2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Iki Velykų liko 3 dienos: bananiniai keksiukai su uogomis be pieno produktų

Tai yra mano mažieji velykiniai keksiukai. Didelė karšta skarda besipučiančių bananinių skanėstų su sultingais uogų gabaliukais. Oh, bananų universalumo žavesys! Iš tiesų man patinka, kai negalėjimas kažko valgyti tampa įkvėpimu kulinariniams eksperimentams, todėl kai tik galiu ir kur tik galiu renkuosi išbandyti naujas įprasto produkto panaudojimo galimybes.



Taigi, bananai, migdolų miltai ir lašelis aliejaus? Taip, kartu jie, be jokių pieno produktų, sukuria minkštus ir drėgnus kepinius. Gaminant su bananais, svarbu atsižvelgti į jų saldumą, galbūt reikės sumažinti arba padidinti medaus kiekį kepinyje. Šie keksiukai puikus pasirinkimas ne tik gyvulinio pieno netoleruojantiems žmonėms, bet ir norintiems sveikesnių velykinių kepinių.

12 keksiukų reikės:
3 didelių prinokusių bananų
1 didelio kiaušinio
60 ml aliejaus
1 arbatinio šaukštelio sodos
1 arbatinio šaukštelio cinamono
1/8 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomųjų šaukštų skysto medaus
120 g Spelta miltų
30 g maltų "Arimex" migdolų  (migdolus sumalkite virtuviniu kombainu arba kavos malimo mašinėle. Kol malsite, įdėkite gerą šaukštą miltų (čia iš tų pačių 120 g), kad negautumėt migdolų sviesto. Malant virtuvės kombainu, geriausia smulkinti pulsais)
2 valgomųjų šaukštų kokosų miltų
Geros saujos šaldytų braškių, vyšnių ar kitų uogų

Bananiniai keksiukai su uogomis be pieno produktų 

1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 190 C temperatūrą. Į formelę sudėkite popierinius keksiukų "sijonėlius".
2. Bananus sutrinkite šakute.Į bananus įmaišykite kiaušinį, aliejų ir medų. Sumaišykite iki vientisos masės.
3. Miltus sumaišykite su maltais migdolais, soda, cinamonu, druska  ir kokosų miltais. Šį sausą mišinį sumaišykite su bananų mase. Greitai išmaišykite, kol nesimatys sausų miltų.
4. Padalykite tešlą į "sijonėlius", į kiekvieną keksiuką įspauskite po keletą uogų ir kepkite apie 20-25 minutes, kol keksiukai iškils ir dailiai parus.  

2 komentarai:

Pieštukėlis rašė...

Sveiki! Kuo galėtų pakeisti spelta miltus? Gal uztektu daugiai kokosu miltu?

Simona rašė...

Kartais pati kepu be spelta miltų, tada ta miltų kiekį padalinu perpus: imu 60 g kokosų miltų ir 60 g migdolų miltų, tai iš viso gaunasi: 90 g milgdolų miltų ir 60 g + 2 valg. š. kokosų miltų. Labai neblogi gaunas.