2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Ką esi, Keliautojau Gyvenimu, pasiruošęs daryti?

Su Naujaisiais Metais, Mielieji! Štai ir atėjo jie... su 365 naujomis dienomis savo svajonių siekimui, nuotykiams, meilei, žinoma, ir liūdesiui, ašaroms, sunkumams. Gyvendami be sunkumų mes tikriausiai nesuprastume, kas yra džiaugsmas ir kokie stiprūs galime būti. Kai pagalvoji, per metus pasaulyje ir kiekvieno iš mūsų gyvenimuose pasikeičia daug kas: fantazijos tampa realybe, atrandami dalykai, kurių iš viso nebuvo.
Kiekvienų metų pradžioje manyje kirba tūkstančiai klausimų: kaip aš noriu gyventi, kad būčiau laiminga; ar mano gyvenimas prasmingas; kas aš; iš kur žinoti, ar atlikti pasirinkimai teisingi? Tikriausiai ir jums į galvą ateina panašūs klausimai ir tikriausiai lygiai taip pat kaip aš labiau už viską, stovint ant Naujų Metų slenksčio, norėtumėte pažiūrėti sau į vidų. Kodėl sakau norėtumėte? Nes susitikti su savimi ne taip paprasta: tam reikia laiko, susikaupimo ir drąsos keistis. Dažniausiai žmonės pradeda galvoti apie tai, kas jiems iš tiesų svarbu, tik patyrę krizę. Bet ar būtinai į mūsų gyvenimą turi būti atsiųsta krizė, kad praregėtume?
O gal pabandykime jau šiandien surasti nors dešimt minučių susitikimui su savimi ir išsiaškinimui, koks tas mano svajonių gyvenimas. Kad gyvenimas būtų toks, apie kokį svajoji, turi žinoti, ko tiksliai nori ir turi pradėti imtis veiksmų, siekiant to, tiesiog dabar. Žengti mažus mažus žingsnelius, nieko nelaukiant, be baimės, atidėliojimų ir pasiaiškinimų ar išsisukinėjimų. Kaip sakė J. A. Shedd - "Laivui saugiausia stovėti uoste, bet juk laivai statomi ne tam."


Taigi, 2013 m. po truputį įsibėgėja, o aš ir toliau dalinuosi mėgstamiausių patiekalų receptais. Šį kartą Buffalo sparneliai. Taip paruošti vištų sparneliai yra vieni iš mano vyro mėgstamiausių ir skaniausių. Tokių, labai paprastai iškeptų, sparnelių jam teko valgyti Dubline ir jie nuo pirmo kąsnio užkariavo jo širdį.
Jie aštrūs, traškūs, su malonia rūgštele. Tikrai patiks tiems, kas mėgsta valgyti vištieną kiek nestandartiškai ir, žinoma, aštriai. Jų gaminimas irgi gana paprastas, idealu, kai labai skubate, - nereikia marinuoti, nereikia apvolioti džiūvėsėliuose ar miltuose. Svarbiausia yra odelė, kuri, kepant aliejuje, tampa traški. Todėl labai smagiai triuškinasi su kiekvienu kąsneliu. Kadangi sparneliai kepami trumpai, nepaisant to, kad jie nėra paniruojami, viduje išsaugomas sultingumas.
Gruzdinant vištienos sparnelius aliejuje, svarbu palaikyti kuo vienodesnę jo temperatūrą ir sparnelius sudėti tik į gerai įkaitintą aliejų.   

Keturiems valgytojams užkąsti arba dviems pavalgyti
 
Sparneliams reikės:
16 viščiukų sparnų
Vynuogių kauliukų aliejaus kepimui
85 g sviesto
1/2 puodelio aštraus pipirų padažo
1/2 arbatinio šaukštelio maltos uoginės paprikos

Mėlynojo sūrio padažui reikės:
100 g mėlynojo pelėsinio sūrio (pavyzdžiui, Vilkyškių pieninės "Memel Blue")
140 g jogurtinės grietinės (jei tokios neturite, sumaišykite per pusę grietinę su jogurtu)
2 valgomųjų šaukštų majonezo
Žiupsnelio maltų baltųjų pipirų 

Buffalo sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

1.Vištienos sparnelius perplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sparnelius per sąnarius padalykite į tris dalis, pačių galiukų nenaudokite, iš jų galite išvirti sultinį.
2.Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 180 C. Baltos duonos gabalėlis tokioje temperatūroje apskrunda per 40 sekundžių. Aliejaus turi būti keptuvėje apie 5 cm. Kai aliejus pasieks reikiamą temperatūrą atsargiai sudėkite sparnelius ir kepkite apie 12 minučių (ne ilgiau), vartant, kol vištiena apskrus ir taps traški. Sparnelius kepkite dalimis, ne visus iš karto.Iškeptus laikykite šiltai orkaitėje (100 C), uždengus folija, kol iškeps kiti.
3. Kol sparneliai kepa, pasiruoškite mėlynojo sūrio padažą. Sūrį sumaigykite šakute į smulkius trupinius, sumaišykite su jogurtine grietine ir majonezu, pagal skonį įberkite pipirų.
4. Kai sparneliai iškeps, prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sumaišykite su aštriu padažu ir maltomis paprikomis, kol gausis vientisas padažas. Į šį padažą sudėkite sparnelius, išmaišykite, kol sparneliai visiškai pasidengs padažu. Patiekite su mėlynojo sūrio padažu, agurkų ar salierų lazdelėmis bei keptomis bulvytėmis, jeigu mėgstate. Neapsivalgykite :)         

Komentarų nėra: