2014 m. gegužės 10 d., šeštadienis

Raudonasis krevečių, saldžiųjų bulvių ir mangų karis

Jei turi sielos draugą, gerai žinai tą jausmą, kai nesupranti, kaip kitas žmogus gali būti Tau toks artimas. Tikriausiai taip yra todėl, kad su sielos draugu sieja prieš tai buvę gyvenimai ir šis ryšys neturi nei pradžios, nei pabaigos. Sielos draugas Tave pažįsta tokį, koks esi iš tikrųjų, ir žino net labiausiai apdulkėjusius Tavo sielos kampus.Nebereikia dėvėti kaukių, apsimetinėti kažkuo kitu, meluoti. Iš tokio intymaus bendravimo randasi supratimas, o supratimas leidžia, net nesikalbant, jausti ir žinoti tą patį. Būnant savimi ir jaučiant palaikymą, daug paprasčiau augti. Sielos draugas įkvepia pamilti save ir išmaišyti visas žemės platumas ir perplaukti visus vandenynus.



Nuo sielos draugo niekada nieko nenuslėpsi - nei vieno savo jausmo, nei vieno savo minčių skrydžio. Jam net nebūnant šalia, gali jausti, kaip jis žvelgia į Tavo akis, o Tu į jo, ir linksite galvomis, kad visas mūsų gyvenimo kelias vedą į sielos draugų susitikimą. Atrodo, kad pažinojote vienas kitą visuose savo gyvenimuose prieš šį ir sutiksite visuose savo gyvenimuose po šio. Ši tiesa dabar tokia aiški, lyg nuo gimimo būčiau ją žinojusi, su ja atėjusi į šį pasaulį, tik augant ir socializuojantis užmiršau, kad laukinė, išsiilgusi, sujungianti sielų draugystė nepavaldi nei laikui, nei erdvei, nei mūsų protams. Net pačiai keista, kaip, būdama Mukatanu, galėjau tuo suabejoti.



Panašų į šį receptą man davė sena pažįstama Brigita, kai paprašiau pasidalinti jos firminiu patiekalu. Tik ji šį karį verda su viščiuku, be svogūno, o vietoj mangų renkasi konservuotus ananasus. Brigita šį receptą rado kažkokioje pasakiškoje receptų knygoje. Ir labai gerai, kad susidomėjo ir nusirašė ant lapo skiautės. Tai neįtikėtinai paprastas, jaukus, gardus, šildantis karis. Rekomenduoju jo paragauti ir apsilaižyti pirštus. Šis patiekalas leis patirti mangų saldumą ir pasiduoti kokoso pieno švelnumo burtams.     

3-4 valgytojams reikės:
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
1 didelio nulupto svogūno
2 valgomųjų šaukštų raudonojo kario pastos, pvz.: "Kanokwan"
400 g saldžiųjų bulvių
250 ml daržovių sultinio
26-30 išlukštentų didžiųjų krevečių
200 ml kokoso pieno
200 g nulupto mango minkštimo
Pateikimui: laimo, druskos, pagal skonį


Raudonasis krevečių, saldžiųjų bulvių ir mangų karis


1. Nuplaukite ir nulupkite saldžiąsias bulves. Supjaustykite jas 1 cm. dydžio gabalėliais.
2. Supjaustykite svogūną 1 cm. kubeliais.
3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir, vis pamaišant, kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Sudėkite kario pastą ir vieną kitą minutę pakepkite maišant.
4. Supilkite sultinį, gerai išmaišykite, suberkite saldžiąsias bulves, užvirkite, uždenkite ir troškinkite 15 minučių ant mažos ugnies, kol saldžiosios bulvės taps minkštos.
5. Suberkite krevetes, supilkite kokoso pieną, išmaišykite, užvirkite, paragaukite, jei reikia įberkite druskos. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 5 minutes.
6. Mango minkštimą supjaustykite 1 cm gabalėliais ir suberkite į karį, išmaišykite ir pakaitinkite dar pora minučių.
7. Galite padėti laimo skiltelių, iš kurių išsispausite sulčių. Patiekite su ryžiais.

Komentarų nėra: