2016 m. vasario 23 d., antradienis

Ančių širdelės su paprikomis ir pomidoriniu padažu

Gyvenimas yra skirtas jaukiai įsitaisyti prie puodelio arbatos, kavos ar kakavos ir pyrago;
Bastytis po rytmetėjančias gatves, einant į darbą;
Laukti pavasario, sklaidant knygų puslapius;
Patirti neįtikėtinus nuotykius ir išgyventi kažką nepaprasto (kai nelieka žodžių);
Padėti kitiems, palaikyti ir išklausyti kitus, pabūti su kitais, nesitikint atlygio;
Bučiuotis, rankomis pasineriant į mylimo žmogaus plaukus, užmirštant viską pasauly;
Dainuoti duše, šokinėti ant lovos, valgyti šokoladą, laižyti ledus, įsimylėti, klausytis muzikos;
Gyvenimas yra skirtas nugyventi jį taip, kaip gali geriausiai ir stebuklingiausiai.
Gyvenimas yra skirtas Tau, tai kodėl tuo nepasinaudojus? M?


Šįkart noriu pasidalyti ančių širdelių gaminimo įkvėpimu. Šaltą sekmadienio popietę, grįžus iš turgaus su pilnu krepšiu paprikų, užsimaniau kažko stipresnio ir greito, todėl čiupau dubenį, keptuvę ir ėmiau gaminti ančių širdeles su paprikomis ir pomidoriniu padažu. 


Net ir aš, kuri šiaip jau nesu didelė mėsos mėgėja, be galo mėgstu taip paruoštas širdeles. Pasigaminti nesudėtinga, virtuvėje ilgai neužtruksite, o rezultatas tikrai nenuvils. Kai ūkininkų turgelyje nusipirkau paprikų, aš tuojau pat pagalvojau apie subtilias skonio ir aromato savybes, kurias šios daržovės suteiks paprastučiam troškiniui. Pundelis prieskoninių žolelių, svogūnas, keletas naminių konservuotų pomidorų, truputėlis saldžiosios paprikos, maltų juodųjų pipirų ir druskytės. Tai beveik viskas, ko reikia, kad išpildytumėt savo svajonę apie jaukius ir sočius savaitgalio pietus. Pačius skaniausius pomidorus konservuoja mano tėtis. Jie kvepia saule, o juos ragaujant juntama maloni rūgštelė bei neina nustoti kartoti pagyrų jiems.



Labai gera mėgautis šiltais jausmais, kuriuos jauti, kai brangūs žmonės prie stalo, kai esate kartu, kai maistas skanus, o laiko, atrodo, yra tiek, kiek ir reikia.


4 valgytojams prireiks:
1 didelio svogūno
1 raudonos saldžiosios paprikos
6 konservuotų slyvinių pomidorų
3 valgomųjų šauštų susmulkintų šviežių petražolių
3 valgomųjų šaukštų susmulkintų šviežių krapų
3 valgomųjų šaukštų susmulkintų šviežių svogūnų laiškų
2 valgomųjų šaukštų lydyto sviesto Ghi
2 arbatinių šaukšelių maltos saldžiosios paprikos
2/3 arbatinio šaukštelui druskos
1 arbatinio šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekimui: 4 saujų sultenių, keleto petražolių šakelių

 Ančių širdelės su paprikomis ir pomidoriniu padažu

1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną apie pusės centimetro storio juostelėmis. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite panašaus dydžio juostelėmis, kaip kad supjaustėte svogūnus.
2. Pašalinkite riebalų perteklių nuo širdelių ir supjaustykite kiekvieną širdelę į keturias dalis. Stambiai supjaustykite pomidorus.
3. Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies išlydykite sviestą. Suberkite svogūną bei papriką ir kepkite 3 minutes, nuolat pamaišydami, kol svogūnai su paprikomis suminkštės.
4. Sustumkite daržoves į vieną keptuvės šoną, sudėkite susmulkintas širdeles ir kepkite 1 - 2 minutes, pamaišant (kiek įmanoma - atskirai daržoves ir atskirai mėsą), kol širdelės įgis šiek tiek spalvos. Tada sumaišykite mėsą su daržovėmis ir kepkite 3 minutes, vis pamaišant.
5. Sudėkite pomidorus su visomis sultimis, suberkite druską, maltą papriką ir pipirus, maišydami kepkite dar 2 minutes. Pabarstykite petražolėmis, krapais, svogūnų laiškais, nuimkite nuo ugnies ir išmaišykite. Visas kepimas, pradedant nuo svogūnų ir baigiant žolelių įmaišymu, turi neužtrukti ilgiau nei 10 minučių. Patiekite su sultenėmis, papuošę smulkiomis petražolių šakelėmis.

Komentarų nėra: