2015 m. liepos 6 d., pirmadienis

Špinatų lapeliai su braškėmis ir anakardžiais

Buvimas savimi - tai atsisakymas kaukių, kurias nešioji, kad Tave priimtų kiti. Jis nelyginant stebuklingas talismanas, kuris visuomet pritraukia laimę, kuris suformuoja paslaptingą lauką, apsaugantį Tave, kad ir kur bepasuktum. Buvimas savimi tarsi tvirtas medžio kamienas ir gilios jo šaknys, dėl ko medis nebijo audrų. Tai vienas iš svarbiausių laimės ir grožio pavidalų. Aš dar nesutikau nieko gražesnio už tuos žmones, kurie nesutelpa į pasaulio sukurtas dėžutes.


Štai ką apie buvimą savimi rašo Judy Garland: "būk savo paties itin kokybiškas originalas, užuot buvęs kažko kito antrarūšė kopija". Kai kantriai ir nepailsdami triūsiame, kad būtume kažkas, kuo nesame, išvaistome nesukultūrintą, gimstant atsineštą energiją. Išvaistome šitokį neįtikėtiną lobį, išmainydami jį į nepatogumą, graužatį, pasimetimą ir nusivylimą. Negalima slėpti savęs. Save reikia mylėti.


Tiesą sakant, turiu pripažinti, kad mylėti save kartais kažkodėl labai sudėtinga. Kad tai padarytume, turime įveikti vidinius, kartais net sau beveik slaptus kompleksus, nuolat stojančius prieš mus. Nors pasakymas: gyvenk gyvenimą, kuris susideda iš "na, ką gi" vietoj "o kas, jei", gana šabloniškas, bet jis veikia. Lyg nieko stebuklingo, o suteikia drąsos. Sekti paskui širdies balsą. Neatsiprašinėti už tai, kas esi. Nebijoti, o ką kiti pagalvos.


Ar prisimeni, kuo buvai iki tol, kol pasaulis Tau pasakė, kas turi būti? 


Protu nesuvokiamas dalykas - nesutvardomas šiųmetis potraukis braškėms ir salotoms su jomis. Braškių sau valgyti daug neleidžiu. Esu alergiška didesniems jų kiekiams, o štai anakardžiais, švelniai mano dar vadinamais mėnuliukais, pasimėgauju dažniau.  


Balzaminio acto kremas. Kaip braškės be jo? Saldžiarūgščio ir tiršto. Šį špinatų lapelių su braškėmis ir anakardžiais receptą gavau iš savo draugės Elenos. Jį šiek tiek pakoregavau pagal save - pasaldinau lašeliu aromatingo medaus.


Receptas prasideda vienu iš pačių elementariausių receptų nurodymų: "švariai nusiplaukite rankas". Šis sakinys iš tiesų atkreipia dėmesi į tai, jog nerėikės jokių šaukštų, nes salotas gniaužysime rankomis. Kaip smagu! O kaip skanu... Taigi, pradėkime.


1 valgytojui reikės:
1 geros saujos jaunų špinatų lapelių
1 saujos braškių (apie 100 g)
1 saujos anakardžių (apie 50 g)
pusės arba 1 valgomojo šaukšto skysto medaus
1 valgomojo šaukšto balzaminio Modenos acto kremo
3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos ir šviežiai maltų pipirų  

Špinatų lapeliai su braškėmis ir anakardžiais

1. Švariai nusiplaukite rankas. Nuplaukite špinatų lapelius bei braškes ir gerai nusausinkite.
2. Špinatų lapelius supjaustykite 1 cm storio juostelėmis. Braškes taip pat supjaustykite plonomis juostelėmis.
3. Dubenyje sumaišykite medų, acto kremą, alyvuogių aliejų ir žiupsnelį druskos. Rankomis švelniai į padažą įmaišykite braškes, špinatus ir riešutus.
4. Papipirinkite, jei reikia, pagardinkite druska. Skanaukite!

Komentarų nėra: