Ar kada nors perplaukia per galvą mintis, kad diena iš dienos gyveni kažkokio įvykio ateityje laukimu arba praeitimi, kurios vaizdai dažniausiai gražesni nei tai, kas vyksta dabar? Ar pagauni save trečiadienį nusišypsant, jog iki penktadienio liko tik dvi dienos?
Man taip būna, ypač penktadienio rytais, kai viduje įsitaiso savaitgalio virpuliukai ir žinau, kad darbo savaitė, jau ritasi į pabaigą. Baisiausios gyvenimo savaitgaliais pasėkmės yra tai, kad pusė sekmadienio būna sugadinta mintimis, kad jau oi kaip greitai ir vėl pirmadienis.
Vis dėlto, kiekviena darbo savaitė, kurią pradedame penktadieniais ir baigiame penktadieniais, turi būti nugyventa, kiek įmanoma pilniau, nes kitaip gausis, kad 5/7 savo gyvenimo praleisime tiesiog egzistuodami.
Ei, keliaujam į lauką pagauti gyvenimo, negalvojant apie nieką kitą, tik kaip gera būti čia ir dabar, po vasaros dangumi, o grįžę, kepam sausainius ir pirmadienį jais vaišinam tuos, kurie ir vėl užmiršo, kad iki penktadienio dar daug gražių dalykų gali nuveikti.
Už iš naujo atrastas melodijas dėkoju tikrai nuostabiam ir šiltam žmogiukui, kuri gamina pačius skaniausius (ne visai nekaltus) kokteilius ketvirtadienio popietėmis ir pasakoja labai gražias istorijas. Linkėjimai Tau, Mieloji, kvepiantys liepų žiedais ir dobiliukais :)
Prieš gerus penkiolika metų kito gerojo žmogiuko mama pavaišino mane gausiai skaniais sausainiais Triolė ir nurašė jų receptą į paskutinį istorijos sąsiuvinio puslapį iš jau tada seno žurnalo. Oi, tai buvo, tai nutiko, jog, pasibaigus mokslo metams, šį sąsiuvinį paguldžiau ant medinės lentynos palėpėje šalia kitų sąsiuvinių ir visai užmiršau apie jame besiglaudžiantį receptą. Ir tikriausiai būčiau neprisiminusi, jei ne dvyliktos klasės egzaminai, kurie įkvėpė iš naujo perversti senus užrašus. Taip ir apsigyveno šie sausainiai mano namuose. Iš trapios minkštos tešlos, razinų ir riešutų.
Produktai (sviestas, kiaušiniai) šiems sausainiams turi būti kambario temperatūros, t.y. išimti iš šaldytuvo likus keletui valandų iki kepimo. Jei užmiršai tai padaryti, sviestą vos vos gali pašildyti mikrobanginėje, tik svarbu jo neišlydyti, todėl tai daryti reikia labai atsargiai, o kiaušinius galima pašildyti šiltame vandenyje. Dar vienas dalykas, kurį reikia padaryti prieš pradedant maišyti šių sausainių tešlą, įjungti orkaitę ir nustatyti, jog ji įšiltų iki 220 C. Tai yra būtų tikrai labai karšta.
Man taip būna, ypač penktadienio rytais, kai viduje įsitaiso savaitgalio virpuliukai ir žinau, kad darbo savaitė, jau ritasi į pabaigą. Baisiausios gyvenimo savaitgaliais pasėkmės yra tai, kad pusė sekmadienio būna sugadinta mintimis, kad jau oi kaip greitai ir vėl pirmadienis.
Vis dėlto, kiekviena darbo savaitė, kurią pradedame penktadieniais ir baigiame penktadieniais, turi būti nugyventa, kiek įmanoma pilniau, nes kitaip gausis, kad 5/7 savo gyvenimo praleisime tiesiog egzistuodami.
Ei, keliaujam į lauką pagauti gyvenimo, negalvojant apie nieką kitą, tik kaip gera būti čia ir dabar, po vasaros dangumi, o grįžę, kepam sausainius ir pirmadienį jais vaišinam tuos, kurie ir vėl užmiršo, kad iki penktadienio dar daug gražių dalykų gali nuveikti.
Vienas iš jų pašokti...
Prieš gerus penkiolika metų kito gerojo žmogiuko mama pavaišino mane gausiai skaniais sausainiais Triolė ir nurašė jų receptą į paskutinį istorijos sąsiuvinio puslapį iš jau tada seno žurnalo. Oi, tai buvo, tai nutiko, jog, pasibaigus mokslo metams, šį sąsiuvinį paguldžiau ant medinės lentynos palėpėje šalia kitų sąsiuvinių ir visai užmiršau apie jame besiglaudžiantį receptą. Ir tikriausiai būčiau neprisiminusi, jei ne dvyliktos klasės egzaminai, kurie įkvėpė iš naujo perversti senus užrašus. Taip ir apsigyveno šie sausainiai mano namuose. Iš trapios minkštos tešlos, razinų ir riešutų.
Produktai (sviestas, kiaušiniai) šiems sausainiams turi būti kambario temperatūros, t.y. išimti iš šaldytuvo likus keletui valandų iki kepimo. Jei užmiršai tai padaryti, sviestą vos vos gali pašildyti mikrobanginėje, tik svarbu jo neišlydyti, todėl tai daryti reikia labai atsargiai, o kiaušinius galima pašildyti šiltame vandenyje. Dar vienas dalykas, kurį reikia padaryti prieš pradedant maišyti šių sausainių tešlą, įjungti orkaitę ir nustatyti, jog ji įšiltų iki 220 C. Tai yra būtų tikrai labai karšta.
Apie 1 kg sausainių reikės:
|
183 g
miltų
|
193 g kambario temperatūros sviesto
|
3 didelių kiaušinių
|
130 g žemės
riešutų be odelių
|
160 g
razinų
|
130 g
cukraus
|
Sviesto ir miltų skardų paruošimui
|
Purūs, lengvi it oras, minkšti, nuodėmingai skanūs ir visai nesunkiai pagaminami, jei turite mėsmalę arba virtuvinį kombainą, kurių prireiks riešutams ir razinoms susmulkinti. Vietoj žemės riešutų galite naudoti lazdyno riešutus.
Sausainiai Triolė
Sviestą su cukrumi išmaišykite iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Mėsmale arba virtuviniu kombainu sumalkite riešutus ir įmaišykite į tešlą. Mėsmale arba virtuviniu kombainu sumalkite razinas ir įmaišykite į tešlą. Tada supilkite miltus ir išmaišykite į vientisą tešlą. Tik nepermaišykite. Valgomuoju šaukštu ant sviestu išteptų ir miltais pabarstytų skardų formuokite apvalius, iškilius sausainius. Palikite tarp jų tarpus, kadangi kepdami išsiplečia ir tampa plokšti. Kepkite apie 7-8 minutes.
4 komentarai:
Manau,jog radau gera sausainiu recepta:),jau viska pasiruosiau kepimui,bet iskilo klausimelis,ar prie tokios temperaturos juos ir kepti?,o kepimo milteliu nesideda?
Anonimiškas, tikrai dėmesio verti sausainiai. Kepti juos reikia, taip, 220 C orkaitėje ir jokių jokių kepimo miltelių nereikia:)
Žinai, štai taip aš gyvenu mokslo metų sezonu. Ir puikiai žinau tą sekmadieninę krizę, bet priš pusmetį įsivyravus optimizmui mano gyvenimas ganėtinai pasikeitė, kaip ir aš. Noriu pasakyti, kad tavo mintys labai padeda užklupus panašiems dalykams. Labai ačiū tau, kad daliniesi ir įkvėpi :)
Gluosnio Kate, kaip smagu skaityti tokius komentarus, Tavo žodžiai labai sušildė mano širdį :) ŠYPSAUSI LABAI PLAČIAI...
Rašyti komentarą