2014 m. gegužės 3 d., šeštadienis

Avižinių dribsnių košė su migdolų pienu, kriaušėmis ir prieskoniais

Užuodžiate švelniai saldų migdolų aromatą, kurį lydi tolimųjų kraštų prieskonių dvelksmas? Ko gero, visi mėgstantys jogų arbatą nuo pirmo šaukštelio pamils ir šią šildančią avižinių dribsnių košę, kuri tikriausiai ir yra būtent tai, ko reikia vėjuotos ir vėsios gegužės pradžioje, kai norisi kažko lengvesnio.




Pastaruoju metu ypač stipriai jaučiu, kad čia, žemėje, vyksta kažkas daugiau nei tik tai, jog esam, dirbam, miegam. Nesvarbu, kas įvyks, ar, kaip viskas atrodys, gyvenimas juda į priekį, ir ši akimirka bei kita po jos - svarbiausia. Net jei skauda - tai pati gražiausia akimirka, kurią reikia išgyventi, kaip įmanoma tikriau. Nes tai Tavo ir mano nepakartojamos gyvenimo istorijos. 


Be to, ar pastebėjai, kad geriausiai supranti, koks stiprus esi, būtent tais momentais, kai neturi kito pasirinkimo, tik būti stipriu. Taip, tai baisu, bet tam, ką padaryti verta, niekada nepervėlu ir niekad nesi per silpnas. 



4 valgytojams reikės:
1/2 - 1 arbatinio šaukštelio malto/grūsto kardamonomalto cinamonomaltų gvazdikėlių ir malto imbiero mišinio (visus prieskonius į mišinį sumaišau lygiomis dalimis)
1-2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
2-3 kriaušių
4 puodelių migdolų pieno
2 puodelių avižinių dribsnių
Pateikimui: kriaušės, geros saujos karijų riešutų ir, jei norisi saldžiau, žiupsnelio rudojo cukraus arba šaukštelio medaus

Avižinių dribsnių košė su migdolų pienu, kriaušėmis ir prieskoniais

1. Į puodą suberkite avižinius dribsnius, supilkite 3 puodelius pieno, suberkite prieskonius ir druską ir užkaiskite ant vidutinio karščio.
2. Smulkiai supjaustykite kriaušes, suberkite į užvirusią košę.
3. 10 - 15 minučių, kuo dažniau maišant, virkite, kol gausite minkštą košę.
4. Prieš baigdami virti paragaukite, ar nieko netrūksta, įmaišykite likusį pieną ir užvirkite.
5. Patiekite su šviežiomis kriaušėmis ir riešutais. 

Komentarų nėra: