2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Apie supratingumą ir atvirumą

Šiandien viena prekybos centre sutikta pažįstama manęs paklausė iš pirmo žvilgsnio labai paprasto klausimo:

Kodėl žmonės tokie užsisklendę vienas nuo kito?

Atvirumas galimas tik tada, kai, pirmiausiai, stengiesi suprasti. Būti teisiu ne visada taip svarbu, kaip manoma - daug esmingiau pajusti ir suprasti kitą. Bet tai nėra lengva. Tik tada, jei stengiesi priimti kitus tokius, kokie jie yra, o ne pakeisti ar sukritikuoti juos, atvirumas tampa daug tikresniu jausmu. Jei bendraujant bent minutei užmiršti save, pažvelgi į pašnekovo širdį ir pamatai, kokios vidinės kovos joje vyksta, yra daug lengviau jo neteisti. Juk atvirumas įmanomas tik, esant palaikymui. Jokie santykiai nebus atviri, jei vietoj palaikymo, duosime tik patarimus ir teisingo gyvenimo pavyzdžius, kas iš viso nėra įmanoma, nes kiekvienas kuria savo istoriją, nepanašią nei į vieno kito žmogaus istoriją.  


Taigi, reikia pastangų (užtildyti tą vidinį balselį, kuris sako "jis kalba visiškas nesąmones") bei savęs pažinimo (tam padaryti), norint užmegzti atvirą ryšį su kitu žmogumi, kuris yra kitoks ir kuris nėra aš. Juk dėl priešiškumo, pažeminimų ir neapykantos nesuprantant, mes ir apsistatome sienomis ir gyvename savo vienišose pilyse, užsisklendę vienas nuo kito.
Yra vienas dalykas, kuris man padeda išlikti atvira, tai tikėjimas kitų žmonių gerumu, kad ir kam nutikus. Taip, kartais dėl to manimi pasinaudoja, kartais įskaudina, bet atvirumo ypatybė ir yra ta, kad negali pasirinkti, kas įkris į atvertus delnus. Visgi visos patirtys, netgi skaudžios, yra gerosios patirtys. Iš visų jų išeina vis kitokia ir vis pati gražiausia istorija. Kiekvienas žmogus - pati gražiausia istorija. Vietoj to, kad tą istoriją pasmerkti, nes ji kitokia nei mano, išgirskime ir supraskime ją, tada tikriausiai be valios pastangų vienų žmonių rankos tiesis į kitų žmonių rankas.   


4 porcijoms reikės:
1 nedidelio poro stiebo (baltosios ir šviesiai žaliosios dalies)
1/2 vidutinio dydžio svogūno
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
1 didelės brokolio galvos
2 vidutinio dydžio bulvių
70 g špinatų
1 litro daržovių sultinio
Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Trinta brokolių ir špinatų sriuba

1. Susmulkinkite poro stiebą ir svogūną. Ant vidutinio karščio užkaiskite puodą, įkaitinkite aliejų, suberkite porą ir svogūną, išmaišykite, kepkite apie 5 minutes, kol svogūnas kiek pagels.
2. Brokolį supjaustykite žiedynėliais. Suberkite pas kepamas daržoves, išmaišykite ir pridengę troškinkite apie 5 minutes.
3. Bulves nulupkite ir supjaustykite. Suberkite į puodą.
4. Supilkite sultinį ant daržovių puode ir uždengę palengva virkite apie 20 minučių, kol daržovės taps minkštos.
5. Sumeskite špinatus ir pora minučių pavirkite. Nukelkite puodą nuo ugnies. Paskaninkite druska ir pipirais. Plakikliu sutrinkite sriubą į vienalytę masę. Ant viršaus uždėkite šiek tiek paskrudintų pinijų arba migdolų drožlių.

2 komentarai:

Violeta rašė...

Visada paskaitau Jūsų rašinius : jie nuostabūs kaip ir receptai.......Sekmės Jums

Simona rašė...

Violeta, ačiū, labai miela skaityti. Šypsausi ir siunčiu Tau geriausius linkėjimus :)