2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Karšti trijų sūrių ir daržovių sumuštiniai, kepti vaflinėje

Vienas iš dažniausiai mano kepamų karštų sumuštinių - dvi suvožtos storos forminio batono riekės su keptomis daržovėmis ir daug sūrio. Esu šiuos sumuštinius kepus ir pusryčiams, ir pietums, ir pavakariams. Nors juos būtų galima kepti ir naktipiečiams, grįžus po laukinių šokių.  


Ankščiau ar vėliau beveik kiekvienas draugas, užsukęs į svečius, būna pavaišintas karštais sumuštiniais, kas paliudija mano ir pastarųjų glaudžią draugystę. Neįsivaizduoju, kas gali atsisakyti išbandyti užkandį, kur traškios duonos riekelėmis apgaubtas jaukus, sotus ir iš širdies pagamintas įdaras. Laimei mano valgytojai nebando sugriauti šių fantazijų, sako, kad galima liežuvį praryti kaip skanu, išbando sumuštinių receptus savo virtuvėse, jais dalinasi su kitais ir man netenka galvoti apie planą B, ką čia greitai gurmaniško paruošti išalkusiems, jeigu ne karštus sumuštinius.   



Prisipažinsiu, kad kai studijuojant bute atsirado pirmoji mikro bangų krosnelė, greitos ir sočios vakarienės sinonimu buvo tapę tokie sumuštiniai: duona, krabų lazdelės, pomidoras, ant viršaus sūris, šast į mikro bangų krosnelę porai minučių ir gardžiai valgai.    


Pavasaris ir vėl prasideda su šiek tiek nostalgijos:
The Paper Kites - Bloom
London Pigg - Falling In Love At A Coffee Shop
Ed Sheeran - Who You Are 

O nostalgija yra gerai. Kartais - būtina. Kad pailsėtume, kad įsikvėptume, kad gyventume.


5 sumuštiniams reikės:
1 cukinijos
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 svogūno
1 1/2 valgomojo šaukšto aliejaus
1 saldžiosios paprikos
1 česnako skiltelės
100 g sūrio "Mozzarella"
200 g rikotos
60 g sūrio "Džiugas"
4-5 saulėje džiovintų pomidorų
1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
Maltų juodųjų pipirų
10 batono riekių
Sviesto

Karšti trijų sūrių ir daržovių sumuštiniai, kepti vaflinėje

1. Nuplaukite cukiniją, sutarkuokite cukiniją burokine tarka, užberkite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną, papriką ir česnako skiltelę.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, ant mažos ugnies pakepkite svogūną apie 5 minutes, tada suberkite papriką, česnaką, likusią druską ir kepkite ant mažos ugnies, kol suminkštės (apie 5 mimutes).
4. Nusunkite rankomis cukiniją ir dėkite į keptuvę, padidinkite ugnį ir kepkite, kol cukinija iškeps.
5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įtarkuokite Džiugą, Mozzarellą, sudėkite rikotą ir viską gerai išmaišykite.
6. Susmulkinkite pomidorus ir įmaišykite į įdarą. Suberkite bazilikus, maltus juoduosius pipirus ir, jei reikia, paskaninkite druska.
7. Vaflinę vis patepkite lydytu sviestu ir ant mažesnės nei vidutinė ugnis kepkite sumuštinius, kol apskrus. Apie dvi su puse minutės vienai pusei. Skanaus :) 

Komentarų nėra: