Taigi, 99 proc. akivaizdu, jog su
gegužės mėnesiu prasidėjo ir tikrasis pavasaris. Pavyzdžiui, aš jau kuris
laikas, vietoj šaliko ir palto, gobiuosi skaromis, spalvotomis, languotomis ar gėlėtomis,
o mano akys vis įsmeigtos į sprogstančius, žaliuojančius ir žydinčius medžius bei geltonas viskam mieste vadovaujančių pienių galvas.
Na, ir oro puikumas - juk sutinkat, pastarosiomis dienomis, toks beveik išmušantis iš pusiausvyros! Atrodo, lyg neseniai dar ir snigo... bet net vasariniai batukai nerimsta, kaip nori, kad į juos įsispirčiau ir pasimėgaučiau ilgai lauktu pavasariu. Ir vis neapsisprendžiu, ar jau galima miegoti prie atvirų langų?
O ar galima dalytis a la velingtono kepsnių receptu? Keptų iš minkštutėlės antienos filė? Manau, kad kai kartą jų išsikepsite, pajusite, kad, pavyzdžiui po ilgo žygio dviračiais ar pasivažinėjimo riedučiais, net ir vasarėjant labiau už špinatų salotas norisi šmotelio to-bu-lai paruoštos mėsos. Skanaujam?
4 valgytojams prireiks:
350 g. "Kitchen Me" antienos filė "Žolelių steikas" (jei reikia, gražiai padalykite mėsą, kad gautumėte keturis vienodo dydžio gabalėlius)
2 didelių česnako skiltelių
30 g kepintų smulkintų žemės riešutų
6-7 kruopščiai nuvalytų vidutinio dydžio pievagrybių
1 arbatinio šaukštelio garstyčių (naudokite prancūzų gamintojų garstyčias be priedų)
2 arbatinių šaukštelių abrikosų džemo
3 valgomųjų šauštų raudonojo vyno
12 kumpio juostelių
Aliejaus kepimui
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
250 g sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio
Antienos a la velingtono kepsnys
1. Keptuvėje trumpai iš visų pusių geram šaukšte aliejaus apskrudinkite mėsos gabalėlius ant didelės kaitros, kad įgautų dailų apkepimo atspalvį. Tai užtruks 2-3 minutes. Jei jūsų keptuvė nėra didelė, apskrudinkite per du kartus. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite abrikosų džemą. Apkepintą mėsą, kol dar šilta, teptuku aptepkite abrikosų džemu ir garstyčiomis. Atidėkite į šalį.
2. Trintuvu iki smulkių gabalėlių sumalkite pievagrybius, česnako skilteles. Masė turi būti rupi. Įkaitinkite keptuvę ir nuolat maišydami 1 valgomajame šaukšte aliejaus pakepkite grybus su česnaku, kad iš grybų išgaruotų vanduo. Tai užtruks apie 10 minučių, grybų masė taps gana sausa. Tada įmaišykite riešutus ir supilkite vyną. Pakaitinkite pora minučių, padruskinkite ir papipirinkite. Atidėkite į šalį.
3. Ant darbastalio patiekite maisto plėvelę, ant jos išdėliokite pirmąsias tris kumpio juosteles: dėliokite jas taip, kad viena uždengtų kitą ir gautumėte keturkampį tokio pat ilgio kaip mėsos gabalėlis. Ant kumpio užtepkite 1/4 grybų masės, palikdami keturkampio kraštelius neuždengtus. Ant grybų dėkite mėsos gabalėlį. Keldami maistinę plėvelę, suformuokite vyniotinį: mėsa su grybais turi būti įvynioti į kumpį. Apvyniokite suktinuką keliais plėvelės sluoksniais. Lygiai taip pat padarykite kitus tris suktinukus.
4. Padėkite suktinukus pusvalandžiui į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Kol jie stingsta, ant darbastalio kočėlu iškočiokite sluoksniuotą tešlą, kad ji būtų apie vieno centimetro storumo. Padalykite ją į 4 dalis. Vienu sluoksniu mėsos suktinukus susukite į tešlą. Jei tešlos atliks, ją nupjaukite. Gerai užspauskite tešlos siūles, kad neliktų tarpų.
5. Pyragėlius aptepkite plaktu kiaušiniu. Atsargiai spausdami, peilio nugarėle nupieškite ant pyragėlių piešinius. Įkaitinę orkaitę iki 200 C., kepkite 30 - 35 minutes, kol pyragėliai išsipūs ir dailiai apskrus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą