Puslapiai

2016 m. balandžio 22 d., penktadienis

Orkaitėje kepti kiaušiniai su ančių kepenėlių paštetu

Praeitą savaitę net du kartus orkaitėje kepiau kiaušinius su ančių kepenėlių paštetu. Du kartus, nes taip paruošti kiaušiniai yra visiškai nerealus gėris. Gaminimas iš tiesų labai nesudėtingas, baisiai greitas, o rezultatas tikrai skanus: į vienos porcijos dydžio indelius įkrečiam po gerą šaukštą grietinės ir pašteto, padruskinam bei papipirinam, ant viršaus įmušam po kiaušinį, užbarstom krapų bei dar šiek tiek pipirų ir kišam „vandens vonelę“ su indeliais į orkaitę 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai iškepa, o tryniai lieka dar tiršti. Traškiems duonos skrebučiams arba saulėje džiovintiems pomidorams dažyti.


Ir visai nesvarbu, kiek krapštymosi užima maisto paruošimas ir kiek prireikia ingredientų, kartais skaniausia yra tai, kas visai paprasta. Kad ir traškaus duonos skrebučio mirkymas į tobulai iškeptą naminį kiaušinį su šiltu ir skystu tryniu, po kuriuo slepiasi neprėskas, minkštas, šilkinis ir tiesiog tirpstantis burnoje grietinės ir kepenėlių derinys. Tokiais momentais, aš labiau nei įprastai tikiu, kad genialumas slypi paprastume. Kad nežymiais ir paprastais dalykais, kurių dažnai net nepastebime ir kuriuos nuvertiname, įvykdomi dideli ir reikšmingi dalykai.



Paprasčiausios idėjos gali suteikti galių būti laimingam. Tiesiog dažniau paragaukite to, ko dar nesate ragavę, darykite tai, ką labiausiai mėgstate, nužingsniuokite keletą kilometrų ar kitaip pajudėkite, paskambinkite mylimiems žmonėms be svarbaus reikalo. Tai padeda veikti, užsuka motyvacijos varikliuką galvoje ir širdyje, o kiekviena diena tampa magiška. Verta šypsenos.



Juk gyvename tik kartą, tad, kodėl nepasistengus kiekvienos akimirkos patirti kuo nuoširdžiau. Kurių galų stengtis dėl daiktų, pareigų, darbų, jeigu viduje viskas susidrumstę. Kurių galų visą laiką dirbti, siekti kuo daugiau pinigų, jei už juos galima nusipirkti tik naują automobolį, naują sofą, bet ne jautimąsi ir meilę. Kitaip sakant, aš vis kartoju ir dar sykį pasikartosiu: reikia pajusti paprastų dalykų, mažmožių vertę ir taip grąžinti gyvenimui tikrąją prasmę.



Ši maža idėja gali pakeisti visą jūsų gyvenimą. Pabandykite tuojau pat sustoti, įsiklausyti, ką kužda širdis, nebesigailėti savęs, smalsiomis akimis pažvelgti į aplinką ir imtis rūpestingai tvarkyti akimirkas. Su meile. Dėkingumu. Be skubėjimo. Tai nėra lengva, bet atlygis - didelis. Pažadu.



4 valgytojams reikės:
4 didelių šviežių kiaušinių
4 valgomųjų šaukštų "Lapino puota" ančių kepenėlių pašteto
4 valgomųjų šaukštų grietinės
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Krapų

Orkaitėje kepti kiaušiniai su ančių kepenėlių paštetu

1. Užvirkite apie 1 litrą vandens. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
2. Į keturis karščiui atsparius dubenėlius padalinkite paštetą ir grietinę. Lengvai pasūdykite ir gausiai pabarstykite pipirais. 
3. Į kiekvieną dubenėlį ant grietinės ir pašteto viršaus įmuškite po kiaušinį, nepažeisdami trynio. Dar šiek tiek padruskinkite, papipirinkite ir apibarstykite dailiai susmulkintais krapais.
4. Indelius sudėkite į gilų kepimui skirtą indą, į jį pripilkite karšto vandens, kad indeliai maždaug iki pusės būtų apsemti.
5. Indą su dubenėliais pašaukite į įkaitintą orkaitę, stenkitės, kad į dubenėlius nepribėgtų vandens.
6. Kepkite 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai iškeps, o tryniai liks dar skysti.
7. Atsargiai traukite iš orkaitės. Dar atsargiau dubenėlius ištraukite iš vandens, nusausinkite ir patiekite su duonos skrebučiais ir saulėje džiovintais pomidorais. 
Dubenėlius sudėti į gilų kepimui skirtą indą, į jį pripilti karšto vandens, kad dubenėliai maždaug iki pusės būtų pasinėrę į vandenį. Indą su dubenėliais atsargiai pašauti į karštą orkaitę, stengiantis, kad į dubenėlius nepribėgtų vandens. Kepti 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai sukeps, o tryniai dar bus minkšti ir šiek tiek skystoki.
Traukti iš orkaitės. Dubenėlius išimti iš vandens, nusausinti ir tuojau pat nešti į stalą. Tiekti su sviestu apteptais skrudintais duonos skebučiais.
- See more at: http://vaikaivanile.com/post-412-Kiauiniai-en-cocotte#sthash.6XtcVdsJ.dpuf
Dubenėlius sudėti į gilų kepimui skirtą indą, į jį pripilti karšto vandens, kad dubenėliai maždaug iki pusės būtų pasinėrę į vandenį. Indą su dubenėliais atsargiai pašauti į karštą orkaitę, stengiantis, kad į dubenėlius nepribėgtų vandens. Kepti 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai sukeps, o tryniai dar bus minkšti ir šiek tiek skystoki.
Traukti iš orkaitės. Dubenėlius išimti iš vandens, nusausinti ir tuojau pat nešti į stalą. Tiekti su sviestu apteptais skrudintais duonos skebučiais.
- See more at: http://vaikaivanile.com/post-412-Kiauiniai-en-cocotte#sthash.6XtcVdsJ.dpuf

2 komentarai:

  1. Tai tarsi pusrytinis vakarienės patiekalas. Neapsakomai patiko mūsų šeimai. Ačiū. Kas mėgsta kiaušinienę su mėsa, šis receptas, manau, patiks visiems.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rasa, kaip man d=iugu,kad jums patiko :)

    AtsakytiPanaikinti