2017 m. gegužės 19 d., penktadienis

Matcha arbata su naminiu migdolų pienu

Mėgstu arbatas. Jos labai artimos mano kiek romantiškai širdžiai. Mėgstu ruošti jas, svajoti apie jas, jausti, kaip arbatos šiluma apgaubia gerklę. Naminių uogienių, nefasuotų arbatžolių, arbatos pakelių prikrauta spintelė ir tas jausmas, kai aromatingos, su meile paruoštos arbatos kupinas puodelis atkeliauja į rankas - mano džiaugsmai. Taigi, ir šis žaliosios matcha arbatos su pienu receptas išbandytas jau ne kartą. Jis vertas ne vieno pagyros žodžio ir man nepamainomas. Arbata gaunasi švelni, kreminė ir netgi šiek tiek tiršta, išraiškingo skonio - dvelkianti žemiškumu, ką tik nuraškytais riešutais ir šviežiai pjauta žole. Iš tiesų, nei kiek neperdėdama, galiu pasakyti, kad popietinis šios arbatos gėrimo ritualas, apipintas matcha miltelių, migdolų pieno bei medaus magija, įkvepia mane būti nuoširdesne ir dėmesingesne, net jei jaučiuosi kiek pavargusi.


1 puodeliui reikės:
Migdolų pienui reikės: 
50 g migdolų 
Šalto vandens

Matcha arbatai reikės: 
1 su 1/2 arbatinio šaukštelio matcha arbatos miltelių
1 su 1/2 valgomojo šaukšto karšto vandens 
250 ml naminio migdolų pieno 
1-2 arbatinių šaukštelių šviesaus medaus 

Matcha arbata su naminiu migdolų pienu

1. Migdolų pienui nuplaukite migdolus. Išmirkykite juos 8-12 valandų (patogiausia mirkyti per naktį) kambario temperatūroje. Išmirkę migdolai taps beveik dvigubai didesniais. Po mirkymo migdolus nuskalaukite. Sudėkite išmirkytus migdolus į maisto maišytuvą. Užpilkite 300 ml šalto vandens. Malkite dideliu greičiu 2-3 min. Gautą masę perkoškite per dvigubai perlenktą marlę taip, kad joje liktų kuo sausesnė masė.
2. Mažame prikaistuvy ant vidutinio kaitrumo ugnies užvirinkite migdolų pieną. Tuo metu į stiklinę suberkite žaliosios matcha arbatos miltelius, užpilkite 1 valgomuoju šaukštu su puse karšto, bet ne verdančio vandens ir gerai išplakite, kol išputos. Plakti galite šakute ar maža plakimo šluotele.
3. Supilkite karštą (bet ne verdantį) pieną ir vėl gerai išmaišykite. Pasaldinkite kokybišku medumi.

Komentarų nėra: