2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Sibelės įdarytos žalios saldžiosios paprikos

Prieš tris metus įdarytas paprikas gamindavau gana dažnai. Tai buvo paprikų manijos laikotarpis, kai į savaitę bent kartą jų nusipirkdavau ir šaldytuve jos neužsistovėdavo. Viena iš pagrindinių to priežasčių - itin žalios (paprikų) ir raudonos (pomidorų) spalvų išdykėliškas flirtas. Kai kurios maisto produktų kombinacijos yra tokios tobulos, jog sunku įsivaizduoti, jog įmanoma gaminti kitaip. Pavyzdžiui, paprikos, faršas, ryžiai ir pomidorų padažas.
Apie taip įdarytas paprikas pagalvojaus Vytauto parke. Ėjau siauru takeliu netoli karuselių, tą takelį vadinam "Orbitos" keliu ir veda jis autodromo automobiliukų link. Šis parkas keista vieta - spalvoti, tvarkingai išmėtyti "žaislai" žaliame fone, jie primena svajonę. Mąsčiau apie savo gyvenimo akimirkas ir kokios jos yra. Mąsčiau, kad vis dėlto gyvenimas beprotiškai gražus - dušnumas ir vėjas atnešė saldžių aromatų nuo pavėsiuose žydinčių augalų. Tikrai gražus. Kaip ir kiekviena mūsų išgyventa akimirka.
Galvojau, kad mes esame savo filmų kūrėjai. Viskas priklauso tik nuo mūsų fantazijos. Taip, netikėtai prisiminiau filmą - "Gegen die Wand", kuriame gyvenimu besidžiauganti Sibelė savo mylimam vyrui ruošia būtent įdarytas žalias paprikas.Tą minutę, kai prieš akis prabėgo be galo romantiška filmo maisto ruošimo ištrauka, jau žinojau, ką valgysim vakareinei liepos 1 d. aplytą vakarą.

Beje, čia kaip garnyras labai tinka marinuoti jalapeno pipirai, švieži agurkėliai ir karštos mažytės bulvytės. Pastaruoju metu vis dažniau ir dažniau apsilankau turguje, jau net susipažinau su vienu puikiu prekeiviu, pas kurį šviežios mažytės bulvytės tik po litą. Kadangi užsukau į turgų ir vakar, nusprendžiau nepatingėti ir nusiskusti šių mažųjų gėrybių. Jūs nusirašykite receptą, o aš keliauju smaguriauti vyšnių ir dar sykį peržiūrėti filmą, kuris prieš gerus 3 metus įkvėpė įdarytas žalias saldžiąsias paprikas :)

Sibelės įdarytos žalios saldžiosios paprikos

Nes kartais norisi kažko savo, paprasto ir neįmantraus. Kažko kas pasotintų ne tik kūną, bet ir sielą, kitais žodžiais tariant, jaukaus maisto. Tokios yra daugybei vakarienių ruoštos, romantiškai nuteikiančios įdarytos žalios saldžiosios paprikos. Taigi, dalinuosi šiuo kukliu receptu, kuris tikriausiai suras kelią ir į jūsų širdis.

250 g jautienos faršo
250 g kiaulienos faršo
1 nedidelio svogūno
2 šaukštų ledinio vandens
12 g šviežių petražolių
12 g šviežių krapų
1 arbatinio šaukštelio druskos
3 arbatinių šaukštelių maltos mėsos prieskonių (aš naudojau Saldvos)
100 g ilgagrūdžių baltųjų ryžių
2 valgomųjų šaukštai pomidorų padažo 
2 arbatinių šaukštelių česnakų ir aitriųjų paprikų padažo
7 vidutinio dydžio žalių saldžiųjų paprikų
1 vidutinio dydžio pomidoro

Padažui
1 didelio puodelio vandens
5-6 šaukštų pomidorų padažo
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio džiovintų bazilikų
1 šaukštelio druskos

Pateikimui: pomidorų padažo.

1. Nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite. Taip pat susmulkinkite petražoles ir krapus. Ryžius gerai nuplaukite po tekančiu lediniu vandeniu. Dubenyje sumaišykite faršą, susmulkintus svogūnus, petražoles, krapus, druską, maltos mėsos prieskonius, ryžius, pomidorų padažą, česnakų ir aitriųjų paprikų padažą bei vandenį.
2. Paprikas nuplaukite, paprikų viršų nupjaukite, vidų išvalykite ir prikimškite įdaru. Pomidorą padalykite į 7 skilteles ir po skiltelę susmeikite iki pusės į faršo masę. Įdarytas paprikas sudėkite į troškintuvą.
3. Padažui - vandenį prikaistuvyje sumaišykite su pomidorų padažu, juodaisiais pipirais, bazilikais ir druska bei 6-8 min., nuolat maišant, pavirkite. Įdarytas paprikas užpilkite karštu padažu. Troškintuvą uždenkite ir įdėkite į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Troškinkite gerą valandą. Skanaus :)

3 komentarai:

Maisto Diletantė rašė...

Visai buvau pamirsus sita patiekala, tikrai buten kaip tu ir pavadinai- jaukus maistas.

Simona rašė...

Maisto Diletante, iš tiesų, tiek įvairiausių patiekalų ir receptų, kad kartais imi ir pamiršti pačius paprasčiausius ir jaukiausius, bet koks malonus atradimas - kai juos staiga prisimeni :)

Simona rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.