2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Geri draugai panašūs į žvaigždes

Kažkur skaičiau, jog geri draugai panašūs į žvaigždes: Tu juos matai ne visada, bet žinai, kad jie tikrai yra. Kiekvienas, einant per gyvenimą, sutiktas žmogus įeina į mūsų kelią ne iš netyčių. Vieni žmonės ateina mums padėti, kiti - įskaudinti, treti - išmokyti, ketvirti - surasti, kas mumyse yra gražiausia ir įkvėpti, o penkti - būti būtent draugais. Niekada netikėjau neišskiriama draugyste, tikra ji man tada, kai su artimu žmogumi, nors ir nesikalbi kiekvieną dieną, bet, kai susitinki, niekas nebūna tarp jūsų pasikeitę. Niekada netikėjau žmonėmis, kurie nori turėti daug draugų, labiau tikėjau tais, kurie keletui žmonių norėjo būti tikrais draugais. Tai yra ne visada su viskuo sutinkantys, o suprantantys, ne užmirštantys, o atleidžiantys, padedantys be atlygio, pastovintys už mus, bet svarbiausia suteikiantys laisvę būti, tuo kas esame, ir augti. Žinoma, nenužemindami ir neišaukštindami savęs, o stovėdami greta.



Blynai - lengvi, minkšti, kaipmat dingstantys iš lėkštės. Mums skanu senoviškai - su šviežiomis uogomis apibarstyti cukrumi. Tikrai tikrai ypatingi ir jaukūs. Siūlau išsikepti tada, kai lyja. Nesvarbu kur - už lango ar sieloje. Sušildo. Arba iškepkite draugams. Jie verti dalintis su mylimiausiais.



4 pusryčiautojams arba 2 labai išalkusiems valgytojams:
 
4 didelių kiaušinių
4 valgomųjų šaukštų cukraus
250 g rikotos sūrio
1/3 puodelio kefyro (puodelio talpa - 250 ml)
250 g cukinijos
220 g miltų
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos

Saldūs cukinijų ir rikotos sūrio blynai

1. Trynius išplakite su cukrumi, kol cukrus ištirps. Tada įmaišykite rikotos sūrį.
2. Į masę įpilkite kefyrą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sūriui skirta tarka sutarkuokite cukiniją, šiek tiek nuspauskite skysčių, kad per daug neatskiestų blynų tešlos. Gerai įmaišykite į trynių, cukraus, varškės ir kefyro plakinį cukiniją.
3. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais. Į plakinį įmaišykite miltų mišinį, kol neliks sausų miltų.
4. Atskirame sausame dubeny išplakite baltymus iki standžių putų. Iš pradžių vieną didelį šaukštą baltymų masės įmaišykite į tešlą, paskui iš lėto įmaišykite likusią baltymų masę. Tešla turi atrodyti taip, kokia ir yra, pilna oro.
5. Blynus kepkite įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus. Geriausiai kepti ant vidutinės, truputį žemesnės nei vidutinė ugnies.

Komentarų nėra: