2011 m. vasario 2 d., trečiadienis

Stylish blogger Award ir Bolo de Caneca

Ši savaitė buvo kupina stebuklų ir netikėtumų. Dėl to aš labai laiminga, nes gyvenimas be netikėtumų būtų tiesiog neįdomus. Vienas iš žmonių, kurie prisidėjo prie šios savaitės spalvų, yra Asta iš Saulėtos Virtuvės, apdovanojusi Mukataną už tinklaraščio stilių. Labai Tau Ačiū, Mieloji :)

Pagal taisykles, gavę nominaciją turime:
- asmeniškai padėkoti tinklaraščio autoriui, suteikusiam šį apdovanojimą;
- papasakoti apie save septynias tiesas;
- paskelbti penkiolika kitų tinklaraščių, kurie mūsų nuomone verti stilingo tinklaraščio vardo;
- pranešti jiems apie tai asmeniškai.

Septynios tiesos apie mane:
1. Ankstyvais rytais geriausi pusryčiai didžiulis puodelis kakavos, nes iki 9 val. negaliu nei kąsnio praryti kitokio maisto. Tačiau labai mėgstu vėlyvuosius pusryčius, kai neskubant galima mėgautis kad ir jaukios sriubos dubenėliu.
2. Svajoju nuvykti į Japoniją ir ne tik iš nuotraukų grožėtis sakurų žiedais, Kabuki teatro vaidinimais, lotosų prūdais, arbatos gėrimo ceremonijomis ir kitais stebuklingais dalykais, apie kuriuos kiekvieną vakarą, prieš užmiegant, pasakoja vyras.
3. Man labai patinka jaukios pižamos, minkštutės šlepetės, kvapnus levandų aliejus ir pūkuoti apklotai bei skaitiniai prieš miegą, klausant liūdnų dainų.
4. Nemėgstu mėsos, išskyrus kepenėles - jas dievinu be galo ir be krašto.
5. Jaučiu silpnybę didelėms erdvėms ir namams su keletu dirbtuvėlių.
6. Nemėgstu kaitintis saulėje. Nepatinka vėluoti, geriau būnu žymiai ankščiau, nei reikia.
7. Man sudėtinga bendrauti su šykščiais, pagyrūniškais arba pesimistiškais žmonėmis.

Mukatanas „Stylish Blog Awards” apdovanojimus skiria visiems tinklaraščiams, į kuriuos buvau užklydus ir pasilikus paskaitinėti; į kuriuos su džiaugsmu užeinu, kas vakarą; kurių dar neatradau, bet tikiu, kad jie nekantriai manęs laukia :)
Kadangi pranešti asmeniškai būtų sudėtinga, vaišinu visus Bolo de Caneca - pyragėliu puodelyje...


Ar esate bandę išsikepti šokoladinį pyragą puodelyje per keletą minučių? Jei ne, tai būtinai išbandykite tą akimirką, kai norėsi kažko šilto, saldaus ir greitai. Šis skanumynas tikrai yra vertas ragauti jo, klausantis gyvos muzikos, sklindančios iš kaimynų buto; skaitant knygą; žiūrint “Senąją animaciją”; geriant arbatą su drauge jaukiausiame namų kamputyje.
Kad egzistuoja toks pyrago kepimo būdas, sužinojau dar penktoje klasėje, kai nusirašiau jo receptą iš draugės užrašų knygutės. Pagal jį, reikėjo naudoti 6 šaukštus aliejaus, 4 šaukštus cukraus ir 4 šaukštus kakavos, tačiau kažkas man jame nepatiko, ypač trūko šokoladiškumo, saldumo ir drėgnumo, todėl ėmiau eksperimentuoti. Taigi, aliejų ir kakavą pakeičiau grietinėlės sviestu ir juoduoju šokoladu bei į tešlą visada įdedu pora šaukštų daugiau cukraus, o kai noriu labai saldžiai tai ir 4 šaukštais daugiau :)
Labai skanu dar šiltas su ledais arba trintomis šaldytomis uogomis. Iš tikrųjų, tai manau, kad jis būtent ir sukurtas valgyti šiltas.
  
Taigi dviems dideliems puodeliams reikės:
85 g sviesto
100 g juodojo šokolado
6-8 šaukštų cukraus
8 šaukštų miltų
2 kiaušinių
6 šaukštų pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

1. Sviestą ir susmulkintą šokoladą sudėkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol gausis vienalytė šokoladinė masė. Į karštą šokoladinę masę įmaišykite cukrų ir palikite atvėsti.
2. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kiaušinius ir pieną. Po to įmaišykite atvėsusią šokoladinę masę ir vanilės ekstraktą.
3. Tešlą supilkite į du didžiulius puodelius. Puodelį statykite į mikrobangų krosnelę. Kepimo laikmatį užsukite lygiai 3 - 3 su 1/2 minutėms didžiausiu galingumu.
Palaukiame sekundę, kol truputį atvės ir ragaujame :) Skanaus…

Komentarų nėra: