kuo smulkiau. Dubenyje sumaišykite maltą antieną, česnaką, imbierą, pievagrybius, kopūstą, laiškus sojų padažą, sezamų aliejų, paprikų dribsnius, anyžių ir cinamoną, kad gautumėte vientisą, lipnią masę.
3. Tešlą padalykite į 4 dalis. Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite kuo plonesnį lakštą. Išspauskite apie 8 cm skersmens 8 skrituliukus. Ant kiekvieno skrituliuko užkrėskite po kupiną šaukštelį įdaro ir tešlą perlenkite ir kraštą užspauskite. Taip pat padarykite kitus virtinius.
4. Paruoštus virtinius virkite garuose: pripilkite apie 1/3 puodo vandens, uždėkite groteles, ant jų virtinius. Labai svarbu,kad vanduo nesiliestų su tešlą ir neišgaruotų. Kad virtiniai nepriliptų prie grotelių po jais patieskite kepimo popieriaus, t.y. ant grotelių, arba salotą/kopūsto lapą. Garinkite apie 10 minučių.
5. Padažui dubenėlyje gerai sumaišykite sojos padažą, sezamų aliejų, labai smulkiai supjaustytus čiliukus (su sėklomis, ar be, rinkitės patys, atsižvelgiant į tai, kai aštriai mėgstate), sutrintus česnakus ir susmulkintus svogūnų laiškus.    

2016 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Naminis migdolų pienas

Jau kuris laikas migdolų pieną gaminu tik namuose. Ir gana dažnai. Matyt, taip būna, kai jį mėgsti ir pasiskaičiuoji, kad pasigaminti yra pigiau negu pirkti, neužmirštant ir to fakto, kad namuose paruoštas pienas daug skanesnis. Be to, pirkto migdolų pieno sudėtyje galima rasti cukraus, kvapų ir netgi krakmolo. Iš tiesų, tai neturėtų kelti didelės nuostabos, kadangi, jei atkreipsite dėmesį į ant pakuotės esančią sudėtį, pastebėsite, kad migdolų riešutai sudaro vos apie 3-7 proc. visos pieno sudėties.



Pats gamybos reikalas lengvesnis nei pamelžti karvę, tiesiog nėra ten ką ruošti, bet šiek tiek pastangų visgi įdėti reikės: užmerkti riešutus, praėjus bent 8 valandoms, juos nukošti, po to užpilti nauju vandeniu, sumalti kombaine ar geroje kokteilių plaktuvėje ir perkošti per dvigubai perlenktą marlę. Taip paruoštą pieną būtina laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3 dienas. Bet man tai nėra didelė problema, nes jis tinka kepiniams, kokteiliams, košėms virti ir gerti gryną, pasaldinus vaniliniu cukrumi, medumi ar datulėmis. Tik prieš naudojimą migdolų pieną gerai suplakite, kadangi jis susisluoksniuoja.


Tikriausiai jums kyla klausimas, ar būtina riešutus mirkyti? Taip. Tikrai taip. Jokiu būdu nepraleiskite šio žingsnio, norėdami sutrumpinti pieno gaminimo procesą. Nuo mirkymo priklauso ne tik pieno riebumas, kremiškumas... Riešutai vandenyje ima ruoštis dygimo ir augimo procesams, kitaip sakant, pabunda.



Miegančius riešutus mūsų organizmui gana sunku pačiam pažadinti ir suvirškinti, todėl, tikriausiai dažnas pastebėjote, kad suvalgius riešutų, dažnai skrandyje jaučiasi sunkumas, it prarijus dramblį, tačiau pradėjus valgyti mirkytus riešutus, pajaučiamas didžiulis skirtumas. Mirkant visos maistingos medžiagos – fermentai, vitaminai, aktyvuojas ir tokiu būdu riešutai tampa lengviau virškinami ir maistingesni.



Kalbant apie maistinę vertę, migdoluose gausu baltymų (aišku, mažiau nei karvės piene), vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurių nemažai išlieka, ir gaminant migdolų pieną. Tai ypač naudingi riešutai žmonėms, kuriems trūksta kalio, būtino gerai širdies veiklai. Migdolų piene nėra cholesterolio, labai mažai natrio ir pakankamai daug mononesočiųjų riebalų rūgščių, kas taip pat padeda palaikyti geresnę širdies sveikatą ir normalų kraujospūdį. Šiame piene esantis vitaminas E būtinas odai, vitaminas A naudingas akims, didina organizmo atsparumą infekcinėms ligoms, magnis ir kalcis naudingas kaulų ir dantų struktūrai bei nervų sistemai.


Pagal mano pateiktą santykį gausite apie 500 ml riešutų pieno, panašios konsistencijos kaip karvių pienas. Priklausomai nuo to,  kokio riebumo pieno norite, gali skirtis jūsų imamas migdolų ir vandens santykis nuo manojo. Jei norite liesesnio pieno, įpilkite šiek tiek papildomo vandens, o jei norite riebesnio ir dar sodresnio skonio - kitą kartą naudokite šiek tiek mažiau vandens.




Apie pusei litro migdolų pieno reikės:
1 puodelio "Arimex" migdolų
2 puodelių šalto vandens 

Migdolų pienas

1. Nuplaukite migdolus. Išmirkykite juos 8-12 valandų (patogiausia mirkyti per naktį) kambario temperatūroje. Išmirkę migdolai taps beveik dvigubai didesniais. Po mirkymo migdolus nuskalaukite.
2. Sudėkite išmirkytus migdolus į maisto maišytuvą. Užpilkite vandeniu.
3. Malkite dideliu greičiu 2-3 min.
4. Gautą masę perkoškite per dvigubai perlenktą marlę taip, kad joje liktų kuo sausesnė masė.  

2016 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Vištienos ir gumbinių salierų apkepas

Dažnai mes visais įmanomais būdais stengiamės išvengti pokyčių. Juk, atrodo, kaip ir saugiau, gyventi kad ir nepatogiame pasaulyje, kurį pažįsti ir kuris teikia tam tikrą ramaus gyvenimo garantiją, nei susidurti su kažkuo nauju bei iki šiol visai nežinomu. Be to, būna, kad nežinai, kaip tai padaryti... Taigi, nors širdies gilumoje ir jautiesi įstrigęs, ir norėtum, kad kai kurie dalykai klostytųsi kiek kitaip, bet pasirenki status quo išlaikymą, t.y. pasilikti ten, kur esi, nors pokyčių durys atviros ir gali pereiti iš vienos erdvės į kitą, kada tik panorėjęs. Juk kai durys - atdaros, tarp skirtingų aplinkų atsiranda jungiamasis ryšys, tereikia peržengti slenkstį.


Dėl savo nesėkmių kaltinimo kitų slenkstį. Vidinio kritiko, liepiančio likti, ten kur esi (nes nesi nusipelnęs kažko daugiau) slenkstį. Įsitikinimo, kad nori per daug, slenkstį. Įsitikinimo, kad kažkas tau privalo padėti, slenkstį. Stovėdami ir neperžengdami šių slenkščių, jaučiamės kaip aplinkybių aukos, nes tarsi nieko negalime pakeisti, o iš tiesų vengiame prisiimti atsakomybę už savo gyvenimus. Kai beveik visi dalykai priklauso tik nuo mūsų pačių. Niekas negali padaryti mūsų laimingų ar nelaimingų. Nereikia bijoti liūdesio, problemų ar sumaišties, nereikia nuo jų bėgti, slapstytis – nė vienas iš šių dalykų negali valdyti mūsų gyvenimų. Tai galime padaryti tik patys, nepaisydami jų, išgyvendami juos, prisiimdami atsakomybę už savo laimę.



Apkepai - labai gerai, kai norisi džiuginančios, motyvuojančios, raminančios ir sočios vakarienės, ypač tokie, kuriuos jau vos po pusvalandžio nuo ruošos pradžios galima šauti į orkaitę. Tokios apkepų vakarienės mano namuose gana dažnos, nes likučiai labai tinka ir kitos dienos pietų lauknešėliui.


4 - 6 valgytojams reikės:
2 vidutinio dydžio svogūnų 
4 vidutinio dydžio morkų 
5 česnako skiltelių 
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir dar žiupsnelio
650 g "Lapino puota" šviežios smulkintos vištienos
3 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos
1/2 puodelio pusiau saldaus raudonojo vyno
2-3 valgomųjų šaukštų smulkintų petražolių 
3/4 puodelio vištienos sultinio
1 arbatinio šaukštelio maltos paprikos
300 g nuluptos saliero šaknies
40 g parmezano
Maltų juodųjų pipirų 

Vištienos ir gumbinių salierų apkepas

1. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite svogūnus. 2 morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Nulupkite 3 česnako skilteles ir sutrinkite.
2. Dideliame troškintuve įkaitinkite aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies svogūnus, morkas ir česnakus su druska, vis pamaišant, apie 5 minutes, kol šie suminkštės. 
3. Į troškintuvą sudėkite mėsą. Padidinkite ugnį. Nuolat maišant, kepkite apie 7 minutes, kol mėsa parus. 
4. Įdėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną ir pakaitinkite maišant apie 3 minutes. Tada suberkite petražoles, maltą papriką, supilkite sultinį, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 minučių, kol gausite tirštą troškinį. Pagardinkite druska ir pipirais, jei reikia. 
5.  Kai troškinys ištrokš, padalykite jį į dvi dalis.
6.Nuskuskite likusias morkas ir nulupkite likusias česnako skilteles.  Saliero šaknį stambiai sutarkuokite. Sumaišykite sutarkuotą salierą su morkomis ir česnaku, padruskinkite bei papipirinkite.
7. Sudėkite pirmą mėsos dalį į gilų, karščiui atsparų indą. Ant viršaus uždėkite pusę saliero mišinio. Tada ant jo paskirstykite likusią mėsą, o ant jos - likusį saliero mišinį. Ant viršaus užtarkuokite parmezano ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol dailiai parus.