2017 m. sausio 21 d., šeštadienis

Apie bananų, žemės riešutų sviesto ir juodojo šokolado užkandį

Kuičiamės namie. Gurkšnojame karštus gėrimus, klausome radijo, tvarkome namus, kadangi sausio mėnesį paskyrėme švarai. Gera terapija. Paprašau savo žmogaus sukapoti nedidelį gabalėlį juodojo šokolado. Pasirodo, dulkių ir spintelių valymas sukelia žvėrišką alkio jausmą.
 
Nulupu didelį prinokusį bananą, dosniai aptepu žemės riešutų sviestu ir apibarstau juodojo šokolado drožlėmis. Štai ir viskas - belieka jį supjaustyti smulkesniais kąsneliais.
 
Ir sėdime sau dabar šviežiai paklotoje, gaivioje lovoje, susivėlusiais plaukais, atsargiai skanaujame "bananinius sušius" bei planuojame, kokias dar gerais darbais numalšinti tvarkymosi apetitą. 

2 valgytojams reikės:
1 didelio banano
1 su 1/2 valgomojo šaukšto kokybiško žemės riešutų sviesto (be cukraus ar hidrintų aliejų)
2 arbatinių šaukštelių smulkiai sukapoto juodojo šokolado (kurio sudėtyje yra daugiau nei 70 proc. kakavos pupelių)

Bananų, žemės riešutų sviesto ir juodojo šokolado užkandis

1. Bananą nulupkite ir nupjaukite galiukus.
2. Nuluptą bananą aptepkite žemės riešutų sviestu ir apibarstykite kapotu šokoladu.
3. Švariu peiliu taip paruoštą bananą supjaustykite 1-2 kąsnių dydžio gabalėliais. Skanaukite!

Komentarų nėra: