2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Visiems suaugusiems vaikams, kurie mėgsta kakavą arba labai jos pasiilgo :)

Pirmą kartą perskaičiau ją, knygą “Mažasis Princas”, sode - pienių jūroje, prieš 10 m. Buvo šilta, jauki diena, ir aš glaudžiausi nenupjautoje žolėje. Buvau visai neblogai apsiginklavus - gėlėtu dekiu, sausainiais, netgi turėjau puodelį labai šokoladinės kakavos. Buvau laiminga ir nelaiminga, o tai gana keistas jausmas. Buvo ašarų, buvo užsigalvojimų, buvo juoko kaip gi be jų, skaitant ypatingą knygą, tokią kaip “Mažasis Princas”. Jeigu esama kokių nors panašių - galvojau tada.
Dabar štai aš - suaugęs tos dienos vaikas, vėl pajutau tą keistą priešingų jausmų mišinį, skaitydama ypatingą knygą, tokią kaip “Oh, the Places You’ll Go!”. Maža, spalvota knygutė, kuri turi galią keisti pasaulį ir jame gyvenančius žmones. Skirta visiems vaikams - taip, visiems, ir suaugusiems vaikams.
Sveikinu! Šiandien yra Tavo diena!
Esi pakeliui į nuostabias vietas,
Esi pakeliui ir link savo tikslo!
Esi išmintingas žmogus,
Pasirengęs keliauti!
Gali eiti savo keliu,
Bet kuria kryptimi, kurią pasirinksi.
“Oh, the Places You’ll Go!”
Ypač suaugusiems vaikams, kurie mėgsta arba labai pasiilgo, krentant žvaigždei, sugalvoti norą; kurie mėgsta arba labai pasiilgo fantazuoti; kurie mėgsta arba labai pasiilgo pievoje ieškoti keturlapių dobilų; kurie mėgsta arba labai pasiilgo tikėti, kad turi super galių; kurie mėgsta arba labai pasiilgo gerti labai kakavą.

SVAJONIŲ KAKAVA

Kakavmedis - „Theobroma cacao”, išvertus iš lotynų kalbos reiškia „dievų maistas”, tradiciškai sutinkamas Pietų Amerikos Amazonės baseine. Kakavos pupelės VII amžiuje toltekams, actekams ir majams buvo ne tik maisto šaltinis, bet ir valiuta, o šokoladas buvo vartojamas tik kaip brangus gėrimas.

1 dideliam arba 2 normaliems kakavos puodeliams reikės:
2 puodelių pieno
4 šaukštų grietinėlės
1 - 2 valg. šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
1 - 2 valg. šaukštų kakavos

Pagardinimui:
Vanilinių ledų

Papuošimui:
Kakavos, kokoso drožlių ir vanilinio cukraus
 
1. Užvirkite pieną ant mažos ugnies, nepamirškite vis truputį pamaišyti.
2. Dubenėlyje sumaišykite kakavą, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinėlę.
3. Kai pienas užvirs, į jį įmaišykite 2 žingsnyje gautą masę. Tada dar sykį užvirinkite. Kakavą patiekite mylimiausiuose puodeliuose. Ant viršaus uždėkite po didžiulį šaukštą ledų ir leiskite jiems ištirpti. Apibarstykite kakava, kokoso drožlėmis ir vaniliniu cukrumi. Skanaus :)
 

7 komentarai:

Neringa rašė...

pirmoji nuotrauka fantastiska, taip ir tiesiasi ranka uz puodelio! :P

Asta rašė...

Absoliučiai pritariu Neringai :) Ak, koks vaikystės skonis... Jau nepamenu, kada gėriau kakavą :)

Simona rašė...

Neringa, didžiulis dėkui :)

Asta, aš tai kakavaholikas :) Turiu lengvą priklausomybę :D

Gabija rašė...

Viena vakara labai norejosi kazko silto, isbandziau sia kakava. Nuostabu, jauku ir labai skanu :)
Draugas ziurejo ir stebejosi: Nezinojau, kad moki virti toooki sokolada!
Aciu :)

Simona rašė...

Labai džiaugiuosi, jog išbandei,ir labai ačiū už tokius gražius ir įkvepiančius žodžius:)Smagu, kad viskas šauniai pavyko :)

Public Pervert rašė...

Super skanu. Iš pradžių maišant kakavos mišinį, maniau, jog ištiks cukraus koma, bet viskas puikiai dera. Visgi, kitą kartą mažinsiu cukraus. Net man, didžiausiai smaližei, truputi per saldu. :]

Simona rašė...

Public Pervert, labai patiko Tavo žodžiai - nusišypsojau :) Aišku, kad visada reikia prisitaikyti pagal save ;)Smagu sutikti smaližę :)