2014 m. rugsėjo 20 d., šeštadienis

Lietiniai blyneliai su kiauliena, karamelizuotais svogūnais ir marinuotais kelmučiais

Apie paleidimą
 
Verta suvokti, kad kai paleidi žmogų, situaciją, jausmą ir atleidi sau bei kitiems, pradedi gyti, o kai pagyji, pajudi iš vietos ir imi augti. Aš iš pradžių truputį nepasitikėjau išgijimu, maniau, kad viskas, ką išgyvenau, neteks prasmės, jei paleisiu, jei neišgyvensiu to iš naujo ir jei viduje nors šiek tiek nedilgčios skausmas. Laimei, suvokiau, kad paleisti nereiškia atsiriboti nuo praeities ar ją ignoruoti. Paleisti reiškia dėkingumą už tai, kas buvo, drąsą keistis, pajutimą, jog gyvenimas eina toliau ir jo nekontroliuoja neužgyjančios praeities žaizdos.  


Juk toks momentas gyvenime ateina daugmaž visiems, kai suvoki, jog užstrigai, jog dėl kažko, kas verčia Tave kentėti ir užgauna, per daug stengiesi ir kad vienintelis įmanomas pajudėjimo iš vietos būdas yra susitaikyti su pokyčiais ir liautis, bandžius išlaikyti tai, ko niekada nebus. Tiesiog palikti ramybėje. Nueiti. Ne dėl to, kad pasiduodi, ne dėl to, kad Tau nesvarbu, bet todėl, kad myli save ir esi stiprus, o laikytis į kažką, desperatiškai įsikibus, nėra stiprybės ženklas. Daug daugiau jėgų reikia paleisti. Kad vėl viskas taptų įmanoma.


Apie blynelius

Pirmiausia ir bene svarbiausia priežastis, kodėl aš mėgstu lietinius blynelius, yra jų traškūs, mezginiuoti krašteliai. Antra, pasirinkus tinkamą įdarą, lietiniai blyneliai įtinka beveik visų valgytojų skoniui. Rimtiems valgytojams į blynelius vynioju rimtą įdarą.


Jį gaminamu iš kiaulienos nugarinės. Kiaulienos nugarinę supjaustau plonomis juostelėmis, apskrudinu ir sumaišau su karamelizuotais svogūnais, tarkuotu sūriu bei marinuotais kelmučiais. Tokie blynai - sielos balzamas, kai norisi ko nors drūto.


16 blynelių reikės:
Tešlai:
3 didelių kiaušinių
260 g miltų
3 su 3/4 puodelių pieno
1 arbatinio šaukštelio cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Aliejaus

Įdarui:
1 kg kiaulienos nugarinės su kaulu ir oda
3 vidutinio dydžio svogūnų
2 valgomųjų šaukštų aštraus pomidorų padažo
150 g marinuotų kelmučių
240 g fermentinio sūrio
Žiupsnelio smulkintų petražolių
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Aliejaus

Lietiniai blyneliai su kiauliena, karamelizuotais svogūnais ir marinuotais kelmučiais

1. Blyneliams dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, suberkite miltus, cukrų ir druską ir lėtai įmaišykite pieną. Tešla turi būti be gumuliukų. Gautą tešlą apie 30 - 40 min. palaikykite šaldytuve. Tuo metu pasiruoškite įdarą.
2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, išteptą aliejumi. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilkite nedideliu samčiu, o pačią keptuvę, laikydami už rankenos, sukite, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Blyneliai turi būti plonyčiai. Juos kepkite iš abiejų pusių - tai užtruks apie 3-5 min.
3. Įdarui: nuo kiaulienos nugarinės nupjaukite odą ir išpjaukite kaulą. Nugarinę supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, suberkite mėsą ir kepkite ant didelės ugnies apie 10-12 minučių, kol ši gražiai apskrus ir iškeps. Jei neturite didelės keptuvės, kepkite per du kartus. Tuo tarpu juostelėmis susipjaustykite svogūnus. Kai mėsa iškeps, išimkite ją į dubenėlį, o į keptuvę suverskite svogūnus, sumažinkite ugnį iki mažos, užberkite žiupsnelį druskos ir kepkite svogūnus, vis maišydami, apie 15 min. Į iškepusius, karamelizuotus svogūnus įmaišykite pomidorų padažo ir pakepkite keletą minučių, tada sudėkite mėsą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir pakaitinkite vieną kitą minutę. Praaušus mėsai, sudėkite gerai nusunktus grybus ir tarkuotą sūrį bei petražoles. Paragaukite, ar netrūksta druskos ir pipirų.
4. Įdarą suvyniokite į blynelius. Blynelius kepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus, o įdaras perkais. 

Komentarų nėra: