2013 m. liepos 30 d., antradienis

Nebijok suklysti - bijok nepabandyti būti savimi

Aš visada tikiu, kad tuoj pat įvyks kas nors gražaus. Leidžiu tikėjimui būti didesniam už savo baimes. Visa gudrybė yra dabarties momentas, neleidžiant praplaukti dienoms pro šalį, laukiant tinkamesnio laiko. Kai suprantu, kaip aplinkui viskas stebuklinga, galva pasidaro lengvesnė ir išalkstu gyvenimo. Nebūtinai vien tik panašaus į saulėta dieną. Gyvenimo su išbandymais bei sunkumais taip pat, kurie užaugina. Juk tikriausiai svarbiausia ne tai, kad negalima sugrąžinti praeities ir pakeisti to, kas padaryta, o tai, jog galime iš to pasimokyti ir kurti gražesnį pasaulį bei geresnį save kiekvieną esamą akimirką.



Stengiuosi džiaugtis savo gyvenimu, nelyginant jo su kitų gyvenimais. Primenu sau, kad vienintelis žmogus, už kurį turiu būti geresnė, tai vakarykštė aš pati. Man juk nereikia kitų išjausto gyvenimo, nenoriu nieko kopijuoti ar būti kažkuo kitu. Aišku, tam reikia drąsos ir meilės sau. Nežinau, kodėl taip dažnai lankstomės kitiems, užmiršdami save. Gal dėl trupučio pripažinimo? Juk kelią į džiaugsmą lengviausia pamatyti tada, kai klausaisi savo širdies, o ne kariauji su savimi, siekdamas kažkam įtikti.  



Dar kelias į džiaugsmą pasiekiamas valgant ledus. Ypač jei tie ledai su pagardais. Persikai ir slyvos, įmirkę brendyje ir apelsinų sultyse, tikrai maloniai dera su nuo šilto kompoto tirpstančiais ledais. Pirminis šio deserto variantas, kurį gaminau iki šiol, yra visai paprastas: persikai, slyvos, apelsinų sultys, cukrus ir cinamono lazdelė. Bet mano žmogus užsimanė, jog įpilčiau šlakelį brendžio. Kaip ir tikėjomės, rezultatas pranoko lūkesčius. Tada aš dar kartą šiek tiek pakoregavau receptą, įkvėpta su medumi ir apelsinų sultimis kepamų rabarbarų recepto, t.y. įbėriau vanilinio cukraus ir įtarkavau apelsino žievelės. Pataikysite, jei neturėdami gervuogių ar persikų, pakeisite juos abrikosais, nektarinais, avietėmis ar figomis.



4 porcijoms reikės:

2 persikų
8 slyvų
10 gervuogių
1 vidutinio dydžio apelsino
2 valgomųjų šaukštų brendžio
2 valgomųjų šaukštų cukraus
1 kupino valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
Cinamono lazdelės

Su brendžiu kepti vaisiai 

1. Persikus ir slyvas padalykite puselėmis, išimkite kaulus. Kiekvieną persikų puselę supjaustykite į keturis griežinėlius.
2. Paruoštus persikus, slyvas ir gervuoges sudėkite į kepimo indą vienu sluoksniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, supilkite brendį, smulkia tarka nutarkuokite apelsino žievelę (be baltos dalies), užpilkite apelsino sultis ir viską rankomis gerai išmaišykite.
3. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių. Patiekite su ledais.Skanaus. 

Komentarų nėra: