Mėgstu arbatas. Jos labai artimos
mano kiek romantiškai širdžiai. Mėgstu ruošti jas, svajoti apie
jas, jausti, kaip arbatos šiluma apgaubia gerklę. Naminių uogienių,
nefasuotų arbatžolių, arbatos pakelių prikrauta spintelė ir tas
jausmas, kai aromatingos, su meile paruoštos arbatos kupinas puodelis
atkeliauja į rankas - mano džiaugsmai. Taigi, ir šis žaliosios
matcha arbatos su pienu receptas išbandytas jau ne kartą. Jis vertas
ne vieno pagyros žodžio ir man nepamainomas. Arbata gaunasi švelni,
kreminė ir netgi šiek tiek tiršta, išraiškingo skonio - dvelkianti žemiškumu,
ką tik nuraškytais riešutais ir šviežiai pjauta žole. Iš tiesų, nei kiek
neperdėdama, galiu pasakyti, kad popietinis šios arbatos gėrimo
ritualas, apipintas matcha miltelių, migdolų pieno bei medaus magija, įkvepia
mane būti nuoširdesne ir dėmesingesne, net jei jaučiuosi kiek
pavargusi.
1 puodeliui reikės:
Migdolų pienui
reikės:
50 g migdolų
Šalto
vandens
Matcha arbatai reikės:
1 su 1/2 arbatinio šaukštelio matcha arbatos
miltelių
1 su 1/2 valgomojo šaukšto karšto vandens
250 ml naminio
migdolų pieno
1-2 arbatinių šaukštelių šviesaus medaus
Matcha arbata
su naminiu migdolų pienu
1. Migdolų pienui nuplaukite
migdolus. Išmirkykite juos 8-12 valandų (patogiausia mirkyti per
naktį) kambario temperatūroje. Išmirkę migdolai taps beveik dvigubai
didesniais. Po mirkymo migdolus nuskalaukite. Sudėkite išmirkytus migdolus
į maisto maišytuvą. Užpilkite 300 ml šalto vandens. Malkite dideliu
greičiu 2-3 min. Gautą masę perkoškite per dvigubai perlenktą marlę taip,
kad joje liktų kuo sausesnė masė.
2. Mažame prikaistuvy ant vidutinio
kaitrumo ugnies užvirinkite migdolų pieną. Tuo metu į stiklinę suberkite žaliosios
matcha arbatos miltelius, užpilkite 1 valgomuoju šaukštu su puse karšto, bet ne
verdančio vandens ir gerai išplakite, kol išputos. Plakti galite šakute ar maža
plakimo šluotele.
3. Supilkite karštą (bet ne verdantį) pieną ir vėl
gerai išmaišykite. Pasaldinkite kokybišku medumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą