2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Sumuštinukai su krevetėmis, kamamberu bei kremine avokadų ir saulėje džiovintų pomidorų guacamole

Iš rumbuotos keptuvės ant medinės lentelės guldau dvi traškias batono riekeles, kurias gausiai užtepu kremine avokadų ir saulėje džiovintų pomidorų guacamole. Aplaižydama guacamole išsitepusius pirštus, nekantriai peiliu atriekiu keletą plonų kamambero griežinėlių, ant kurių įsitaiso apskrudusios - dar labai labai karštos, krevetės. Kamamberas ima iš lėto lydytis ir aš, nieko nelaukus, su sumuštiniais užsiropščiu ant palangės šalia puodelio nesaldintos mėtų arbatos, ir, sekundei sulaikius kvėpavimą, atsikandu didelį kąsnį to, kas man tiesiog tobula. Užsimerkiu, tikriausiai pradedu šypsotis ir, atsikąsdama dar gabalėlį sumuštinio, mėgaujuosi švente savo burnoje ir sieloje.          


Girdžiu daug to vakaro juoko, kai pirmą kartą gardžiavausi šiuo užkandžiu ir kartais šakutė pabėgdavo į lėkštę su šiltu mėtų pyragu, ant kurio tirpo ledų kamuoliukas. Kai tik darže ims vešėti mėtos, trauksiu iš orkaitės kvapnų ir drėgną pyragą, permirkusį mėtomis pagardintu sviestu ir pakviesiu jus būtinai paragauti. Tai tikriausiai mūsų virtuvėse bus tvanki vasaros naktis, bet vis tiek neis atsispirti pagundai į lėkštę šalia ledų įsidėti dar plonytį šilto pyrago pleištelį. O ryte... taip, ryte... po ilgų naktibaldžiavimų, nuoširdžių pokalbių ir gal kiek per daug vyno pirštų pagalvėlėmis (tvarkant stalą) rinksime paskutinius trupinėlius nuo didžiosios pyrago lėkštės. Bet kol kas, kai naktimis dar pašąla, dalinuosi tobulų sumuštinių receptu. Jei manote, kad krevetės - gerai, avokadai - gerai, o kamamberas - dar ir kaip gerai, būtinai išbandykit. Ir tada tik nekaltinkit manęs, kad padažnėjo progų save pasilepinti, susitepant šį sumuštinį.

P.S.: Mylėkite save, šveskite kiekvieną minutę ir būkite įkvepiantys.
P.P.S.: Viktorija, visą savaitgalį klausausi ir neatsiklausau. Ir nieko kito negaliu klausytis... John Legend - All of Me. Bijau, kad šia daina užkrėtei ilgam.  



Vienai pasilepinimo vertai mergaitei reikės:
2 batono riekelių
1 arbatinio šaukštelio sojos padažo
6 didelių krevečių
Aliejaus
1 minkšto avokado
2 saulėje džiovintų pomidorų
1/2 - 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
1/6 - 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
4 plonų kamambero riekelių

Sumuštinukai su krevetėmis, kamamberu bei kremine avokadų ir saulėje džiovintų pomidorų guacamole

1. Krevetes išdarinėkite iki galo, t.y. nuimkite ir galvas, ir uodegas, užpilkite 1 arbatiniu šaukšteliu sojos padažo, įtrinkite. Smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kaulą, šaukštu išskobkite minkštimą.
2. Avokadą šakute trinkite, kol bus beveik vientisa masė, tai yra su smulkiais gumuliukais. Į šią masę įmaišykite susmulkintus pomidorus, taip pat druską bei citrinos sultis.
3. Batono riekeles aptepkite aliejumi ir pakepkite sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Į keptuvę su įkaitintu 1 šaukštu aliejaus sudėkite krevetes ir retkarčiais pamaišant kepkite apie minutę.
5. Kol krevetės kepą, batono riekeles aptepkite guacamole. Ant viršaus uždėkite kamambero riekeles, o ant jų karštas krevetes. 

2 komentarai:

Viktorija rašė...

MMMM,net seilė tįsta žvelgiant į nuotraukas :) Manau, kad įtrauksiu šiuos sumuštinius į sąrašą gardumynų, kuriuos pirmiausia reikia išbandyti naujoje virtuvėje plepant iki išnaktų su vyno taurėmis rankose :) O dėl dainos - smagu, kad užkrėčiau, ji to verta - būti klausoma vėl ir vėl iš naujo :)

Simona rašė...

Viktorija, mano Brangusis įkvėpimo šaltini, su Tavimi sutinku 100 proc. dėl šių sumuštinių įtraukimo į meniu pirmu numeriu, bet negalime pamiršti ir baklažanų :D aš vis dar klausausi šios dainos :)