"Drąsa - tai darymas to, ko iš tikrųjų mirtinai
bijai."
J. Wayne
J. Wayne
„Daugelis žmonių atsargiai tipena per gyvenimą,
stengdamiesi saugiai pasiekti mirtį.“
R. Myers
Keletą pastarųjų dienų vis galvoju apie drąsą, t.y.
kaip būti drąsia visose gyvenimo srityse? Juk tikriausiai visiems būna, kad imi
ir pagauni save išsigandusį žmogutį gyvenimo kryžkelėse. Vakar perskaičiau J.
Wayne mintį, kuri patvirtino, kad drąsa tikrai nėra baimės nejautimas. Tai
mokėjimas atidėti baimę į šoną ir daryti tai, kas reikia.
Kai mintyse visą vietą užima baimės ir nusivylimai, nelieka erdvės svajonėms. Bijodami tarsi uždarome save į kalėjimą ir atsiribojame nuo galimybių pilnai gyventi savo gyvenimą. Pojūtis, kad negali, iš tiesų atima galias, kurias turi savyje arba gali įgyti. Galvą apsukus baimėms, stengiuosi dėmesį nukreipti į dalykus, kurie slepiasi už tų baimių. Jeigu tų dalykų iš tiesų noriu ir siekiu, žymiai lengviau pažvelgti baimėms į akis ir jas įveikti. Juk į viršūnes užkopi ir nuotykiai prasideda tada, kai išdrįsti.
Taip, kartais imu ir surizikuoju, net jei ir nėra
jokių garantijų, kad pavyks. Išeinu iš savo komforto zonos į kelią, kuris
galbūt nėra itin patogus bei saugus, greičiau atvirkščiai - su kliūtimis. Bet
juk - ar ne kliūtys padeda augti?
Nuo mūsų priklauso, ar mes apsispręsime stovėti nuošaliai
galimybių, ar eisime į priekį ir įgyvendinsime savo svajones. Kaip jau tikriausiai
patyrėte, leisti baimėms užvaldyti mintis nėra geras pasirinkimas. Kai
prisiimame atsakomybę už savo baimes, mes pradedame jas valdyti ir judėti savo
tikslų link.
Šiandien Viktorija pasidalino įkvepiančiomis mintimis:
"Turi svajonę? Bėk link jos!
Neišeina? Eik link jos!
Neišeina? Šliaužk iki jos!
Negali? Atsigulk svajonės kryptimi
ir gulėk, bet niekada nepasiduok!"
P.S.: Pasidalinsiu pasakiškos grybų sriubos su
daržovėmis receptu. Tokią sriubą, norėdama palepinti savo vyrą, prisiekusį
grybų ir rūkytų šonkauliukų mylėtoją, verda mano draugė Irutė. Nuo to laiko, kai,
svečiuodamasi pas ją, paragavau šios sriubos, vos gavusi iš tėčio keletą saujų voveraičių,
verdu sriubą ir aš. Sriuba – ne visai paprasta (su džiovintais baravykais), bet
soti (pirmas ir antras patiekalai viename) ir tokia skani.
4 valgytojams reikės:
300 g rūkytų kiaulienos šonkauliukų
2 litrų karšto vandens2 lauro lapų
10 juodųjų pipirų žirniukų
1/2 puodelio perlinių kruopų (puodelio talpa 250 ml)
Saujos džiovintų baravykų (apie 150-200 g)
Poros gerų saujų šviežių (nevirtų) voveraičių (apie 1/2 litro)
1 vidutinio dydžio svogūno
1 panašaus dydžio kaip svogūnas saliero šaknies
1 poro (baltosios dalies)
1 didelės morkos
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
2 - 4 valgomųjų šaukštų sviesto
Saliero lapelių, petražolių, krapų
1 česnako skiltelės
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Džiovintų baravykų, voveraičių ir perlinių kruopų sriuba su daržovėmis
1. Perlines kruopas kelias valandas (5-6 valandas) mirkykite šaltame vandenyje, o džiovintus grybus - karštame. Vandens, tiek mirkant perlines kruopas, tiek džiovintus grybus, turi būti tiek, kad juos gerai apsemtų. Pusę puodelio perlinių kruopų užpilu vienu puodeliu su puse šalto vandens. Saują džiovintų grybų užpilu 2 puodeliais verdančio vandens. Puodelio talpa 250 ml.
2. Šonkaulius užpilkite karštu vandeniu, įberkite pipirų, įmeskite laurų lapų, sudėkite nusunktas išmirkusias perlines kruopas, išmaišykite, užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 30 min. Vis nugraibykite putas.
3. Kol verda sultinys, nedideliais kubeliais supjaustykite nuluptą svogūną ir porą, sutarkuokite nuluptą saliero šaknį ir nuskustą morką. Gerai nuplaukite voveraites. Iš atvėsusio vandens ištraukite išmirkusius džiovintus baravykus, šiek tiek juos nusunkite. Į sriubą įpilkite viršutinę dalį vandens, kuriame mirko grybai: apie 1/2-2/3 puodelio (puodelio talpa 250 ml). Grybus smulkiai supjaustykite.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 2 šaukštus sviesto, iš pradžių suberkite svogūnus, porus ir salierą, įberkite druskos, maišant kepkite 4 minutes. Po to į keptuvę sudėkite morkas, maišant kepkite 2 minutes, suberkite voveraites ir džiovintus grybus ir patroškinkite 5 minutes. Jei trūksta riebalų, įdėkite dar pora šaukštų sviesto. Kol trokšta grybai, nuskuskite bulves ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
4.Pakepintas daržoves sudėkite į šonkaulių sultinį, suberkite bulves ir virkite 20-30 minučių, kol daržovės ir kruopos bus minkštos.
5.Galiausiai suberkite 2 šaukštus susmulkintų petražolių, 1 šaukštą susmulkintų saliero lapelių ir 1 šaukštą susmulkintų krapų bei įtarkuokite česnako skiltelę. Pavirkite sriubą dar minutę. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Galite skanauti, užbalinant šaukšteliu grietinės, su juodos duonos rieke. Nam, nam!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą