2016 m. kovo 21 d., pirmadienis

Iki Velykų liko 6 dienos: įdaryti (ant špinatų lapelių nutūpę) putpelių kiaušiniai su ridikų daigeliais

Ar jau ruošiatės Velykoms? Manau, niekas nenuginčys, kad Velykos viena spalvingiausių metų švenčių, kai pats svarbiausias jos akcentas – kiaušinių marginimas, atnešantis labai daug džiaugsmo tiek mažiems, tiek ir dideliems valgytojams. Tikiu, kad ne vienuose namuose jau greitai ant palangių ar šaldytuvuose dailiuose stiklainiuose natūraliuose (ir nebūtinai) dažuose mirks kiaušiniai bei kvepės vašku. Ir nors kiemai dar snieguoti, bet vien nuo tokių minčių apie velykinę ruošą, į mano širdį ateina pavasaris ir norisi krizenti balsu. 


Kita vertus, ne visi dažo ir valgo margučius, taip, taip, tikrai ne visi. Susipažinusi su keletu margučių nevalgytojų ir nedažytojų, supratau, kad Velykas galima išgyventi ir be to, bet tokiu atveju noriu jus paskatinti nepatingėti ir šiek tiek paeksperimentuoti su velykinių patiekalų idėjomis, todėl šiandien jums siūlau įdarytus, ant špinatų lapelių nutūpusius putpelių kiaušinius su ridikų daigeliais. Taip paprasta, bet neįprastą ir galima pamiršti stalo įrankius, ir taip skanu. O rytoj... rytoj pakalbėsime apie kiaušinius debesyse.


20 įdarytų putpelių kiaušinių puselių reikės:
10 kietai virtų putpelių kiaušinių*
2 kietai virtų putpelių kiaušinių trynių
1/4 itin smulkiai supjaustyto vidutinio dydžio svogūno
1 arbatinio šaukštelio aliejaus
2 juostelių smulkiai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
1/4 valgomojo šaukšto smulkiai kapotų šviežių krapų
2 su puse valgomųjų šaukštų majonezo
Maltų juodųjų pipirų
Druskos
20 špinatų lapelių
Ridikų daigelių

Įdaryti (ant špinatų lapelių nutūpę) putpelių kiaušiniai su ridikų daigeliais

1. Kiaušinius atsargiai nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite trynius. Trynius pertrinkite per tankų sietelį
2. Keptuvėje su aliejumi ant mažos ugnies pakepkite svogūną apie 4 minutes, kol suminkštės. Atidėkite į šalį šiek tiek atvėsti.
3. Dubenyje sumaišykite įdarą: per sietelį pertrintus trynius, atvėsusius kepintus svogūnus, šoninę ir krapus bei majonezą. Paragaukite, papipirinkite ir, jei reikia, padruskinkite. Turite gauti vientisą masę.
4. Įdaru prikimškite kiaušinių puseles. Vienai puselei prireiks apie pusės arbatinio šaukštelio įdaro.
5. Įdarytas kiaušinių puseles gražiai išdėliokite lėkštėje ant špinatų lapelių. Ant viršaus pabarstykite ridikėlių daigelių.

* Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį kiaušinius.Virkite apie 6-7 minutes. Nuimkite puodą nuo ugnies, išgriebkite kiaušinius į sietą ir pakiškite jį po tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai atvėstų.  

Komentarų nėra: