Kaip būtų paprasta, jei visas gyvenimo pamokas išmoktume, jaučiant ramumą. Vis dėlto, kai viskas gerai, dažnai užmiegama ant lauro lapų vainiko, aptingstama, lepinamasi gyvenimu. Todėl tiesiog būtini sukrėtimai, vidiniai skauduliai ir problemos, kad žmogus augtų, kad tobulėtų, kad klaustų “kodėl”, kad išmoktų gyvenimo pamokas. Manau, kad laimingieji patiria daug daugiau negandų nei nelaimingieji. Tik laimingieji jas išnaudoja ir pasimoko, o nelaimingieji pasiduoda ir gailisi savęs. O ar ne savęs gailėjimas užveria duris pasaulio grožiui ir laimei?
Ar įmanoma pastebėti, kaip viskas skęsta žalumoje, kaip viskas auga ir skleidžiasi, kai jautiesi pačiu (-ia) nelaimingiausiu (-ia), negražiausiu (-ia), neturtingiausiu (-ia) ir nemylimiausiu (-ia)?
Bet kuris iš mūsų galim pasiduoti. Juk tai lengviausia, ką galim gyvenime padaryti. Bet kovoti ir pamilti save , kai žemė slysta iš po kojų. Štai kur tikroji stiprybė. Dar tikroji stiprybė slypi naminiuose sausainiukuose :) Tikrai - išbandyta ir patvirtinta.
AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Maži sausainiukai iš avižinių kruopų tešlos su šokolado gabaliukais džiugina širdį gardžiai traškia plutele.
180 g sviesto
1 puodelio cukraus
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų vanilinio cukraus
1 su puse puodelio miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
3 puodelių avižinių dribsnių
150 g. mažais gabalėliais susmulkinto šokolado
Puodelio talpa - 250 ml.
1. Ištirpdykite sviestą ir į jį suberkite cukrų bei gerai sumaišykite.
2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų.
3. Išplaktą kiaušinį supilkite į sviesto masę ir išmaišykite.
4. Atskirame dubeny sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberkite į kiaušinių ir sviesto masę bei gerai išplakite, kad viskas susimaišytų į tešlą be gumuliukų.
5. Į tešlą suberkite avižinius dribsnius, šokolado gabaliukus ir sumaišykite.
6. Šaukštu sukraukite tešlos kauburėlius (maždaug 2,5 cm atstumu vieną nuo kito) į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 15 min., kol bus aukso spalvos. 2 min. palikite juos vėsti kepimo skardoje, paskui plačiu peiliu perkelkite sausainukus ant metalinių grotelių, kad iki galo atvėstų.
Skanaus :)
2 komentarai:
Tikrai, jei nebūtų negandų, tai ir nesužinotume, kokie laimingi iš tiesų galime būti...
O mano mama avižinius dribsnius tebevadina "herkulesais" :)
Koks įdomus pavadinimas :D Dar niekada tokio negirdėjau, bet skamba labai nuotaikingai...
taip, visiška tiesa, kiekvienoje negandoje slypi laimės kruopelytė, jei tik norim tai pastebėti ;) Labai ačiū už komentarus :) Malonu:)
Rašyti komentarą