2013 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis

Nesėkmės įkvepia

Patirtos nesėkmės ir padarytos klaidos - tai galimybės mūsų gyvenimo kelyje. Jei nepatirtume nesėkmių, nebūtų iš ko mokytis, o, nesant iš ko mokytis, neaugtume. Netiesa, kad jei nieko naujo nesiimsi, tai ir nesuklysi, nesėkmė - vien nebandyti.


Aišku, suklysti atrodo labai baisu. Tačiau taip yra dėl netinkamo požiūrio į nesėkmes. Jei galvosi, kad po patirtų nelaimių neatsitiesi, taip ir bus, bet jei galvosi, kad gali pasiekti daugiau, užkopti aukščiau, būtent bus taip. Kaip sakė F. de Larošfuko: "nėra nieko neįmanoma: egzistuoja keliai, kurie veda link visko, ir jeigu turite pakankamai valios, tai atsiras ir priemonių. Kai mes įvardijame ką nors kaip neįmanoma, tai dažnai būna tik atsikalbinėjimai".


Būtent už nesėkmę - daug baisiau nebandyti, nerizikuoti, susigalvoti daugybę pasiteisinimų ir kaltinimų kitiems, kodėl negali kažko imtis, pakeisti to, kas gyvenime nepatinka. Už nesėkmę - daug baisiau tingėti, negyventi, plaukti pasroviui, gailėtis savęs, nemylėti savęs, užsidaryti "šiltnamį". Sunku žodžiai aprašyti, kaip mane įkvepia žmonės, kurie, nors ir bijo, nors ir žino, kad kopiant į viršukalnę, teks stovėti prie bedugnės krašto, gal net kristi, bet vis tiek imasi iššūkių ir juos įveikia. Įveikia klupdami ir vėl atsistodami. Šį gražų ankstyvo rudenio rytą aš ir palinkėsiu tiek sau, tiek Tau būti tokiu žmogumi, kuriam nesėkmė suteikia sparnus pakilti ir įkvėpti skrydžiui kitus.


Tai mūsų mėgstamiausias rudeninio kario receptas dėl daugybės priežasčių. Pirma, moliūgas ir raudonojo kario pasta lygu jaukus ir šildantis maistas. Vegetarai vištieną drąsiai gali pakeisti tokiu pat kiekiu moliūgo. Be to, moliūgo gabalėliai kariui suteikia žaismingumo. Antra, šis kario receptas - vienas paprasčiausių, koks tik gali būti: jam paruošti tereikia pusvalandžio ir nemažo prikaistuvio.  Trečia, kas ragavo šį karį, įsimylėjo jį iškart, todėl tais vakarais, kai į svečius užsuka draugai, tai puikus pasirinkimas gardžioms vaišėms.  


4 valgytojams reikės:
450 g šviežios vištienos filė
300 g nulupto ir išimtomis sėklomis moliūgo
1/2 ekologiško daržovių sultinio kubelio
160 ml vandens sultiniui
2 v. šaukštų raudonojo kario pastos
2 v. šaukštų saulėgrąžų aliejaus
400 ml kokosų pieno
2-3 v. šaukštų sojų padažo
1 v. šaukšto šviesaus rudojo cukraus
100 g konservuotų bambukų ūglių
150 g šaldytų žirnelių
2 v. šaukštų laimo sulčių
1 česnako skiltelės
Maltos ugninės paprikos
300 g ryžių

Raudonasis moliūgo ir vištienos karis

1. Užvirkite virdulį vandens. Suberkite nuplautus po šaltu vandeniu ryžius į prikaistuvį, įberkite druskos ir užpilkite verdančiu vandeniu iš virdulio. Vandens kiekį ir virimo laiką rasite ant ryžių pakuotės. Vištienos filė ir moliūgą supjaustykite 1 cm gabalėliais.
2. Sultinio kubelį sutrupinkite į puodelį ir užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir maišant ant vidutinės ugnies apie 2 min. pakepkite kario pastą. Supilkite sultinį, kokusų pieną, sojų padažą ir cukrų, išmaišykite ir užvirkite.
3. Sudėkite vištienos ir moliūgo gabalėlius, išmaišykite, užvirkite ir pridengę troškinkite ant nedidelės apie 10 minučių, kol moliūgas bus minkštas. Sudėkite bambukų ūglius, šaldytus žirnelius, įtarkuokite česnako skiltelę, supilkite laimo sultis, paskaninkite ugnine paprika, išmaišykite, užvirkite ir troškinkite dar 2 minutes. Patiekite su ryžiais - karį uždėję ant viršaus.   

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai Jums ačiū už šį įrašą. Kaip tik šiuo metu savo nesėkmę bandau paversti sėkme.. Susiduriu su įvairiomis mintimis.. Kad vėl nepajėgsiu, kad aš per silpna.. bet einu toliau ir giliai širdyje žinau, kad VISKAS BUS GERAI. Sėkmės Jums ir įkvėpimo. Mano vienas iš įkvėpimo šaltinių - Jūsų blog'as.

Simona rašė...

Viskas bus tikrai gerai - tik neškis su savimi šį tikėjimą ir jo nepaleisk. Įveikus nesėkmes, sustiprėjame ir augame, tai kad nepasiduodi, jau parodo, kad Tu tai gali. Būtinai skirk sau ramybės. Ačiū už linkėjimus ir gražius žodžius, prisipažinsiu, perskaičius, akyse pajutau šiltas dėkingumo ašaras.