2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Ką daryti, jog pusiau tuščia stiklinė taptų pusiau pilna stikline?

Tiesa, jog optimistais gimstama, tačiau šią savybę galima išsiugdyti ir patiems. Taigi, ką daryti, jog pusiau tuščia stiklinė taptų pusiau pilna stikline? Pirmiausiai, mes esame tai, ką mąstome ir ką darome, todėl jei nusiteiksite būti atvira (-as) laimei, o ne liūdesiui, jums daug lengviau bus atrasti gyvenimo džiaugsmą. Kai man pritrūksta įkvėpimo būti laiminga, prisimenu Charleso Ketteringo žodžius: "Išradėjui nepasiseka 999 kartus, kol pagaliau vieną kartą pavyksta. Tačiau savo nesėkmes jis traktuoja kaip bandymus". Antra, net pačiuose juodžiausiuose gyvenimo etapuose reikia ieškoti teigiamų dalykų, kurie paskatintų nepasiduoti ir neleistų nuvertinti ir nemylėti savęs. Jei nori, kad laimė tave suptų didžiąją dienos dalį, turi kiekvieną rytą, vos pabudus, prisiminti, jog viskas priklauso nuo Tavęs: jei sukursi sau galimybes būti laimingu, tada taip ir bus. Kai mes gyvenam monotonišką, be perspektyvų, nuobodų gyvenimą, uždarome save  tarsi į kalėjimą. Pirmadienis nesiskiria nuo antradienio, praėjusi savaitė nuo ateinančios savaitės ir t.t. O kad laimė yra pagrindinis gyvenimo tikslas iš viso pamirštama. Pamirštama ir tai, jog laimė nepriklauso nuo įvykių ir nuo to, ar turim (turtų, gabumų, grožio ir t.t.) daugiau nei kiti. 
Kaip nuostabu, tirštėjant sutemoms sėdėti aplink nedidelį virtuvės staliuką su mylimiausiai žmonėmis, gurkšnojant žolelių arbatą. Apie nieką rimtą galvoti nereikia. Valgomi šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, pasakojame apie šios dienos įvykius bei kitus linksmus dalykėlius. O dar žvakių šviesa... Argi nenuostabi ta laimė? 
Šie itin šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais be galo smagiai skanaujasi, ypač kai norisi ko nors saldaus. Jei norite pradžiuginti nuliūdusius, iškepkite šių skanėstų, be to jais galima atgauti jėgas ir tarp darbų. Viena mano vaikystės draugė labai mėgo šokoladinius kepinius, todėl nenustebau, kai, ruošiantis matematikos kontroliniui, ji pasiūlė išsikepti šių sausainių. Juos geriausiai valgyti su nesaldinta arbata. Pagal šį receptą aštuoni draugai turėtų gauti po du didžiulius sausainius, o jei valgysite dviese, kaip darėme mes, užteks ir kitai dienai.  
ITIN ŠOKOLADINIAI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

Pasistenkite gauti itin gero juodojo šokolado - nors ir brangesnio. Šokoladą reikėtų rinktis tą, kuris turi kuo daugiau procentų kakavos ir kuo mažiau įvarių riebalų priemaišų. O kai jau turite prabangaus (70 proc. kakavos) šokolado, tada būtinai reikia išsikepti šių sausainių. Kas yra neabejotinas kelias į laimę...

16 sausainių reikės:
125 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)
1 puodelio miltų (puodelio talpa - 250 ml)
4 šaukštų kakavos
1 šaukštelio kepimo sodos
1/3 šaukštelio druskos
125 g kambario temperatūros sviesto
7 šaukštų rudojo cukraus (jei neturite rudojo, tiks ir baltas)
1 šaukšto vanilinio cukraus
1 kiaušinio
170 g susmulkinto juodojo šokolado

1. Šokoladą (tuos 125 g) išlydome „a bain marie” metodu - maišant karšto vandens vonelėje, t.y. puode užverdame vandens ir ant viršaus dedame atsparų karščiui dubenėlį, kuriame ir lydome gabalėliais sulaužytą šokoladą. 

2. Orkaitę įkaitiname iki 170 °C temperatūros. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po to įmaišome kiaušinį ir atvėsusį išlydytą šokoladą. Kitame dubenyje išmaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Po to į sviesto ir šokolado mišinį įmaišome miltus ir, galiausiai, susmulkintą juodąjį šokoladą.

3. Sausainius formuojame aliejumi išteptu ledų šaukštu ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos (turi gautis šokoladinės masės netvarkingi kalneliai), paliekant didelius tarpus, nes kepant sausainiai plečiasi. Kepame 17 min. Leiskite sausainėliams atvėsti ant grotelių, jei neturite jų, tiesiog išdėliokite lėkštėje. Skanaus :)

Komentarų nėra: