2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Batonėliai su Goji uogomis ir vanile

Ar būna Tau kartais taip, kad jautiesi nuobodi (-us), apatiška (-as), liūdna (-as) ir įsitempusi (-ęs) be jokios rimtos priežasties? Arba tiesiog, atrodo, kad viskas atsibodo, gyvenimas sustojo vienoje vietoje ir esi nepatenkinta (-as) nei savimi, nei apskritai supančiu pasauliu? Gali būti, kad taip yra, todėl, jog vengi daryti naujus dalykus, kurie išsibarstę už gerai pažįstamų, lengvų ir malonių dalykų rato.
Todėl...  
Daryk beprotiškus dalykus. Dalykus, apie kuriuos dažnai net nedrįsti pasvajoti, bet kažkur giliai viduje puikiai žinai, kad Tu gali tai padaryti. Dalykus, dėl kurių gali susižeisti tiek kelius, tiek ir sielą. Daryk juos savaip, taip, kaip iki Tavęs niekas nėra daręs. Daryk dalykus, dėl kurių netveri savo kailyje, net jei aplinkiniai trauko pečiais, matydami, kaip juos darai. Daryk juos tuoj pat.
Taip, taip...
Bandyk, suklysk ir vėl bandyk. Nieko nebijok. Nebijok apsikvailinti, ieškodama (-as) atsakymų, į klausimus, kurie Tau rūpi. Ir visada duok daugiau, nei pati (-s) tikiesi gauti.
Tik suteik sau progą veikti ir garantuotai nustebsi, koks nepaprastas kūrėjas esi.    
 




6-8 batonėliams reikės:
180 g. džiovintų datulių be kauliukų
60 g. anakardžių
50 g. Goji uogų
1/2 vanilės ankšties

Batonėliai su Goji uogomis ir vanile

1. Vanilės ankšties pusę perpjaukite išilgai pusiau ir peiliuku išimkite sėklas. Į smulkintuvą suberkite datules, anakardžius, Goji uogas ir vanilės sėklas.
2. Maišykite tol, kol mišinys sušoks į vieną gabalą. Jeigu mišinys gaunasi sausas, įpilkite šaukštelį karšto vandens ir vėl pamalkite, kol taps vientisa mase.
3. Kvadratinę ar stačiakampę kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Popierių keliose vietose patepkite aliejumi, kad jis geriau priliptų prie formos dugno ir kraštų. Datulių masę sukrėskite į paruoštą formą ir mentele/šaukšto nugarėle ją tolygiai paskirtykite. Gerai suspauskite. Dėkite keletui valandų į šaldytuvą.
4. Sustingusią masę supjaustykite į 6-8 batonėlius. Kiekvieną batonėlį įsukite į sviestinį popierių.

2 komentarai:

Unknown rašė...

O jei Goji uogos būtų pakeistos kitomis uogomis ar išliktų toks pats geras skonis? :)

Simona rašė...

Evelina, drąsiai gali keisti džiovintomis spanguolėmis arba džiovintomis vyšniomis ;)