2011 m. vasario 2 d., trečiadienis

Prasidėjus naujiems metams, yra gerai…

Prasidėjus naujiems metams, yra gerai…
turėti tikslus ir jų siekti. Tikslai, remiantis planavimo paskaitose įgyta patirtimi :), turi būti:

aiškūs. Tai yra juose turi būti tiksliai apibrėžta, ką nori pasiekti. Pvz.: “Tapti tvarkingesne” - nėra aiškus tikslas. “Visus metus kiekvieną dieną tvarkymuisi skirti 45 min.” - yra aiškus tikslas.
 
išmatuojami. Bent jau tam tikru mastu. Todėl, kad tikslus, kurie negali būti išmatuoti, sunku arba neįmanoma pasiekti. Tikslas “Visus metus kiekvieną dieną tvarkymuisi skirti 45 min.” yra išmatuojamas, kadangi kasdien įmanoma įvertinti, ar jis pasiektas ar ne.

pasiekiami. Būtina turėti atitinkamus išteklius tikslui pasiekti. Žinoma, jei dabar negali pasiekti tam tikro tikslo, tai nereiškia, kad turi jo atsisakyti. Tokiu atveju, pirmiausiai, turi išsikelti tikslus, kurie padėtų įgyti reikiamus išteklius. Anksčiau minėtas pavyzdys yra pasiekiamas netgi tada, jei visą dieną praleidžiate darbe.

apriboti laike. Pavyzdžiui, tikslas “Visus metus kiekvieną dieną tvarkymuisi skirti 45 min.” turi būti atliktas per 365 dienas.

ir būtinai svarbūs Tau. Kodėl? Nes laiminga (-as) būsi tik tada, kai darysi tai, kas Tau iš tiesų patinka. Beprasmiška siekti tikslų, kurie neatspindi tai, kas esi, ir, kurie svarbesni kitiems labiau nei Tau. Laimingo gyvenimo sukūrimo paslaptis yra darytai tai, kas Tau suteikia motyvaciją, įkvėpimą ir džiaugsmą.
 
Prasidėjus naujiems metams, yra gerai…
būti savimi (iš tikrųjų, tai labai svarbu, netgi būtina); mylėti save, bet nepamiršti būti truputį savikritišku; mylėti kitus ir būti mylimam; žinoti, ko nori ir to siekti; suprasti, jog nevalia pavydėti ir nekęsti; mokėti pasijuokti iš savęs; sugebėti atleisti; būti apsuptam žmonių, su kuriais gali atsipalaiduoti; svajoti apie didelius dalykus; kalbėti apie jaukias smulkmenas; keliauti aplink pasaulį (bent mintyse); tikėti ir nepasiduoti; švęsti gyvenimą; kartais liūdėti; spinduliuoti ir skleisti džiaugsmą; nusišypsoti sau pačiam veidrodyje; leisti kitiems atrasti savo kelią; įsivaizduoti ateitį; kartais truputį bijoti; ugdyti kantrybę; sutelkti dėmesį į gerus dalykus; smaližiauti ir dėl to nesikrimsti; manyti, jog stiklinė yra puspilnė.
Visą žiemą yra smagu…
daryti sniego angelus, o po to valgyti fajita’s.
 FAJITOS

Šaltą ir gurgždančią žiemą šis sotus meksikiečių fajit’ų variantas yra tikra palaima - harmoningai lepina gomurį. Be to, yra greitai ir nesudėtingai paruošiamas bei mielai kertamas išalkusių svečių. Šiame recepte svarbu viskas: ir kukurūzų bei sūrio švelnumas, ir meilė bei atidumas, ir džiaugsmas bei šypsena, pjaustant, kepant ir skanaujant.

Taigi, 5 fajit’oms prireiks:
700 g vištų krūtinėlių
2 vidutinio dydžio svogūnų
1 didelės geltonosios saldžiosios paprikos
1 didelės oranžinės saldžiosios paprikos
5 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių saldaus čili padažo
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 ir 1/2 šaukštelio čili miltelių
1 šaukštelio druskos
1 ir 1/2 šaukštelio prieskonių vištienai
200 g mėgstamo sūrio
4 šaukštų grietinės
4 šaukštų majonezo
8 šaukštelių pomidorų padažo
12 šaukštų kukurūzų

1 žingsnis: Vištų krūtinėles supjaustykite ilgomis ir plonomis juostelėmis. Aliejų (2 šaukštus) sumaišykite su saldžiu čili padažu, džiovintais raudonėliais, čili milteliais (1/2 šaukštelio), druska ir prieskoniais vištienai. Šiuo mišiniu įtrinkite vištienos juosteles.








2 žingsnis: Nulupkite ir supjaustykite griežinėliais svogūnus.













3 žingsnis: Paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas ir plonai supjaustykite.












4 žingsnis: Wok arba paprastoje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų (3 šaukštus). Pirmiausiai, sudėkite svogūnus ir kepkite ant karštokos ugnies 3-4 minutes, kartais pamaišydami, kol suminkštės ir šiek tiek parus. Po to į keptuvę su svogūnais sudėkite paprikas ir kepkite 4 minutes pamaišydami, kol paprikos suminkštės. Galiausiai į svogūnus ir paprikas keptuvėje įmaišykite vištienos juosteles, kepkite pamaišydami, kol vištiena įgis šiek tiek spalvos (apie 10-12 min.).


5 žingsnis: Majonezą sumaišykite su pomidorų padažu, grietine ir čili milteliais. Šiuo padažu aptepkite tortilijas. Viduryje dėkite mėsos, ant viršaus - kukurūzų ir sutarkuoto sūrio. Paskui suvyniokite paplotėlį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Trupučiu aliejaus patepkite kepimo skardą. Kepkite tortiljas vidurinėje orkaitės lentynoje apie 7-10 min., kol gražiai apskrus.







Komentarų nėra: