2014 m. birželio 15 d., sekmadienis

Keptuvėje keptos aštrios krevetės su žaliosiomis citrinomis, medumi ir sojų padažu

Mielas nepažįstamas drauge,
Šįvakar rašysiu Tau, kaip niekad artimai...
...dažnai dideli dalykai prasideda nuo visai mažų pradžių, peržengus per savo komforto zonos ribą. Atsidūrus už šios ribos, prasideda tikrasis gyvenimas su iššūkiais, kurie yra būtini tam, kad juos įveikę, patikėtume savimi ir stebuklais. Įdomiausia yra tai, kad, kai išeini iš savo komforto zonos, supranti, jog ji nebuvo tokia patogi, kaip atrodė, joje būnant.
Štai birželio 15 diena 21 valanda 22 minutės; oro temperatūra apie 14 laipsnių šilumos; dangus aptrauktas debesimis; sėdžiu ant fotelio prieš kompiuterį parietusi kojas; šalia kompiuterio garuoja arbata - galėtum apsigauti, kad aplinkui nieko ypatingo nevyksta, nors iš tiesų kiekvieną akimirką kažkas vyksta, tik mes taip priprantame prie kasdienybės, kad pradedame jos nematyti. Lygiai taip pat priprantame prie savo komforto zonos ir nebebijome, jog neišbandysime naujų dalykų, nepatirsime nuotykių, o valandos prabėgs lyg sekundės.  


Paspaudžiu nuotolinio valdymo pultelio mygtuką ir iš muzikinio centro, susirangiusio ant palangės, pasigirsta Norah Jones balsas, imu mažais gurkšneliais siubčioti arbatą, o akys kliūva už horizonto, kur nėra jokios baimės, tik svajonės, pasitikėjimas, aistra, jaudulys, džiaugsmas ir klausimai: o kas, jei aš galiu, bet nedarau, nes patikėjau sienomis ir apribojimais; o kas, jei mano svajonės nėra pernelyg drąsios, kad išsiildytų, tik aš per dažnai atsiprašinėju, už tai kas esu, ir renkuosi būti mažu žmogumi, nes taip patogiau ramiai egzistencijai.


O kas, jei aš galiu parašyti knygą, kuri įkvėptų nuliūdusius žmones mėgautis gyvenimu? O kas, jei aš galiu išklausyti kitus ir juos prašypsinti? Ar pasikeistų pasaulis, jei pabandyčiau palikti tai, ką dabar darau gerai, ir iškeliauti ten, arčiau horizonto, kur nežinomybė? Bet ir svajonės, pasitikėjimas, aistra, jaudulys, džiaugsmas? Kas tai būtų: išėjimas iš komforto zonos ar beprotybė?
Hmmm...nakties mėlis taip gražiai užpildo kambarį ir sielą, jog atrodo, kad rytoj pabudus gali nutikti bet kas. Ir kad ir kas benutiktų, tai bus svarbu, reikšminga ir ypatinga, jei pabusime ne tik kasdienybei, bet ir gyvenimui, jei sieksime ne tik tikslų, bet ir mėgausimės kelione link jų, jei pabūsime su savimi, o ne bėgsime nuo savęs, jei pajusime, kaip oro temperatūra paliečia mūsų odą ir suprasime, koks stebuklas būti gyviems.
Labanakt, ačiū, kad išklausei.
Mukatanas


2 - 3 išalkusiems valgytojams reikės:
40 krevečių
2 valgomųjų šaukštų medaus
2 valgomųjų šaukštų sojų padažo
1 valgomojo šaukšto žaliosios citrinos sulčių
4 plonų žaliosios citrinos riekelių
3 česnako skiltelių
1 nedidelio džiovinto čili pipiriuko
2 valgomųjų šaukštų aliejaus

Keptuvėje keptos aštrios krevetės su žaliosiomis citrinomis, medumi ir sojų padažu

1. Krevetes nulupkite, išpjaukite vidurių gyslelę.
2. Mažame prikaistuvyje užvirkite medaus, sojų padažo ir citrinos sulčių padažą. Kai tik jis užvirs, nuimkite nuo ugnies.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pusę minutės pakepkite smulkiomis riekelėmis supjaustytas česnako skilteles, susmulkintą pipiriuką ir žaliosios citrinos riekeles. Suberkite krevetes, maišant, kepkite ant didelės ugnies keletą minučių, kol krevetės pakeis spalvą.
4. Supilkite padažą ir patroškinkite ne ilgiau nei minutę, kol padažas sutirštės.
5. Labai skanu valgyti dar karštas su agurkų ir avokadų salotomis.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Taip skaniai žiūrėjau ir nesupratau iš kur čia matosi ar tai agurkai, ar cukinijos. 5 punktas paaiškino :)

Simona rašė...

ATF, jei mėgsti krevetes, būtinai išbandyk.Labai labai gerai pilveliui ;)