Beveik kiekvieną mielą dieną iš draugų ar pažįstamų girdžiu tas pačias
senas kalbas, kad jų dienotvarkės yra kur kas užimtesnės, nei jie norėtų, kad
jie visai neturi laiko daryti, tai ką nori, tuo labiau rūpintis savimi. Bet
viena iš svarbiausių mano išmoktų pamokų ir yra, kad užimtumas nėra tinkamas
pasiteisinimas atsisakyti maisto ruošimo, mankštos, atvirkščiai, kaip dėl
užimtumo tik dar svarbiau yra puoselėti savo organizmą ir nebūti
„šiukšliadėže“, prikimšta spalvotų jogurtų, pusgaminių ar kitokių niekų.
Daug nerašysiu, tiesiog pateiksiu labai gero užkandžio – sveikuoliškų
batonėlių, kuriuos periodiškai vis gaminu receptą. Receptas gimęs iš eksperimentų. Žemiškas ir universalus. Batonėliai gaunasi lengvai kramtomi, su riešutų
prieskoniu, iš paprastų, vos kelių ingredientų, sumalus/sumaišius tereikia padėti į
šaldytuvą nakčiai. Taip, taip, nevisai tinka, jei šiais batonėliais norisi mėgautis čia ir dabar, bet iš tiesų mažiau laiko prie orkaitės ir puodų, daugiau laiko vasarai, basoms
kojoms, pečius bučiuojančiai saulei. Verta ir palaukti.
Datulės šiuose batonėliuose veikia kaip rišamoji medžiaga ir saldiklis
– mano lūpos vis dar saldžios, nors batonėlis seniai ištirpęs burnoje. Todėl jas palikite, o riešutus ir Goji uogas visai
šauniai galite keisti kitais riešutais ir džiovintais vaisiais. Išmėginkite, kiekvienam
kąsnelyje slepiasi energija, kurios taip reikia, minant dviratį, bėgiojant, plaukiojant ar kuičiantis darže.
180 g. "Arimex" džiovintų datulių be kauliukų
60 g. "Arimex" anakardžių
50 g. "Arimex" Goji uogų
1/2 vanilės ankšties
60 g. "Arimex" anakardžių
50 g. "Arimex" Goji uogų
1/2 vanilės ankšties
Batonėliai su Goji uogomis ir vanile
1. Vanilės ankšties pusę perpjaukite išilgai pusiau ir peiliuku
išimkite sėklas. Į smulkintuvą suberkite datules, anakardžius, Goji uogas ir
vanilės sėklas.
2. Maišykite tol, kol mišinys sušoks į vieną gabalą. Jeigu
mišinys gaunasi sausas, įpilkite šaukštelį karšto vandens ir vėl
pamalkite, kol taps vientisa mase.
3. Kvadratinę ar stačiakampę kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.
Popierių keliose vietose patepkite aliejumi, kad jis geriau priliptų prie
formos dugno ir kraštų. Datulių masę sukrėskite į paruoštą formą ir
mentele/šaukšto nugarėle ją tolygiai paskirtykite. Gerai suspauskite.
Dėkite keletui valandų į šaldytuvą.
4. Sustingusią masę supjaustykite į 6-8 batonėlius. Kiekvieną batonėlį
įsukite į sviestinį popierių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą