2014 m. gegužės 6 d., antradienis

Spagečiai su krevetėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir rukolos lapais

"Tu pats turi būti tas pokytis, kurį nori matyti pasaulyje." (Mahatma Gandhi)

Man atrodo, kad viskas prasideda kiekvieno mūsų vidiniame pasaulyje, dirbant su savimi. Argi įmanoma pakeisti pasaulį, nesikeičiant pačiam, įsikibus į idėją, jog jau esi pakankamai protingas ir geras ar būsi toks, kokiu manai, kad reikia būti, tada kai pasaulis pasikeis. Kiekvieną dieną aš stengiuosi ieškoti prasmės nematerialiuose dalykuose, mokytis, išdrįsti, nepasimesti suklydus, judėti pirmyn ir mylėti save bei kitus, tikint jų gerumu, nes apie tokį pasaulį aš svajoju. Tam mane įkvėpė ir įkvepia gyvenimo kelyje sutikti žmonės, kurie patys ir yra tie pokyčiai, kuriuos nori matyti pasaulyje. Svajojantys daugiau. Nuveikiantys daugiau. Būnantys dėl kitų daugiau. Užtenka pradėti tik šiek tiek kitaip mąstyti, tada imi kitaip jaustis ir štai jau kitaip elgiesi, įkvėpdamas kitus ir save tolimesniems žygiams. Pasaulis ima keistis. Iš tiesų, būtų labai nepatogu ir ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, vieną rytą atsibusti pasikeitusiame išoriniame pasaulyje, bet su savo senomis ydomis, baimėmis ir negatyviomis mintimis. O gal pasaulis taip greit ir nesikeičia, nes sunku pradėti nuo savęs, prisiimant visą atsakomybę už savo veiksmus ir jų poveikį? Nes ne taip paprasta praminti takus, kai daug paprasčiau vaikščioti senaisiais? Tikriausiai tuo ir norėjau su jumis pasidalinti šįvakar. Kaip apkabinimu. Kaip pasiūlymu, kad ir kas benutiktų, būkime rytoj tais, kurie pakylėja ir užaugina kitiems sparnus.    


Kai po ilgos darbo dienos noriu palepinti pavargusį savo žmogų, gaminu šiuos spagečius, kas nereikalauja daug pastangų ir dėmesio, bet užtikrina nepaprasto skonio sveiką vakarienę.Aš dažniausiai renkuosi šviežias krevetes, nors ir užima šiek tiek laiko jas išdoroti, jei naudosite šaldytas krevetes, pirmiausiai, būtinai jas atšildykite.Be rukolos lapų galite ir apsieiti, bet česnakas, saulėje džiovinti pomidorai ir baltas vynas yra mažytė šio patiekalo paslaptis. 

2 didelėms porcijoms reikės:
24-30 nevirtų išdorotų didelių krevečių
250 g spagečių
1/3 arbatinio šaukštelio maltos ugninės paprikos
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
2 česnako skiltelių
10 aliejuje konservuotų saulėje džiovintų pomidorų
125 ml balto vyno
1 saujos rukolos lapų
Druskos

Spagečiai su krevetėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir rukolos lapais

1. Į puodą įpilkite du litrus su puse vandens, užvirkite, suberkite 20 g druskos ir išvirkite spagečius, kaip nurodyta pakuotėje.
2. Per tą laiką į šaltą keptuvę supilkite aliejų, įtarkuokite česnaką, suberkite papriką, išmaišykite. Uždėkite keptuvę ant ugnies, kai aliejus įkais ir česnakas pradės spragsėti, suberkite krevetes, 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir 3-4 minutes pamaišant paskrudinkite krevetes ant vidutinės ugnies.
3. Džiovintus pomidorus susmulkinkite plaktuvu ir suberkite pas apskrudusias krevetes. Maišant kepkite 1-2 minutes, tada supilkite vyną, išmaišykite ir virkite 5 minutes, kol padažas sutirštės. Paragaukite, jei reikia, galite įberti druskos ar paprikos.  
4. Kai spagečiai išvirs, pasilikite 1/4 puodelio nuoviro, tada spagečius nukoškite. Spagečius sumaišykite su padažu ir rukolos lapais bei šlakeliu nuoviro. Išdėliokite į dvi gilias lėkštes ir, nieko nelaukiant, valgykite.

Komentarų nėra: