2016 m. balandžio 26 d., antradienis

Orkaitėje keptas omletas su pomidorais, ožkos pieno sūriu ir kedrinėmis pinijomis

Vakar įsidienojant, kai už buto sienų stūgavo vėjas ir purškė smulkus lietus, mano virtuvė kvepėjo šiluma.  Aš tikrai esu anksčiau rašiusi, kad lašų barbenimas į stiklą man yra pati gražiausia muzika ir manęs nei kiek neliūdina.



Daugelis aplinkinių mane vis moko, kad neturėčiau džiaugtis blogu oru, o kai papasakoju, kad buvau išėjusi pasivaikščioti į lietų be skėčio, jie klausia, kam man to reikia. Kiti kraipydami galvas, teigia, kad blogas oras – tikra nelaimė ir nėra normalu mėgautis asfalto spalvos dangumi. Prisipažinsiu, kad kartais aš bijau, jog įsisprausiu į standartinius rėmus ir taip pat imsiu keiksnoti amžiną lietų. Tikriausiai tik baimė pilnai neišmylėti gyvenimo yra tokia pat didelė kaip ši.


Šis sugebėjimas prisijaukinti orą nereiškia, jog neigiu blogo oro sukeliamus nusivylimus: šlapius batus, nušalusią nosį, perštinčią gerklę ir t.t. Veikiau, tai reiškia, kad džiaugsmą stengiuosi atrasti net ir sunkumuose, nereikalaudama, kad kiekvieną akimirką virš mano galvos šviestų saulė. Savo saulę stengiuosi kurti pati.

Kiekvienas tai galim. Pavyzdžiui, vakar dieną man užteko to, kad orkaitėje kepė omletas. Namai taip gardžiai kvepėjo. Kvepėjo lietumi. Ir keptais kiaušiniais, pomidorais, ožkų sūriu, kedrinėmis pinijomis ir šonine. Ir akimirką aš pasijutau tarsi būčiau Italijoje. Jauku ir šilta. 


Kalbant apie omletus, geras omletas turi būti neriebus, minkštas ir purus su apskrudusią apačia. Kaip kad šis, kuris yra toks paprastas, kad pusryčiams jį galite pasiruošti, net vis dar tingiai žiovaudami ir trindami užmiegotas akis. O iš tikrųjų šis nuostabiai turtingas omletas gerai skanaujasi bet kuriuo paros metu.

4 pusryčiautojams reikės:
1 saujos "Arimex" kedrinių pini
5 juostelių šaltai rūkytos šoninės
Poros pomidoriukų šakelių
12 - 14 alyvuogių (be kauliukų)
6 arbatinių šaukštelių šviežio ožkos pieno sūrio
6 didelių kiaušinių
2-3 valgomųjų šaukštų sviesto
6 valgomųjų šaukštų pieno
Druskos ir maltų juodųjų pipirų 

Orkaitėje keptas omletas su pomidorais, ožkos pieno sūriu ir kedrinėmis pinijomis

1. Keptuvėje (kurią galima naudoti ir orkaitėje) ištirpinkite ant mažesnės nei vidutinė ugnies sviestą.
2. Dubeny iki vientisos masės išplakite kiaušinius su pienu, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir žiupsniu pipirų.
3. Kiaušinių plakinį užpilkite į keptuvę ant ištirpusio sviesto ir išmaišykite, ant viršaus išdėliokite rūkytos šoninės juosteles, pomidoriukų šakeles, alyvuoges, ožkos pieno sūrį, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir kedrinimės pinijomis.
4. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pašaukite 15-20 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 190 C,kol omletas šiek tiek apskrus. 

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nuotraukos tiesiog nuostabios. Ir ačiū už įkvėpimą, kaip tik pastaruoju metu jo ieškojau, nes man blogas oras baisiai nepatinka.

Marija rašė...

Kaip viliojančiai atrodo!

Lina P. rašė...

Miela Simona, Tu esi nežemiškai nuostabi... Tavo rašomuose tekstuose tiek daug įkvėpimo, tiek daug gėrio, tiek daug džiaugsmo įžvelgimo paprastose gyvenimo smulkmenose... Fantastika!!! Žaviuosi!!! Taip ir toliau!!! Ačiū, kad esi!!!

Anonimiškas rašė...

Man irgi labai patinka jūsų blogas. Kojos panižo, ožkos sūrio nusipirkti eit. Ačiū, kad skiri savo laiką ;)

Simona rašė...

Mielosios, o gal ir mielieji, niekad nežinai, kas slepiasi po žodžiu "anonimiškas", skaitau jūsų komentarus ir vos ne ašaros kaupiasi iš džiaugsmo, susijaudinimo ir įkvėpimo. Noriu kiekvienam atsikirai pasakyti ačiū, ačiū, ačiū, tai nuostabu - jausti palaikymą, kad negaila jums savo laiko palikti žinutei, kas man be galo svarbu ir taip taip malonu :)Ačiū!