2012 m. gegužės 23 d., trečiadienis

Šeštoji iš 33 laimės akimirkų

Šeštoji iš 33 laimės akimirkų...
...Išsiviriau didelį puodelį raudonosios arbatos su medumi ir cinamonu. Gurkšnodama klausausi Mikhael Paskalev - I Spy. Laikrodis rodo truputį po šešių. Stoviu prie atvirų balkono durų ir gėriuosi lipnia vėlyvo pavasario šiluma, akimis seku dangumi plaukiančius baltus debesis. Išgirstu užkimusį durų skambutį. Šokdama nueinu iki durų. Žvilgtelėjus pro durų akutę, išvystu mylimą, apsikrovusį krepšiais ir gėlėmis. Džiaugsmo banga užlieja širdį. Atidarau, o jis tiesia man gėles ir sako, kad pamatęs jas iš karto pagalvojo apie mane. Ak, ar tai nėra laimė?...




Artėjanti vasara yra labai geras laikas gaudyti laimės akimirkoms: nepadoriai šilta, kartais trumpai palyja, viliojančiai tyvuliuoja tvenkiniai. Ore tvyro nuotykių ir laužų kvapas. Norisi atidaryti visus langus, naktinėti, gerti arbatą ir gyventi... bei kepti paprastus sausainius. Taip, taip, nuo jų dar labiau prišyla namai, bet kaip gera, kai jau sutemsta ir atvėsta, sėdėti balkone ir juos kramtyti. 


Einu į balkoną sukramtyti keletą sausainių. Niam, niam... Visada padeda laimingai užbaigti dieną.
Tik dar sykį paklausom dainą ir pašokam :) O kokia muzika jus įkvepia šokti? Ar kepat vasarą sausainius?



28 – 30 sausainiukų reikės:
125 g sviesto
1/3 puodelio (talpa – 250 ml) cukraus
¼ puodelio (talpa – 250 ml) rudojo cukraus, pvz. Demerara
1 didelio kiaušinio
1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
1 ½  puodelio (talpa – 250) miltų
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
¼ arbatinio šaukštelio druskos
90 g šokolado traškučių

Šokolado gabalėliai ir sviestiniai sausainiai yra labai neblogas derinys, kuris tiesiog tirpte tirpsta burnoje, ir kaip jie gardžiai kvepia kepami. Stiklinė pieno arba puodelis vėsios arbatos - būtina prie šių sausainių. Jei neturite šokolado traškučių, atšaldytą šokoladą sutarkuokite stambia tarka.

Labai skanūs sviestiniai sausainiai su šokolado gabaliukais 

1. Ant nedidelės ugnies prikaistuvyje arba mikrobangų krosnelėje išlydykite sviestą. Į jį suberkite cukrų, rudąjį cukrų ir vanilinį cukrų, maišykite mediniu šaukštu apie 3-4 minutes, kol cukrus ištirps. Tada įmuškite kiaušinį ir jį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę.
2. Į gautą masę suberkite miltus, ant miltų suberkite druską ir kepimo miltelius, arbatiniu šaukšteliu įmaišykite pastaruosius į miltus, o tada viską išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
3. Į tešlą suberkite šokolado traškučius ir išmaišykite. Labai svarbu nepermaišyti tešlos, todėl geriausiai maišymui naudoti medinį šaukštą. Sausainių tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldymo kamerą 1 valandai.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Ant jos iš šiek tiek atšilusios tešlos valgomuoju šaukštu formuokite sausainius, tarp kiekvieno sausainio palikite nemažus tarpus. Skardą įkiškite į įkaitintos orkaitės vidurį ir kepkite apie 12-14 min., kol gražiai parus. Šiek tiek atvėsinkite, tada sudėkite ant grotelių, kad visiškai atauštų. Gaunasi apie 3 skardos sausainių.    

2 komentarai:

Indrė rašė...

O kur šokolado traškučius pirkai? Ir ar jie tikrai traškūs? :)

Simona rašė...

Šiuos šokolado traškučius gavau dovanų, jie tiesiog puikūs, gaila, kad niekur Lietuvoje nerandu kažko panašaus įsigyti. Man patinka jų smulkumas sausainiuose :)