2014 m. birželio 14 d., šeštadienis

Sveikuoliškas morkų pyragas su razinomis

...šįvakar viduje ir vėl kirbėjo nuotykių troškimas.
Trumpai pažiūrėjau pro virtuvės langą į tolį, į miškan neriančią saulę, į iš upės kylantį baltą rūką, į lėkštę su trupiniais, kurioje prieš gerą pusvalandį dar gulėjo paskutinis morkų pyrago gabalėlis.
Šalia lėkštės dailiai suguldyti šaukštelis, sulankstyta servetėlė ir šakutė. Turėjau suplauti indus, nusivalyti makiažą ir eiti miegoti, bet manęs neapleido mintis, kad nuotykis gali atsitikti čią šią akimirką. Galbūt tuoj pat.     


Jau daug laiko mano gyvenime ateina tokie momentai, kai apima nepakartojamo, nepaprasto, jaudinančio nutikimo nuojauta, kai noriu nusipurtyti kasdienybės dulkes nuo sielos, o tada, kaip ir šįvakar, niekaip negaliu surasti sau vietos.
Kol nepasakau:
- Atvažiuok pas mane, Viktorija.
Ji, kiek apstulbusi, sutinka ir, leidžiantis saulei, iš lėto artėjant vidurnakčiui, su žvakėmis, arbata ir medumi įsitaisome už namo, nepaisydamos, kad kitą dieną reikės į darbą.


Kiekvieną dieną aš patikiu stebuklais, kad jie lydi mane visą gyvenimą, ir taip kiekviena diena tampa nepanaši į kitas. Ak, ar tai nėra laimė?...



6-8 valgytojams reikės:
30 ml romo
30 ml šviežių apelsino sulčių
1/3 puodelio auksinių razinų

200 g migdolų
60 g kokosų miltų
3 didelių morkų
3 kiaušinių
100 g skysto medaus
125 ml aliejaus
8 g vanilinio cukraus
1/2 apelsino nutarkuotos žievelės ir sulčių
1/8 arbatinio šaukštelio nutarkuoto muskato riešuto

Gero saujos saulėgrąžų

Sveikuoliškas morkų pyragas su razinomis

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
2. Į nedidelį prikaistuvį suberkite razinas, užpilkite jas romu ir apelsinų sultimis, užvirkite ir keletą minučių pavirkite. Palikite stovėti, kol užmaišysite tešlą.
3. Nublanširuokite migdolus: užpilkite verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikykite ir nuimkite odelę. Sausus migdolus sumalkite į miltus. 
4. Smulkia tarka sutarkuokite morkas, saugokite krumplius.
5. Dideliame dubenyje išsukite medų su aliejumi ir vaniliniu cukrumi, kol gausis vienalytė masė.
6. Įmuškite kiaušinius ir plakimo šluotele arba šakute įplakite juos į medaus ir aliejaus masę. Plakite tol, kol masė taps vientisa.
7. Įmaišykite sutarkuotas morkas, apelsino žievelę ir sultis, maltus migdolus, kokosų miltus, sumaišytus su žiupsneliu muskato. Galiausiai įmaišykite razinas su visu skysčiu.
8. Tešlą supilkite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Viršų apibarstykite saulėgrąžomis. Kepkite, kol gražiai pagels - apie 40 min. Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepęs, jo viduryje įsmeikite medinį dantų krapštuką. Jei ištraukus dantų krapštukas daugiau - mažiau švarus, pyragas yra iškepęs.
9. Skaniausia jį valgyti kitą dieną visiškai atvėsusį.

3 komentarai:

sodelis rašė...

Ieškodama morkų pyrago recepto susigundžiau vaizdu. Žinia, kad teks blanširuoti migdolus (užtrukau ~45min), kuždėjo, kad šį pyragą ko gero kepsiu tik vieną kartą. Paragavus galiu pasakyti - tai pats skaniausias pyragas, kokį tik esu ragavusi!!! Šeimyniškiams irgi laaaabai patiko. Be to, skanus ir iškart iškeptas, ir sekančią dieną. Vis tik teks karts nuo karto knebinėtis su migdolais... :) Įtraukiu į "TOP" receptų sąrašą.

Simona rašė...

Sodeli, tai būtų ideali įžanga šiam receptui, skaičiau ir užsimaniau vėl jo išsikepti. Plačiai šypsausi, esu įkvėpta blanširuoti migdolus ir labai Tau dėkoju :D

Anonimiškas rašė...

Ar jums skauda širdi? Nenusiminkite, tegul Dr.Ogala padeda jums susigražinti savo buvusiji “, jis iš tikruju yra tikras ir sažiningas meiles burtu ratukas, jis sugražino mano vyra. Aš esu Tracy Mattingly iš vieningos valstybes, aš labai džiaugiuosi, kad mano vyras grižo po to, kai paliko mane del kitos moters. Mano vyras turejo romana su bendradarbiu, ir aš taip myliu savo vyra, bet jis mane apgaudinejo su savo bendradarbiu, ir ši mergina, manau, mano vyrui naudojo raganas ar juodaja magija, kad jis manes nekestu ir tai buvo toks kritiškas ir neprašomas, aš verkiu visa diena ir nakti, kad Dievas atsiustu man pagalbininka, kuris gražintu mano vyra! Buvau tikrai nusiminusi ir man reikejo pagalbos, todel ieškojau pagalbos internete ir aptikau svetaine, kurioje buvo pasiulyta, kad dr. Ogala gali padeti greitai susigražinti buvusi vaikina. Taigi, pajutau, kad tureciau ji išbandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasake, ka man daryti, o aš tai padariau, tada jis man padare meiles burta. Po 16 valandu mano vyras tikrai man paskambino ir pasake, kad manes taip ilgisi, o Dieve! Aš buvau tokia laiminga, o šiandien aš vel džiaugiuosi savo vyru ir mes džiaugsmingai gyvename kartu, ir aš dekoju galingam burtu ratukui Dr.Ogala, jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija cia. jei esate cia ir jusu mylimasis jus atsisako, arba jei jusu vyras persikele pas kita moteri, daugiau neverkite, susisiekite su juo pagalbos dabar. Štai jo kontaktas. Siuskite el. laiška šiuo adresu: drogalad02 @ gmail. „com“ arba „Call / Whats-app“: +2347049668119.