2016 m. vasario 9 d., antradienis

Labai paprastas triušienos troškinys su bulvėmis ir su pupelėmis

Visai neseniai viena Mukatano skaitytoja, vardu Ligita, man parašė labai jaukų ir įkvepiantį stengtis laišką, bei pasiteiravo, kodėl aš renkuosi "Lapino puota" ir "Kitchen me" produkciją?

"Sveika, Simona. Visai nesvarbu, ką šnabžda džinsų saga, vis ką nors išbandau iš tavo siūlomų patiekalų. Daugelį jų gaminu ir antrą, ir trečią kartą, o dažnai ir iš dvigubos normos, nes mano namiškiai labai valgūs. O tavo įrašai taip mielai susiskaito, kad tiesiog neina nesugrįžti pažiūrėti, kas pas tave naujo. Pastebėjau, kad dažniausiai renkiesi "Lapino puota" arba "Kitchen me" produkciją. Ar yra tam kažkokia priežastis?"



Ligitai atrašiau, kad viskas prasidėjo nuo mano pažinties su Egle, kuri dirba su šių dviejų linijų produkcija. Ji man ir pasiūlė sukurti skanių receptų, išbandant jų siūlomą mėsą. Aš, aišku, stiprindama kraują, labai apsidžiaugiau tokiu pasiūlymu ir namo parsitempiau visą maišą jautienos. Taip ėmiausi eksperimentų virtuvėje, įtraukiant į savo mitybą nors šiek tiek mėsos, ir jau pusę metų trunkančio bendradarbiavimo. 


6 priežastys, kodėl vis dar su... "Lapino puota" ir "Kitchen me"?
1. šių linijų produktų kokybė mano išbandyta jau ne kartą ir nė karto nenusivyliau ne tik aš, bet ir mano svečiai;
2. kai pagalvoju, ko šiandien norėčiau... ilgai ir lėtai keptų žąsies kulšelių, sodraus jautienos steiko, o gal karštai rūkytų antienos dešrelių? Skrebučio su ančiukų širdelėmis, o gal dubenėlio lengvo triušienos troškinio pietums ar pašteto su bruknių uogiene desertui... žinau, kad visa tai gali pasiūlyti šios dvi linijos, kas mane, kaip mažą kulinarinę hedonistę, labai žavi;
3. mėsą perka tik iš patikrintų ir patikimų augintojų;
4. kai pradėjau bendradarbiauti su "Baltic Larus", kurie platina šias dvi linijas, į mano žodyną sugrįžo primirštas terminas "vidutiniško žalumo", reiškiantis sultingą, aksominės tekstūros mėsytę. Kadangi šių linijų produktai skaniai atrodo dar net žali, nesinori jų gadinti perkepimu;
5.propoguoja sveiką, naminį maistą, gamintą lėtai ir su meile;
6. apskritai, gerais dalykais smagu dalintis. Kad ir labai paprastu triušienos troškiniu su bulvėmis ir su pupelėmis ir taip pat su nepaprastai gardžiu padažu.


Ir tegul jūsų neapgauna šio patiekalo pavadinimas, nes receptas tikrai geras ir vertas išbandyti. Virtuvėn? :)


2 valgytojams prireiks:
1 vidutinio dydžio morkos
1 vidutinio dydžio saliero lapkočio
1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
200 g "Lapino puota" triušienos kumpelių mėsos
2 valgomųjų šaukštų sviesto "ghee"
2 mažų bulvių
1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos
600 ml vištienos sultinio
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
1 puodelio (kurio talpa 250 ml) virtų arba konservuotų didelių baltųjų pupelių
1 česnako skiltelės
Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Labai paprastas triušienos troškinys su bulvėmis ir su pupelėmis 

1.  Raudonąjį svogūną perpjaukite perpus, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis (apie 6 mm storio). Morką nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais apie 6 mm storio ir 6 cm ilgio. Lygiai taip pat supjaustykite ir salierą. Nuskuskite bulves ir padalykite į 4 dalis.
2. Prikaistuvyje išlydykite 1 šaukštą sviesto. Tuo metu triušienos kumpelį padalykite į šešias dalis ir iš abiejų pusių pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
3. Sudėkite triušieną į prikaistuvį ir kepkite ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol įgis aukso atspalvį.
4. Perkelkite triušienos gabalėlius į lėkštę ir uždenkite.
5. Prikaistuvyje ištirpinkite likusį sviestą ir į jį suberkite susmulkintą morką, salierą ir svogūną. Paskleiskite juos ir vis pamaišant kepkite ant mažos ugnies apie 5 minutes, kol suminkštės.
6. Įmaišykite pomidorų pastą ir kepkite dar minutę, nuolat maišant. Supilkite sultinį, grąžinkite į prikaistuvį triušienos gabalėlius su visomis sultimis, įberkite čiobrelių ir bazilikų, sudėkite bulves ir užvirkite. Troškinkite ant mažos ugnies 30 - 40 minučių, kol mėsa bus minkšta.
7. Kai bus praėjusios 30 minučių, įtarkuokite į troškinį česnako skiltelę ir įmaišykite pupeles. Patroškinkite dar 10 minučių. Paragaukite, ar nereikia padruskinti bei papipirinti. Papuoškite čiobrelių šakelėmis.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sveiki as visada su malonumu skaitau jusu tinklarasti ir dziaugiuosi kad rasote aciu jums uztai nors antienos pas mus nemaciau pirkti nenustokit rasyti

Simona rašė...

Sveiki :-) kai skaitau šiltą komentarą, iš karto norisi kurti, kurti ir dar syki kurti. Ačiū už įkvėpimą. O dėl antienos pasiaiškinsim ;-)