Darganotas oras, ach tas subjuręs oras - net nepajauti, kaip kartais kiauras valandas, susisukus į apklotą, gali ištūnoti lovoje. Et! Prisipažinsiu, taip tikrai būna, bet dažniausiai įnirtingai kovoju su šiuo "blogo oro tinginiu". Pavyzdžiui, išeinu į ilgą pasivaikščiojimą arba gaminu kažką skanaus. Tai tikrai pakelia ūpą ir nesugundo prigulti pokaičio.
Šiuos pyragaičius mes kepėme užpraeitą šeštadienį saulėtiems pietums. Tiksliau pirmąjai šių metų iškylai ant Prisikėlimo bažnyčios stogo. Dalį jų, dar karštų, paragavome vėlyviesiems pusryčiams, o likusius sudėjome į sandarią dėžutę ir paslėpėme kuprinėje šalia didžiulio arbatos termoso. Nors mes labai mėgstame gaminti, bet dar labiau mėgstame pasirūpinti atsargomis keletui valgymų į priekį, todėl šių pyragaičių iš karto kepėme net dvi skardas.
Šiuos pyragaičius mes kepėme užpraeitą šeštadienį saulėtiems pietums. Tiksliau pirmąjai šių metų iškylai ant Prisikėlimo bažnyčios stogo. Dalį jų, dar karštų, paragavome vėlyviesiems pusryčiams, o likusius sudėjome į sandarią dėžutę ir paslėpėme kuprinėje šalia didžiulio arbatos termoso. Nors mes labai mėgstame gaminti, bet dar labiau mėgstame pasirūpinti atsargomis keletui valgymų į priekį, todėl šių pyragaičių iš karto kepėme net dvi skardas.
Taip darėme dar ir dėl to, kad jie - vienodai gardūs ir širdžiai bei pilveliui mieli tiek šilti, tiek atvėsę. Manau, jums irgi patiks. Naminiai kiaušiniai, sodraus skonio saulėje džiovinti pomidorai ir traškūs brokoliai - kaip galima nujausti, sudėjus kartu, visa tai nepriekaištingai dera. Jei jau ir jūs nusprendėte kepti šiuos pyragaičius, pirmiausia reikės susirasti keksiukų formą. Mano formoje yra 12 standartinio dydžio keksiukų "duobelių".
12 pyragaičių reikės:
Aliejaus keksiukų formai ištepti 1 geros kokybės (pagaminto iš miltų, vandens, druskos) lavašo (apie 190 g)
6 puselių saulėje džiovintų pomidorų, konservuotų aliejuje
1 puodelio (250 ml talpos) nedideliais gabaliukais supjaustyto brokolio
6 vidutinio dydžio kiaušinių
3 valgomųjų šaukštų šalto vandens
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Lavašo krepšeliai su saulėje džiovintais pomidorais ir brokoliais
1. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 175 C laipsnių. Keksiukų formos vidų ištepkite aliejumi.
2. Iš lavašo iškirpkite 12 skrituliukų, kad jie iki viršaus apklotų keksiukų "duobeles". Labai atsargiai, stengiantis neįplėšti, lavašo skrituliukus išklokite į keksiukų formos "duobeles", suformuodami "krepšelius".
3. Saulėje džiovintus pomidorus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite ne didesniais kaip pusės centimetro dydžio gabalėliais.
4. Saulėje džiovintus pomidorus ir brokolius po lygiai padalinkite kiekvienam lavašo "krepšeliui".
5. Dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinius su vandeniu ir bazilikais bei geru žiupsniu druskos ir pipirų.
6. Kiaušinių plakinį atsargiai užpilkite ant daržovių, kad neprabėgtų pro lavašo "krepšelių" kraštus.
3. Saulėje džiovintus pomidorus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite ne didesniais kaip pusės centimetro dydžio gabalėliais.
4. Saulėje džiovintus pomidorus ir brokolius po lygiai padalinkite kiekvienam lavašo "krepšeliui".
5. Dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinius su vandeniu ir bazilikais bei geru žiupsniu druskos ir pipirų.
6. Kiaušinių plakinį atsargiai užpilkite ant daržovių, kad neprabėgtų pro lavašo "krepšelių" kraštus.
7. Kepkite apie 15-20 minučių, kol kiaušinio plakinys sutvirtėja.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą