2014 m. kovo 9 d., sekmadienis

Trinta morkų sriuba su grietinėle

Kitokių pasimatymų idėjos:
1. Nueiti į knygyną ir mėgstamiausiose knygose palikti ranka rašytų raštelių su įkvepiančiomis mintimis.
2. Pastatyti kambaryje fortą iš baldų, pagalvių ir apklotų bei surengti pagalvių mūšį, kol ore pradeda maišytis juokas ir pūkai.
3. Praleisti naktį mieste, šokant, geriant vyną, šnabždant viens kitam meilės prisipažinimus, klaidžiojant gatvėmis, o auštant surasti jaukią pusryčių vietą.
4. Išeiti išsimaudyti į lietų, skėčius ir lietpalčius palikus namie, grįžus dalintis vonios, arbatos ir apkloto šiluma.
5. Pasiimti turistams skirtą lankstinuką iš turizmo centro ir pasivaikščioti rekomenduojamu maršrutu.
6. Išvykti į spontanišką kelionę traukiniu ir stebėti besikeičiančius vaizdus pro dundančio traukinio langą.
7. Įkopti į patį aukščiausią miesto kalną ir pagauti vėją.
8. Parašyti viens kitam meilės laišką ir užkasti po išsirinktu medžiu metams ar dešimčiai metų.
9. Kiekvieną pirmadienį gerti arbatą vis kitoje kavinukėje, pas vis kitus draugus ar vis kitoje vietoje.
10. Išsivirti trintos morkų sriubos ir, išjungus televizorių bei kompiuterius, pavakarieniauti žvakių šviesoje, klausantis vienas kito balso ir žiūrint į akis. 


2 rimtai išalkusiems valgytojams reikės:
1 didelio svogūno
6 vidutinio dydžio morkų
1 valgomojo šaukšto aliejaus
2 valgomųjų šaukštų sviesto
1 litro vištienos sultinio
1 valgomojo šaukšto džiovintų petražolių
1 valgomojo šaukšto miltų
1/3 puodelio grietinėlės (puodelio talpa 250 ml)
Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Trinta morkų sriuba su grietinėle

1. Dideliame prikaistuvyje užvirinkite sultinį.
2. Nuskuskite morkas, nulupkite svogūną ir supkaustykite mažais gabalėliais.
3. Prikaistuvyje, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliejų ir 1 šaukštą sviesto ir apie 5 minutes kepkite svogūną, tik nesudeginkite.
4. Įmaišykite morkas ir kepkite dar 5 minutes. Supilkite sultinį ir suberkite petražoles, išmaišykite, užvirkite ir ant nedidelės ugnies virkite 20 - 25 minutes, kol morkos taps minkštos.
5. Nuimkite sriubą nuo ugnies, suplakite plaktuvu, kad būtų vientisa tyrė.
6. Mažame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą (1 valgomąjį šaukštą), maišant suberkite miltus, ir kepkite maišant, kol miltai taps gelsvi (apie 1 minutę), miltus atskieskite puse puodelio sriubos, maišant užvirkite.
6. Miltų padažą įmaišykite į sriubą, išmaišykite, užvirkite ir pavirkite 1-2 minutes. Nuimkite sriubą nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę.
7. Pagardinkite sriubą druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sriubą patiekite su skrebučiais. Labai skanu. 

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Eina sau! Kokios fainos idėjos :) Kažkur jau esu skaičius! Ir sriuba atrodo tobulai :)