2016 m. sausio 1 d., penktadienis

Lešių sriuba su karštai rūkytomis dešrelėmis

Kaip jums pirmoji naujųjų metų diena? Man - tai sriubos ir pižamos, ir vėl sriubos, o kad man vienai nebūtų liūdna valgyti, prigriebk dubenį sausainių ar salotų, prisitrauk kėdę ir trumpai pasikalbėkim apie lęšių sriubos jaukumus. Pirmas dalykas, kurį reikia paminėti, jog sušąlusiems ji yra nepamainomas valgis, nes ši sriuba, būdama tiršta, yra soti ir puikiai užpildo skrandį karštimu, bet nepalieka sunkumo jausmo. Antras dalykas -  ji labai greitai atrado vietą ne mano vienos receptų knygutėje. Trečia, lešiai - tiesiog įspūdingas baltymų ir ląstelienos šaltinis, be to padeda susidoroti su stresu ir stiprina imunitetą.


Receptą, kuris yra šios sriubos pagindas, radau S. Niequist knygoje "Duona ir vynas" ir prisijaukinau jį pagal save, nes tai puikus būdas, kaip lengvai, skaniai ir gana greitai paruošti darbo dienos vakarienę. Sriuba verdama apie 40 minučių, todėl lešiai būna švelnūs, bet nepraradę formos, o čiobreliai, lauro lapai ir karštai rūkytos "Kitchen Me" antienos dešrelės sriubai suteikia aromato ir pikantiškumo.


4 labai išalusiems valgytojams reikės:
3 valgomųjų šaukštų aliejaus
2 didelių svogūnų
2 karštai rūkytų sausų "Kitchen Me" antienos dešrelių
2-3 vidutinio dydžio morkų
4 supjaustytų česnako skiltelių
2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos
6 puodelių vištienos sultinio
1 su puse puodelio žaliųjų lešių
1 pilno valgomojo šaukšto susmulkintų šviežių čiobrelių
2 lauro lapų
Druskos ir pipirų

Lešių sriuba su karštai rūkytomis dešrelėmis

1. Pašildykite sultinį. Nuplaukite ir nuvarvinkite lęšius. Svogūnus ir morkas supjaustykite 1 cm gabalėliais. Dešreles supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Dideliame sunkiame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies pakaitinkite aliejų.
2. Į įkaitintą aliejų sudėkite dešreles ir pakepkite, kol apskrus (kokias 2 minutes). Išgriebkite dešreles ant popierinio rankšluosčio.
3. Į riebalus sudėkite svogūnus ir morkas, pakepinkite, kol suminkštės - apie 10 minučių.
4. Suberkite česnaką, sukrėskite pomidorų pastą ir sumažinę ugnį bei maišant pakaitinkite apie 1 minutę.
5. Suberkite lešius, padidinkite ugnį iki vidutinės, grąžinkite dešreles ir pamaišant pakaitinkite pora minučių, kol lešiai dailiai apsivels riebalais ir daržovėmis.
6. Supilkite sultinį, suberkite čiobrelius, sudėkite lauro lapus, pridenkite, užvirkite ir virkite, kol lešiai suminkštės (apie 40 minučių).
7. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite su skrebučiais.

4 komentarai:

Julija rašė...

Sima, linkiu laimingų ir visokeriopai turtingų metų ;)

Anonimiškas rašė...

Kaip gera Jus skaityti! Visa, kas prieš receptus taip gera ir tikrai įkvepia! O ir receptai puikūs, nors, turiu pripažinti, retu susisigundau. Dėl lęšių-aš labai dažnai juos užmerkiu iš ryto, nors keletui valandų. Ir dar puiku atradimas-maišyti lęšius su perlinėm kruopom, tiek troškiniams, tiek sriubai, man toks atradimas buvo :) Ačiū, kad rašot!!

Simona rašė...

Julija, ačiū už palaikymą ir palinkėjimus. Siunčiu šypseną, linkėjimus ir šiltą apkabinimą.

Anonimiškas, kaip gera rasti tokius komentarus. Man labai smalsu pasidarė, o kokie receptai jus sugundytų? Ar yra tokių?

Anonimiškas rašė...

O taip, granolą su obuolių tyre kepiau jau du kartus per šią savaitę, puiki! Bet ir čia naudojau viską, ką radau namuose, tai buvo moliūgų,saulėgrąžų, sėmenų sėklų, razinų ir spanguolių:) Nesu pavyzdinga receptų įgyvendintoja, O iš receptų labiausiai pasisemiu įkvėpimo, gaminu labai paprastai,dažniausiai be mėsos ir pieno, iš to, ko yra tuo metu, stengiuosi kuo sveikiau, patiekalai susikuria savaime:) Dažnai kokiom dviem savaitėm užplaukia koks nors patiekalas, kol atsivalgau tam kartui, jau praeina 'lazanijos' su baklažanais ir grybais manija :D Svajoju prisijaukint tokius pasakiškus, kaip Jūsų,ankstyvus rytus... nesustokit!;)
Rasa