2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

Paprasta tiesa apie laimę ir tikrai velniškai skanus šokoladinis pyragas Devil's food cake

Kaip gera, kad dienos ilgėja ir tampa vis šviesesnės; šaltas vėjas išvaiko tamsius debesis ir suvelia plaukus; bet vis dar jauku sėdėti susisukus į vilnonį apklotą ir stebėti, kaip iš kaminų rūksta dūmai; gera viduje, ypač gurkšnojant arbatą ir mėgaujantis šokoladiniu pyragu. Spintoje dar nepaslėti stori megztiniai ir vilnonės kojinės taip tinka, kai vakarėja. O šeštadieniams tinka ilgi apkabinimai, sulėtėjęs laikas, mažyčiai pabėgimai ir šokiai basomis. Tinka giedrai liūdna muzika. Kiekvienam leidžiama truputį pakilti virš šios žemės. Lėtai, labai lėtai šokant taip, lyg niekas Tavęs nestebėtų.

Iron And Wine - The Trapeze Swinger
Lana Del Rey - Video Games
James Vincent McMorrow - Wicked Game
 
Brangink savo vienatvę. Keliauk traukiniais į tas vietas, kuriose dar niekad nebuvai. Miegok po žvaigždėtu dangumi. Išmok vairuoti. Išvyk taip toli, jog nustotum bijoti, ar sugrįši atgal. Sakyk ne, kai nenori ko nors daryti. Sakyk taip, jei tavo instinktai kužda tokį atsakymą, net jei aplinkiniai nepritartų. Apsispręsk, ar pritapimas yra svarbiau nei išsiaiškinimas, ką tu veiki šioje žemėje. Tikėk bučiniais.
Eve Ensler


Kai apima svajinga nuotaika, cituoju šiuos žodžius sau, liūdintiems ir bijantiems, šoku basomis arba einu pasivaikščioti į senamiestį. Jis po truputį bunda iš žiemos miego - murzinas, šlapias, susivėlęs, dar ne visai spėjęs nusirengti kalėdines dekoracijas. Bunda tikrai iš lėto, įsiklausydamas į užkimusio gatvės muzikanto balsą, mokinių ir studentų šurmuliavimą, kepyklėlėse valgančių laimingą čepsėjimą.
O įkvėpta pavasario, geros muzikos, pasivaikščiojimų, kepu patį nuodėmingiausią ir skaniausią šokoladinį pyragą, kokį tik man tekę ragauti. Manau, šokolado gerbėjams būtų tiesiog neleistina jo neparagauti ;)

Šokoladinis pyragas Devil‘s food cake – vienas paprasčiausių gyvenimų malonumų. Neabejotinai panašus į meilės jausmą - saldžiai kartus natūralus narkotikas. Įsimyli, vos pradėjus šakute riekti tamsų, drėgną ir minkštą biskvitą, gausiai perteptą aksominiu šokoladiniu kremu. Švariai „išlaižytos“ valgytojų lėkštės patvirtina šio pyrago nuodėmingumą ir neprilygstamą gerumą širdyje, jį skanaujant. Nėra progos, kuri nepateisintų didžiulio gabalėlio šokoladinio pyrago Devil‘s food cake ir puodelio nesaldintos žolelių arbatos.  Ypač pavasarėjant...
 






 Tikrai velniškai skanus šokoladinis pyragas Devil‘s food cake

Šokoladiniams biskvitams reikės:
1 puodelio (250 ml) verdančio vandens
100 g kakavos miltelių
250 g rudojo cukraus (geriausia - nerafinuoto melasos cukraus)
270 g miltų
1 arbatinio šaukštelio sodos
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 stiklinės (250 ml) augalinio aliejaus
2 didelių kiaušinių
2 kiaušinių trynių
130 g grietinės

Kremui reikės:
180 g pieniško šokolado
50 g juodojo šokolado
160 g cukraus pudros
125 g kambario temperatūros sviesto
1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
100 ml grietinėlės plakamosios (35 proc. rieb.)

Biskvitus kepsime taip:
Groteles įdėkite į orkaitės vidurį. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 C temperatūrą. Dviejų 22 cm skersmens (apvalių) kepimo formų nuimamais kraštais dugnus išklojame kepimo popieriumi, o jų šonus ištepame sviestu. Kepimo formas atidėkite į šalį, kol prireiks.
Kartu sumaišykite verdantį vandenį, kakavą ir cukrų.
Kartu sumaišykite miltus ir druską.
Kartu sumaišykite grietinę ir sodą, po to įmaišykite aliejų ir kiaušinius bei trynius. Sumaišykite kartu kakavos sirupą ir grietinės, aliejaus ir kiaušinių masę.
Supilkite skystą masę į sausą mišinį ir išmaišykite (apie vieną minutę).
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir supilkite į paruoštas kepimo formas. Kepkite apie 30 minučių.
Leiskite biskvitams visiškai atvėsti: pirmiausia vėsinkite 20-30 minučių skardose, po to atsargiai išimkite ir atvėsinkite ant grotelių ar lėkštėje. Kremu tepkite tik visiškai atvėsusius biskvitus.

Kremą gaminsime taip:
Pirmiausia išlydykite šokoladą virš garų vonelės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Išsukite iki purios masės sviestą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą. Išsuktą sviestą įmaišykite į šokolado masę. Truputį pašildykite grietinėlę, įmaišykite į šokolado ir sviesto masę ir mikseriu plakite 3 minutes, kol kremas šiek tiek sutirštės. Jei mėgstate kremą, galite gaminti iš dvigubos normos.

Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite 1/3 paruošto kremo. Dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite, viršų ir šonus tolygiai aptepkite likusiu kremu. Apibarstykite, jei norite balto ir pieniško šokolado drožlėmis bei aplaistykite išlydytu baltuoju šokoladu. 

Skaniausia valgyti tą pačią dieną, praėjus apie 3-4 val. nuo sutepimo.

P.S.: Šis pyragas gali įvėpti patiems keisčiausiems užsiėmimams :)Kad ir panašiems į pašėlusius šokius... Gyvenkim :)  

 

8 komentarai:

Medeja- CranberryJam rašė...

Pas mus dienos tik trumpėja ir lyja, bet toks pyragas tikriausiai priverstų viską pamiršti :)

Indrė rašė...

Kitą kartą išbandyk ir tą kremą, kurį rekomendavo Vaikai ir vanilė, gaminau ir aš pagal jį ir Saulėta virtuvė - žemės riešutų kremas tikrai kažkas nepaprasto :)

Simona rašė...

Medeja, aš irgi tikiu šokoladinių pyragą stebuklinėmis galiomis :)

Indre, būtinai reikės išbandyti, kai tik įsigysiu riešutų kremo :) Nujaučiu, kad labai skanu ;)

Ieva rašė...

Gėris:)

Simona rašė...

Ieva, milžiniškas ačiū :)

Anonimiškas rašė...

Šaldytuve laukia rytojaus, kada atiteks mano vyrui gimtadienio proga. Jau sykį kepiau - labai visiems patiko :)

Vilma rašė...

Ačiū už recepta, kepiau net su kartus iš eilės. Labai patiko mano šeimai. Simona, man tavo Blog'as - šio rudens atradimas. Aciu!

Simona rašė...

Anonimiškas, kaip smagu, kad visiems patiko, ir kad tapo tuo receptu,kuriuo gali pasikliauti :)

Vilma, ačiū Tau už tokius palaikančius žodžius :) Ačiū, kad išbandei ir parašei komentarą ;) Aš visada laukiu atsiliepimų :)