2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Jauskime gyvenimo pulsą čia ir dabar

Jei mūsų vidus yra platus kaip naktinis dangaus skliautas, tada, aišku, kodėl sudėtinga surasti atsakymus. Mes duodame vardus žvaigždynams, sujaukiantiems tamsą. Mes duodame vardus jausmams, nuspalvinantiems gyvenimą. Mes duodame vardus žmonėms, ateinantiems į mūsų pasaulius. Galbūt todėl, kad suprastume, kur link pasukti, jog surastume laimę? Bet jokie vardai negali apibūdinti to, ką matome, nusileidus saulei, to, ką suvokiame savo širdimi. Kad surastume atsakymus, kas yra naktinio dangaus skliauto tolybėse, turime atmerkti akis giedrą naktį ir keliauti aukštyn, nepaleidžiant tarp pirštų turimo gyvenimo. Net jei visata yra beribė, net jei niekas nenubrėš kelio, kurį pametėme vos gimę… Nes jei tik sustosime, nes jei tik nuleisim akis nuo naktinio dangaus skliauto, nes jei tik užmiršim, kokia yra svarbiausia mums dovanotos gyvybės paskirtis, mes numirsime, taip ir negyvenę.
Visų pirma, mes visi esame nepakartojami kūriniai. Kiekvienam skirtas savas kelias. Visgi, niekada tie keliai nėra taip nutolę vienas nuo kito, jog nesusitiktume. Susipažinti su žmonėmis tiesiog stebuklas. Šypsotis, dovanoti , juoktis, dalytis ir pamilti… Viskas atsiranda visai netikėtai, jei neužsimerkiame prieš stebuklus, prieš savo vidinį pasaulį, prieš ieškojimą ir svajones. Žemėje nutinka tiek daug gražių dalykų. Imkime juos ir užkrėskime tuo grožiu kitus. Tik nelaukime geresnių laikų, kad nebūtų per vėlu. Jauskime gyvenimo pulsą čia ir dabar.
P. S.: Siunčiu visiems didžiulį glėbį sniego, kad būtų erdvės sniego angelams kilti…
P.P.S.: Jei klausantis šios dainos norisi šokti, taip ir padarykite :) Juk geriausi dalykai yra nemokami, truputį laukiniai ir ateina iš širdies.
 CLOUD-LIKE PANCAKES

Jei, paragavus šių blynelių, neis susivaldyti ir norėsis paragauti jų dar ir dar, tai ir nesivaldykit. Jie tam ir skirti mėgautis be jokių sąžinės graužačių. Aš juos vadinu: cloud-like pancakes… Tik dar neapsisprendžiu kodėl, ar todėl, kad jie tokie labai labai minkšti ir purūs? Ar todėl, kad, juos valgant, pasijunti lyg devintam danguj?

4 PUSRYČIAUTOJAMS REIKĖS:
Tešlai
4 kiaušinių
1 ir 1/2 puodelio pieno
300 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 puodelio cukraus
Žiupsnelio druskos
2 didelių bananų
Kepimui
Aliejaus
Pateikimui
Ledų burbuliuko, žiupsnelio juodojo šokolado drožlių, lašelio skysto medaus ir kokoso drožlių…



   
 
1. Dideleme dubeny sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų į atskirus dubenėlius. Gerai išsukite trynius. Po to į juos įmaišykite pieną.
3. Į miltų mišinį, o ne atvirkščiai, įmaišykite antrame žingsny gautą skystą masę ir susmulkintus bananus. Labai svarbu nepermaišyti tešlos, todėl geriausiai maišymui naudoti medinį šaukštą ir maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų (apie 1-2 minutes). Neišsigąskit, net jei tešla liks truputį gumuliuota.
4. Išplakite baltymus iki standžių putų. Baltymai yra gerai išplakti, kai masę pakabinus mentele ji išlaiko savo formą arba, apvertus dubenį, baltymų putos iš jo neiškrenta.
5. Iš pradžių vieną didelį šaukštą baltymų masės atsargiai įmaišykite į tešlą, paskui iš lėto įmaišykite likusią baltymų masę. Tešla turi atrodyti taip, kokia ir yra, pilna oro.
6. Keptuvėje įkaitinkite 2-3 šaukštus aliejaus. Į įkaitintą aliejų dideliu šaukštu pilkite tešlą: vienas šaukštas, vienas blynelis. Kepkite blynelius apie 3 - 4 min., kol šiek tiek parus. Geriausiai kepti ant vidutinės, truputį žemesnės nei vidutinė ugnies.
Skanaus :)

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

stiklinė tai kiek ml?

Simona rašė...

Stiklinės talpa - 250 ml.