2017 m. kovo 26 d., sekmadienis

Makaronai su pomidorų padažu ir konservuotu tunu

Šitaip paruošti makaronai yra labai jaukūs bei numalšinantys alkį: saldžios morkos ir pomidorai, konservuoti savo sultyse, dar šiek tiek tuno, česnako, džiovintų raudonėlių - ir greiti pietūs pakylėja virš žemės, net jei už lango žvarbu ir apsiniaukę. Cinkelis čia yra toks, kad dar kietoki makaronai suverčiami į padažą ir kelias minutes patroškinami kartu su juo. Tokiu būdu makaronai prisigeria padažo aromato, skonio ir sužimba visai kitomis spalvomis. 

Geriausiai rinkitės tuną vandenyje be įvairių priedų ir kvapiklių - tuomet gausite daugiausiai Omega-3 taukų. Nemėgstantiems tuno siūlau į pomidorų padažą įmaišyti apkepto vištienos filė faršo. O mėgstantiems pavalgyti sočiau rekomenduoju, prieš patiekiant, saikingai apibarstyti tarkuotu parmezanu.



2 valgytojams prireiks:
1 vidutinio dydžio svogūno
2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui
1 vidutinio dydžio morkos
3 vidutinio dydžio česnako skiltelių
2 skardinių tuno savo sultyse (nusunkus turi gautis apie 260 g)
Žiupsnelio džiovintų raudonųjų aitriųjų paprikų dribsnių
Gero žiupsnio džiovintų raudonėlių
2 puodelių (500 ml) į tyrę sutrintų konservuotų pomidorų savo sultyse
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
200 g pilno grūdo makaronų (geriausia - "sraigtelių" formos, kad tirštas padažas puikiai priliptų prie makaronų)

Makaronai su pomidorų padažu ir konservuotu tunu
 
1. Nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, sumažinkite kaitrą iki mažos, suberkite svogūną ir, vis pamaišant, kepkite apie 5 minutes.
2. Tuo metu nuskuskite ir per burokinę tarką sutarkuokite morką. Kai svogūnai bus suminkštėję, suberkite tarkuotą morką. Išmaišykite ir, vos vos padidinę ugnį, pakepkite apie 5 minutes. Nukoškite tuną.
3. Kai morkos apkeps, per smulkią tarką įtarkuokite nuluptas česnako skilteles ir nuolat maišant pakaitinkite minutę. Tada sudėkite nukoštą tuną, nedidelį žiupsnelį aitriųjų paprikų dribsnių arba didesnį, jei mėgstate aštriai, ir džiovintus raudonėlius. Viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite pora minučių. Nenueikite toli nuo viryklės, kad padažas neprisviltų.
4. Supilkite pomidorų tyrę ir užvirkite, pagardinkite druska bei maltais pipirais. Troškinkite uždengę ant mažos ugnies apie 10 minučių. Dideliame prikaistuvyje užvirkite vandens makaronams. Kai vanduo prikaistuvyje užvirs, suberkite makaronus ir truputį druskos. Vėl užvirkite ir virkite makaronus 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant jų pakuotės.
5. Nukoštus makaronus suberkite į padažą, išmaišykite, uždenkite ir palikite 2-3 minutėms pasitroškinti, keletą kartų pamaišant. Makaronai turi būti išvirę, bet standūs. Nedelsiant tiekite.

Komentarų nėra: