Jei manęs
paklaustum, kur slypi žmogaus grožis, nedvejodama atsakyčiau, gal kiek ir
klišiškai, kad akyse. Ne drabužiuose, kuriuos jis dėvi, ne plaukuose, ne
makijaže ar figūroje. Pritariu kinų išminčiai: „žirgą puošia ne balnas, žmogų -
ne drabužiai“. Atsistok prieš veidrodį, gerai į save pasižiūrėk, po to
nuoširdžiai (iš visos širdies su meile) nusišypsok sau. Tu jau nebeatrodai
taip, kaip atrodei prieš minutę, žvelgdama (-as) į veidrodį. Akyse ryškiau žiba
mažos kibirkštėlės – džiaugsmas, meilė sau ir gyvenimui, drąsa būti savimi.
Kibirkštėlės, kurios įkvepia dar plačiau šypsotis ir matyti grožį.
Kai gaminu moliūgų tyrę, kepant moliūgą orkaitėje, visada išsiverdu keptų moliūgų sriubos, pagardintos grietinėle. Gaunasi tikrai skani, kiek saldi, aromatinga (kuminas ir čili kutena uoslės receptorius) ir dėl įmaišomos grietinėlės labai aksominė sriuba. Gausiai rekomenduoju visiems: ir tiems, kuriems darže geltonai geltonai užderėjo molūgai, ir tiems, kurie be trintos moliūgų sriubos neįsivaizduoja rudens, ir tiems, kuriems trūksta saulės bei jaukumo ar nori palepinti pristigusius energijos.
2 sušalusiems valgytojams reikės:
1 nedidelio svogūno, supjaustyto juostelėmis1 česnako skiltelės, supjaustytos juostelėmis
1/4 arbatinio šaukštelio malto kumino
1/2-2 arbatinių šaukštelių čili dribsnių (priklausomai nuo to, kaip aštriai mėgstate)
450 g orkaitėje iškepto nulupto moliūgo (t.y. grynos masės)
200 ml verdančio vandens
2/3 ekologiško daržovių sultinio kubelio
60 ml 10 proc. riebumo grietinėlės
25 g sviesto
3-4 šalavijo lapelių + keleto papuošimui
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Aštri keptų moliūgų sriuba su šalavijais pagardinta grietinėle
1. Dviems valgytojams, darydami moliūgų tyrę, pagrobkite 450 g iškepusio moliūgo, šiek tiek atvėsinkite ir nulupkite žievę. Pakaitinkite grietinėlę puodelyje, bet neužvirkite, sumeskite šalavijo lapelius, uždenkite ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Į ąsotį sutrupinkite dalį daržovių sultinio kubelio ir užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite.
2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūną ir česnaką, išmaišykite ir ant vidutinės ugnies kepkite 3-4 minutes, vis pamaišant, kol svogūnas suminkštės.
2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūną ir česnaką, išmaišykite ir ant vidutinės ugnies kepkite 3-4 minutes, vis pamaišant, kol svogūnas suminkštės.
3. Suberkite kuminą bei čili dribsnius, prieskonių kiekį dėkite pagal skonį, išmaišykite ir vieną minutę pakepkite, tada sudėkite moliūgą, išmaišykite ir irgi pora minučių pakepkite.
4. Supilkite sultinį, užvirkite ir nuimkite nuo ugnies. Sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Iš grietinėlės išimkite šalavijo lapelius ir grietinėlę įmaišykite į sriubą. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Patiekite tuoj pat, papuošę šalavijų lapeliais.
4. Supilkite sultinį, užvirkite ir nuimkite nuo ugnies. Sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Iš grietinėlės išimkite šalavijo lapelius ir grietinėlę įmaišykite į sriubą. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Patiekite tuoj pat, papuošę šalavijų lapeliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą