2017 m. birželio 10 d., šeštadienis

Pikantiškas omletinis grūdėtos varškės apkepas

Vienas iš mano pačių naujausių kulinarinių eksperimentų, kuris buvo jau kelis kartus pakartotas, yra pikantiškas omletinis grūdėtos varškės apkepas. Tai nėra įprastas apkepas, paruoštas su pienu, sviestu, miltais ar manų kruopomis. Iš tiesų jame nėra nei vieno iš šių ingredientų.



Didžiausias šio apkepo privalumas būtent ir yra tas, kad sumaišysite tik iš kiaušinių, jogurto ir grūdėtos varškės per 5 minutes (o gal ir greičiau), po to tereikės supilstyti į aliejumi išteptus karščiui atsparius indukus ir palikti kepti įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Geras pasirinkimas paprastoms darbo dienų vakarienėms.


Apkepas gaunasi minimalistinis, lengvas ir švelnus, todėl grūdėta varškė čia reiškia daug: ji išsilydo apkepe, suteikdama jam švelnaus rūkštumo ir maloniai tąsios, kiek drėgnos tekstūros. Pateikiu jums du variantus, kaip mėgautis šiuo apkepu: 1) taip, kaip mėgstu aš, be priedų (nebent ant viršaus užtupdant ploną lašišos juostelę ar salotos lapelių) ir 2) taip, kaip mėgsta mano žmogus, su žolelėmis ir rūkyta šonine.



4 indeliams reikės:
4 didelių, geriausiai naminių kiaušinių
80 ml tiršto graikiško jogurto
130 g grūdėtos varškės
1/4-1/3 arbatinio šaukštelio druskos
Neutralaus skonio aliejaus indelių ištepimui 

Pikantiškas omletinis grūdėtos varškės apkepas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
2. Aliejumi kruopščiai ištepkite keturis 200 ml talpos kepimo indelius (vidų ir pakraščius).
3. Įmuškite kiaušinius į dubenį, suberkite druską ir išplakite iki minkštų putų. Į kiaušinių plakinį įmaišykite jogurtą, po to grūdėtą varškę.
4. Gautą masę išdalykite į keturis kepimo indelius.
5. Sudėkite kepimo indelius į kepimo skardą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje apie 30 minučių, kol apkepas pakils, sukietės ir įgaus aukso rusvumo.



4 indeliams reikės:
4 didelių, geriausiai naminių kiaušinių
80 ml tiršto graikiško jogurto
130 g grūdėtos varškės
140 g rūkytos šoninės
1 valgomojo šaukšto smulkiai supjaustytų krapų
1 valgomojo šaukšto smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų 
Neutralaus skonio aliejaus indelių ištepimui
Pikantiškas omletinis grūdėtos varškės apkepas su rūkyta šonine ir žolelėmis  

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
2. Aliejumi kruopščiai ištepkite keturis 200 ml talpos kepimo indelius (vidų ir pakraščius).
3. Šoninę, pašalinę odelę, supjaustykite apie centimetro dydžio kubeliais. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite šoninę, kol bus traški, paskui nuvarvinkite ant popierinio rankšluosčio.
4. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir išplakite iki minkštų putų. Į kiaušinių plakinį įmaišykite jogurtą, po to grūdėtą varškę, apskrudusią šoninę ir žalumynus.
5. Gautą masę išdalykite į keturis kepimo indelius.
6. Sudėkite kepimo indelius į kepimo skardą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje apie 30 minučių, kol apkepas pakils, sukietės ir įgaus aukso rusvumo.

Komentarų nėra: