2011 m. vasario 2 d., trečiadienis

If Today Was Your Last Day

Būnant tiksliai veikiančiais robotais ir gyvenant rimtą bei sudėtingą suaugusiųjų gyvenimą, dažnai sudėtinga pamatyti, kas yra svarbiausia. Mūsų visada laukia daugybė darbų, daugybė pareigų, skambučių, o kur dar namų ruoša, tad normalu, jog užmirštame paklausti savęs, ar tai, ką darome, yra reikšminga mums patiems.
Todėl dabar turi progą paklausti savęs: jei tai būtų paskutinė mano gyvenimo diena, ką daryčiau? Ar gyventum labiau?

Deja, niekas nežino, kiek ilgai gyvens. Nėra jokių išimčių. Pinigai, pažintys čia taip pat nėra svarbūs. Bet juk iš tiesų nėra jokio skirtumo ar tai 8 ar 80 metų. Daugelis didžiąją laiko dalį praleidžia ir taip lyg dar net negimę.
Todėl atmink, niekada nevėlu mylėti kiekvieną dieną ir daryti tai, kas Tau iš tiesų patinka. 2004 m. 70-metis amerikietis George’as Brunstadas tapo vyriausiu amžiumi asmeniu, kuriam pavyko perplaukti La Manšo sąsiaurį. 2008 m. 76-metis nepalietis Minas Bahaduras Sherchanas įkopė į Everesto viršūnę. Niekada niekada nevėlu…
Niekada nevėlu atsiprašyti ir pasakyti, kaip myli savo artimuosius. Niekada nevėlu pradėti sekti paskui savo svajones. Niekada nevėlu gyventi. Niekada nevėlu daryti tai, dėl ko tampi laimingu žmogumi ir dėl ko norisi sušukti: taip, gyvenimas - tumpas, bet koks nuostabus :)

ŠOKOLADINIAI MUFFIN'AI KUPINI ŠOKOLADO GABALĖLIŲ BEI DŽIOVINTŲ SPANGUOLIŲ

Šie muffin’ai yra vienas iš mano mylimiausių kepinių, kai noriu pradžiuginti savo mylimiausius žmones - jie atrodo lyg debesėliai, yra kupini šokolado gabalėlių bei džiovintų spanguolių ir tikrai skanūs, be to greitai ir lengvai paruošiami. Juos gali valgyti pusryčiams su puodeliu žolelių arbatos ar vakarienei su stikline pieno. Aš šiuos muffin’us kepu aukštuose popieriniuose kepimo krepšeliuose, bet jie tokie pat puikūs gaunasi ir naudojant paprastus keksiukų krepšelius (kepimo laikas sutrumpėja iki 20 - 25 min).
Svarbu atsiminti, jog muffin’ų tešla yra maišoma (kiek tik įmanoma) kuo trumpesnį laiką: tik iki tol, kol sausi ingredientai sudrėksta, t.y. nesimato sausų miltų. Taigi, gumulėliai tešloje yra idealių muffin’ų ženklas. Nepermaišymas ir cukraus bei sviesto naudojimas sąlygoja minkštus ir dailios formos muffin’us. Dailios formos muffin’ai turi būti panašūs į grybus, kas užtikrins traškų viršų ir minkštą bei drėgna pagrindą. Todėl, svarbu ne tik nepersistengti maišant, bet taip pat keksiukų krepšelius tešla reikia pripildyti taip, kad iki viršaus liktų apie 5 mm laisvos erdvės.
4 MILŽINIŠKIEMS MUFFINAMS REIKĖS:
200 g miltų
120 g cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių
200 ml pasukų
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
120 g sviesto
100 g juodojo šokolado
70 g džiovintų spanguolių
3 valg. šaukštų kakavos




 
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Kitame dubenyje gerai sumaišykite ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsusį sviestą, pasukas, kiaušinius, taip pat įmaišykite spanguoles ir mažais gabalėliais susmulkintą šokoladą.
2. Skysčių mišinį supilkite į sausų ingridientų mišinį ir maišykite tik iki tol, kol nesimatys miltų. Būkite atsargūs, nepermaišykite.
3. Sukrėskite tešlą šaukštu į kepimo krepšelius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Išimkite ir leiskite truputį atvėsti. Skanaus :)

2 komentarai:

Giedre rašė...

Sveiki. Kam patinka labai stiprus sokolado skonis, tuomet sie muffinai pats tas. Man to skonio buvo per daug, tiesa, gelbejo spanguoles. Be to, jie man gavosi dvigubai tamsesni negu nuotraukose. Naudojau gera juoda sokolada. Ar tai del to?

Simona rašė...

Giedre, taip, tai tikrai labai šokoladiniai muffinai, ypač, naudojant šokoladą, kuriame kakavos daugiau nei 70 proc. Jų spalva priklauso nuo šokolado ir kakavos - tokie tikri tamsiukai. Juodojo šokolado mylėtojams. Nuotraukos darytos vakare, todėl dėl apšvietimo jie atrodo šviesesni. Aš visad rekomenduoju naudoti kuo geresnį šokoladą. O jei juodąjį šokoladą pabandytum pakeisti kokybišku pienišku?